søndag, april 26, 2020

Søndag med sol på næsen og nye såler i skoen

Længe har jeg ikke kunnet gå de lange ture. Jeg fik hurtigt ondt i løbet af dagen, og mine fødder og ben var så spændte i musklerne, når jeg kom til aften, at jeg ikke havde lyst til gåture. Det påvirkede mig, og til slut valgte jeg at prøve nogle indlægssåler, som jeg fandt på nettet.

Endnu kan jeg ikke sige, om de virkelig virker. Men siden jeg tog dem i brug i går, har jeg ikke været så spændt op i muskulaturen og smerterne i fødderne forsvinder hurtigere.



I dag blev de prøvet af på en tur i mit nærområde. Jeg valgte at gå ad grusvejen gennem det fredede højmose og ud på landevejen, indtil jeg kom til en overgang ned til vores marker. Så tog jeg kanterne langs markerne og skråede til sidst henover en mark på vej ned til gården. Nu havde min ben det ikke så godt mere, så landmanden på ATV'en kom til undsætning og jeg fik kørelejlighed, mens Ayla og Dexter løb ved siden af. Men det blev da til knap fire km på gåbenene.



Hjemme nød jeg det gode vejr, fik hængt vasketøj op, vasket sko og kørte ind til byen for at vaske bil. Landmanden var med på en kop terrasse-te, inden han gik i gang med at slå græs og jeg slog dej op til boller. I dag står aftensmaden på resterne af pulled pork og hjemmebagte burgerboller fra fryseren. Det føles godt at hente kage og brød fra fryseren til landmændene, nu får vi at se, hvor længe den bageenergi varer.



Benene brokker sig, der er lavet udspændingsøvelser, men jeg har stadig ikke så ondt i fødderne, som før sålene kom i skoene. Vi får se.


I går blev jeg testet for Covid-19, et tilbud til personalet med ingen symptomer. Jeg tog mod det, fordi jeg siden begyndelsen af marts har haft en irriterende øm plet bagtil i svælget, og nu ville jeg have fundet ud af, om det var en asymptomatisk Covid-19. Det var det ikke, jeg er testet negativ, det er da positivt. Og masken skulle vi have på i køen med afstand til hinanden, det bevirkede at jeg i første omgang ikke genkendte kvinden foran mig og det samme for hendes vedkommende. Først da jeg talte med et af personalet, der sørgede for at vi kom ind i den rette kø, opdagede kvinden foran mig, at vi var tidligere tværfaglige kolleger på mit afsnit. Souveniren skulle lige foreviges foran det blomstrende moreltræ hjemme i haven. Gad vide om der bliver nogle bær i år, vi har nemlig stadig nattefrost.



Ayla vil helst være, hvor landmanden er, hendes bentøj er heller ikke for godt, så hun fik kørelejlighed rundt på gårdspladsen. Hvorimod Dexter elsker at få lov til at løbe, han ved ikke noget bedre end at løbe ved siden af ATV'en rundt på markerne. Ayla løber også, men efter et stykke tid får hun lov til at sidde oppe ved landmanden på ATV'en.


Det har været en skøn søndag med mulighed for at få sol på næsen, og jeg er klar til fem dag med sygepleje og fem dage med servicering af landmænd. OG ikke mindst den uge, hvor jeg både får håret klippet og får massage/udspænding af nakke, skulder, arm og hænder hos min fysioterapeut. Jeg trænger voldsomt til begge dele.

God aften til dig



6 kommentarer:

  1. Haha, ja, det er positivt at være negativ :-)
    Men ... er man ikke nødt til at teste ret tit? Jeg ser en større værdi i at blive testet for antistoffer og ikke antigener, for selv om man er negativ i dag, kan man jo blive smittet i morgen. Får man derimod at vide, at man har antistoffer mod Covid-19, må det være ret fedt.
    Det er lidt underligt med dine ømme fødder og ben, synes jeg. Og hvor må det være irriterende; jeg håber dine såler virker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, nemlig :-) Jeg tror at man ønskede et øjebliksbillede og om der er nogen, som er positiv uden at have symptomer. Jeg ønskede testen, fordi jeg gik med en øm hals for at udelukke at jeg havde en asymptomatisk infektion.
      Jeg tror bare at jeg er gammel, Ellen. Nedsunken forfod i kombination med slidgigt er mit bud.

      Slet
  2. Det må nu være fint nok at kende øjebliksbilledet, for går man rundt som næsten rask smittebærer på en arbejdsplads som din, kan det virkelig have en høj pris.
    Disse masker har en negativ sideeffekt for os dårligt hørende. Man kan ikke mundaflæse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Farmer, jeg tænker det samme.
      Jeg har høreapparat og mundbind fjerner al mulighed for at aflæse mine kollegers tale, når vi er sammen inde ved en isoleret patient. For slet ikke at tale om vores patienter, som måske i forvejen er ramt på erkendelsen og forståelse. De får ingen ansigtsmimik at forholde sig til.

      Slet
  3. Jeg håber, dine fødder og ben har det bedre med indlægssåler. Du som er så glad for at gå, skulle gerne kunne blive ved med det.
    Mon din fysioterapeut bar maske? Og frisøren? Jeg var hos frisør i går og hun bar maske. Det er svært ikke at kunne se en persons mimik. Men jeg synes alligevel, vi havde en god kontakt. Hun var ny for mig. Min frisør har først tid d. 14. maj, og det kunne jeg ikke vente på.
    Du er flittig med hjemmebagt brød og kage i fryseren.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, det virker til at det hjælper.
      Hverken min frisør eller fysioterapeut bar maske, men det mener jeg heller ikke er nødvendigt, så længe de ikke står tæt på mit ansigt. Til gengæld spritter de af og vasker hænder meget mere end tidligere.
      Tak , det har været dejligt blot at kunne finde brød og kage i fryseren.

      Slet