fredag, juli 25, 2014

MIN DAG

Jeg har sat mig med en ostemad, en kop te står til afdampning, computeren er tændt, benene er oppe på en stol og jeg slapper af. Egentlig har jeg ikke tænkt mig at rejse mig fra den skyggefulde terrasse, før end hovedet og benene falder til ro.
I morges havde jeg ansvaret for otte patienter. Med mig var en trombolysesygeplejerske, en ny sygeplejerske og en ferievikar. Jeg kendte patienterne fra i går, det var helt klart en fordel. Samtidig var jeg ansvarshavende sygeplejerske for hele afdelingen, heldigvis ringede den telefon meget lidt. Alle mine patienter blev udskrevet eller overflyttet, og det kræver meget arbejde. Der skal laves aftaler med hjemmesygeplejen, der skal doseres medicin op, der skal printes medicinsedler, der skal skrives individuel udskrivningsark, der skal skrives status på de patienter, der overflyttes, der skal bestilles transport, der skal koordineres med læge og pårørende, der skal findes pjecer frem med information i forhold til den enkelte patients risikofaktorer og ikke mindst skal der tales med patienten. Samtidig med skal der gås stuegang, hvor lægerne har brug for, at sygeplejersken kommer med de observationer og vurderinger hun har. På et tidspunkt havde jeg tre læger, der var i gang med mine patienter. Heldigvis som der blev udskrevet eller overflyttet patienter fik de andre kolleger tid til at hjælpe med dette. Da jeg gik hjem efter ni timers arbejdsdag, havde vi nærmest ryddet hele afdelingen, men de første nye patienter var kommet og flere var i modtagelsen. Også i dag oplevede jeg en god tone mellem de forskellige afsnit, som er involveret i at få tingene til at fungere på sygehuset, det man ville kalde et godt patientforløb. Det er desværre ikke altid en selvfølge, jeg har oplevet at blive snerret af, at telefonen er blevet smækket på, at jeg er blevet skældt ud eller at folk nærmest var ligeglad. I dag oplevede jeg at alle lyttede, og nogle kunne endda hjælpe. Det giver energi og smil på læben.
Nu er der weekend, der skal lades op, for jeg har som ansvarshavende pålagt mig selv en tolvtimers vagt på mandag på grund af sygdom, dermed ender jeg på 44 timer, når det bliver midnat næste fredag aften og arbejdsugen lukker ned. Men først weekendfri med tid til at besøge min far, som har fået lungebetændelse, men heldigvis har det bedre nu, og måske bliver der også vejr til en lille motorcykeltur, en løbetur og havbadning. God fredag aften til dig.

Mon du kender denne fugl? Vi har aldrig set den før på vores terrasse.

16 kommentarer:

 1. I gør et fantastisk arbejde, forstår godt ben og hoved trænger til hvile, det er velfortjent :-)

  Sommer hilsner fra Joan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Joan, der slappes af på terrassen, nu er temperaturen på den terrasse til at holde ud :-)

   Slet
 2. Pyh, og så i den varme! Hvordan påvirker varmen patienterne? Er der flere tilfælde, når det er hedebølge? En ting er at blive vrisset af, men ligegyldighed virker lidt skræmmende. Godt, du slap for det idag:-) det er en rødstjert, er jeg næsten sikker på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det er lidt forskellig om der kommer flere eller færre, så det kan jeg ikke generalisere om :-) Hvis folk glemmer at drikke og er i risikozonen i forvejen (ældre mennesker) så vil blodet jo være tykkere og dermed en øget risiko.
   Ligegyldighed er skræmmende, enig. jeg må lige google rødstjert, tak :-)

   Slet
  2. Hold da op, jeg var slet ikke klar over sammenhængen mellem væskeindtag og blodets tykkelse. Så er der desto mere grund til at huske at drikke meget i varmen. Hvilket jeg selv er en klovn til ...

   Slet
  3. Fruen i midten, jeg blev pludselig i tvivl, men se her:
   http://pro.medicin.dk/Sygdomme/Sygdom/318285

   den er god nok :-)

   Slet
 3. Velfortjent at du kan smække benene op på stolen og slappe af. Samarbejde kommer man længst med, og det er godt når det fungerer - Det burde jo være en selvfølge. Når det så ikke er, er det med at nyde det, som du gjorde.
  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone, tak i lige måde :-) Ja samarbejde kommer man længst med.

   Slet
 4. Puha, at arbejde så meget i denne varme ... og I har sikkert ikke aircondition til at gøre livet lidt nemmere for både jer og patienterne, kan jeg forestille mig.
  Godt, at Fruen kender fuglen - det gjorde John nemlig ikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, egentlig går det rimelig godt. heldigvis for patienterne ligger deres stuer mod øst, så om aftenen er der rimelig temperaturer. Der kan dog godt blive hedt på sygeplejekontoret. Sjovt nok begyndte jeg først at svede, da jeg var helt færdig med mit arbejde :-)
   Jørn er ikke overbevist om at det er en rødstjert, så nu skal jeg have fundet de andre billeder frem.

   Slet
 5. Det er vist godt, du har en lille afslappende stund ind imellem. Hvor er det dejligt at høre om mennesker, der gør deres bedste.

  Sikke en sød, lille fugl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, heldigvis er verdenen fuld af folk, der gør deres bedste, også indenfor din arbejdsverden :-)

   Slet
 6. Jeg tror Fruen har ret... rødstjert... men bøjer mig altid for de 99.9% der ved meget mere om fugle end jeg gør.... men det er hvad jeg tror det er.

  Lyder som om du skal få slappet af på forhånd i weekenden... og så håbe at varmen bliver lidt mindre påtrængende i næste uge...

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, jeg tror også det er en rødstjert :-) Varmen må gerne skrues ned, jeg har været dårlig i dag, så jeg måtte snuppe mig en lur

   Slet
 7. Sådan....Lene op med benene og frem med et glas fyldt med isterninger det har du og dine arbejdsfæller, da bestemt - om nogen, fortjent efter en dags arbejde med at gøre en forskel. Sødeste fugl....men må melde pas på art :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe, benene er oppe, og om lidt finder jeg lidt drikkeligt :-)

   Slet