søndag, juli 06, 2014

BRYLLUPSDAG med 180 km/time, 33,5 grader og masser af røde tyre

Årets motorcykelferie er slut. Den startede sidste lørdag for en uge siden kl 12.30 fra gårdspladsen herhjemme, og den er netop slut nu klokken 22.30 på gårdspladsen herhjemme. I mellemtiden har vi kørt i de franske alper, langs de italienske søer og været til stort motorcykeltræf i Garmisch-Partenkirchen. Den oprindelige plan var at tage hjemturen på to dage, men landmanden ville gerne hjem i dag, så vi startede i morges med et godt morgenmåltid på hotellet i Garmisch, og så tog vi ellers motorvejen hjem. Pauser hver anden time, den hurtigste tilladte fart overalt, dog ikke hurtigere end 180 km/timen. Det kølede dejligt modsat den kø, vi røg ind i, hvor de 33,5 grader føltes ekstra varmt, når man var iklædt motorcykelhjelm, handsker og støvler. Når trætheden meldte sig, tog vi pauser, og der blev drukket adskillige Red Bulls.

Det runger for mine ører, jeg er træt og svimmel, men det er skønt at være hjemme nu i stedet for i morgen middag. Og vi kunne konstatere, at for 29 år siden var denne dag meget varm, men i dag var den endnu varmere.

Billedet er genbrug fra første år, vi var til motorcykeltræf i Garmisch, for mit nye kamera og jeg er for trætte lige nu til at få overført de mange billeder fra turen.

P1010072

18 kommentarer:

 1. Velkommen hjem Lene :) og tillykke med bryllupsdagen, uha 180 km/t på motorcykel det er hurtigt!
  Det lyder til at det hr været en rigtig hyggelig uge, de franske alper er så smukke, der har min mand og jeg klatret en del i Grand Canyen Verdon... Og sprunget Bungee Jump 180 meter ud over broen, uha det er mange år siden... :o) Kan godt forstå i er trætte, det har været en lang tur på farten hjem... Håber du har et par dage til at komme til dig selv inden jobbet kalder.

  God mandag - hilsen OddStyle

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, Bungee Jump fik du mig aldrig til, klatre nok heller ikke, men jeg gad godt vandre i Gorges du Verdon, har kørt der på motorcykel :-)

   Slet
 2. Velkommen hjem og tillykke med bryllupsdagen (i går). Det lyder til, I har haft en god tur, også inden du begynder at folde den ud for os :)
  Vi er også lidt i planlægning ift. det område (det sydtyske) men har lidt svært ved at få prisfastsat 'det lille aber-dabei', at vi skal ud og leje bil for at kunne gøre det... Det er helt klart billigere at leje bil i Tyskland, så jeg må leve med at skulle køre med tyske nummerplader. Hvis ikke min far havde pillet nummerpladerne af sin 'gamle' værksteds-bil, så havde jeg nok spurgt, om vi kunne låne deres personbil, men med kun én bil og boende 'uden for lands lov og ret', så går den ikke længere.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette og god ferie til jer. Håber I finder en løsning med feriebilen, der er skønt i det sydtyske, masser af bjerge og smukke dale :-)

   Slet
 3. Velkommen hjem fra ferie - og tillykke med bryllupsdagen - fart over feltet og en frisk køretur lyder skønt. KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, det gik forrygende godt :-)

   Slet
 4. Tillykke med bryllupsdagen!
  Jeg forstår godt det med hjemturen - der var engang, da vi også kunne finde på den slags - har bl.a. kørt i ét stræk fra Pyrenæerne, fra Venedig og fra England (via tunnelen). Med pauser, selvfølgelig, men uden overnatning. Det kan vi ikke mere, men vi ville ønske, vi kunne - når man først er på vej hjem, kan det næsten kun gå for langsomt, men vi er nødt til at lære at gøre det til en del af ferien.
  Det må være endnu hårdere på motorcykel, for ingen kan sove ... i en bil kan den ene sove/hvile sig, mens den anden kører.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, vi har prøvet det en gang før, hvor vi kørte i 17 timer. Efter den omgang svor vi aldrig at gøre det mere på motorcykel. Jeg kan jo ikke køre, så vi er dybt afhængig af at Jørn er frisk til at køre og at jeg ikke falder i søvn. Jeg skal jo gerne være med til at holde øje med afkørsler og rastepladser undervejs :-) Vi har kørt til Normandiet i bil i et stræk, 24 timer, men der var vi fire til at skiftes.

   Slet
 5. Tillykke med bryllupsdagen og velkommen hjem. Det kan - af uvisse årsager - kun gå for langsomt, når man skal hjem. Glæder mig til at se billeder og læse om jeres tur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fruen i midten, der skal nok komme billeder :-)

   Slet
 6. Til lykke med bryllupsdagen.
  Slitsomt å sitte på motorsykkel så langt.
  Men du har jo en god sykkel å sitte på.
  Har planlagt ca 6 timers kjøring om dagen
  når vi legger ut på tur i slutten av måneden.
  Håper bare det blir slik noe lunde fint vær.
  Vi orker ikke kjøre sykkel visst det meldes mye regn.
  Da får dere slappe godt av å ha en god dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Astrid og god tur til jer. Det er vigtigt både med godt vejr, pauser og et godt sæde :-)

   Slet
 7. Wau, sikke en fart. Det er vel nok hurtigt at køre. Godt klaret på sådan en lang tur.
  Jeg troede iøvrigt, der var hastighedsbegrænsning gennem Tyskland? Måske kun på udvalgte strækninger?
  Tillykke med bryllupsdagen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty, der er hastighedsbegrænsning typisk omkring byerne, men ellers er der fri hastighed, så vi blev skam overhalet, når vi kørte 180 km/time :-)

   Slet
 8. Forsinket tillykke med bryllupsdagen. Næste gang hedder det så Perlebryllup - bare til orientering, Landmand :-)
  Puha, det var en ordentlig omgang på motorcykel. Jeg kender godt til gerne at ville hjem, men jeg "dør langsomt" af de lange stræk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, landmanden går ikke op i fejring af denne dag, så jeg må nok selv købe en perle :-) Denne gang gik det rigtig godt, nok fordi motorcyklen var en anden end sidste gang vi gjorde det. Men vi var smadret næste dag og lidt smågnavne ;-)

   Slet
 9. Det lyder som en dejlig tur - men lidt hårdt, må det være? Jeg er taknemmelig over, at vi kan køre bil i år med min tossede ryg (som ellers har det efter planen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, dejlig og hård :-) God tur til de svenske skove, vi andre må vente til du dukker frem igen :-)

   Slet