tirsdag, juli 22, 2014

FLIMMER PÅ SKÆRMEN

Dagen er startet tidligt, min fysioterapeut havde kun en tid klokken syv. Og efter en aftenvagt er det tidligt i min alder. Da jeg var ung med to små børn og fast aftenvagt, rørte det mig ikke at stå op klokken seks efter fem timers søvn. Ferien har ikke været god ved min skulder og arm – ingen motion, masser af tid på en motorcykel, masser af små bevægelser, når iPad og computer bruges = muskler der brokker sig.  Nu sidder jeg så her ved en skærm, der flimrer, og det eneste jeg tænker er, lad det bare være skærmen og ikke harddisken, for jeg har endnu ikke taget mig sammen til at finde ud af at tage backup af billedarkivet, endsige resten af det, der fylder computeren. Jeg gider ikke gøre det i dag, jeg vil til vandet, jeg vil nyde fridagen med det første havbad. Men først er der lidt kontorarbejde og så lidt bærplukning. Selv om jeg heller ikke gider det, så ved jeg, at jeg hele vinteren vil nyde at kunne lave syltetøj og bage kager med solbær, ribs og stikkelsbær. I går fik jeg plukket ribs, som blev kogt til saft. Heldigvis havde insekterne (læs klæger = hestebremser) travlt med at stikke vores medarbejdere på den anden side af gården, så jeg fik fred. De (insekterne, ikke vores medarbejdere) er hidsige her på gården, landmanden er lige kommet ind godt forstukken. Kartoflerne i marken skal tjekkes for størrelse, og når de har den rette størrelse, skal væksten standses. Så får de lov at stå godt beskyttet i jordkammene, så skindet bliver fast, og dermed får vi en fin kartoffel op, når optagningen går i gang. Om dagen har vi klægerne, om aftenen knotterne, så der er ingen terrassenydning her på gården, når det er så varmt som nu. I mine unge dage ville jeg ikke høre på landmandens erfaring og mente, at jeg da godt kunne sidde udenfor eller plukke bær om aftenen, hvor der var en behagelig temperatur. Det fik hurtigt ende, man kan ikke se knotterne, men man kan mærke dem, de stikker og prikker i ansigtet, kravler ind i ørerne og selv et fintmasket barnevognsnet kunne ikke holde dem ude (jo jo jeg så sjov ud men det var et forsøg værd). Så jeg bruger sommerhuset som andre bruger deres små badehuse på stranden, jeg smutter derop og nyder at kunne sidde på terrassen uden at blive bidt og så holder feriestemningen lidt endnu.

P1010009

Nu vil jeg være en flittiglise og bagefter en dovenrad, og i morgen er der atter en fridag. Livet er godt trods flimmer på skærmen (og det er det også, når jeg er på arbejde, men lige nu gør varmen mig noget træt, så det er godt med fridage indimellem) God tirsdag til dig.

P1010024

12 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt at kunne skifte mellem en flittiglise og en dovenrad.

  Uh, knotterne kender jeg alt for godt fra Sverige, hvor jeg gennem mange år holdt ferie, og måtte gå ind før kl 17, fordi så kom de frem.... Surt, surt i de lyse nætter. Godt, du har sommerhuset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er jeg også taknemlig for, ellers var det ikke til at holde ud sådan en sommer som i år.

   Slet
 2. ØV! Vi har også begge dele her i Sverige - plus millioner af myg. Flere end der plejer at være, synes jeg, og af en eller anden årsag elsker de mig alle sammen. Heldigvis har vi midler, der virker effektivt nok, men jeg kan ikke lide at være smurt ind i det ildelugtende stads hele tiden, så vi er begyndt at trække ind om aftenen. Knoterne er dog ved at være væk - de er altid værst i juni, synes jeg. Til gengæld tager myggene meget effektivt over ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, myg har vi heldigvis ikke så mange af. Øv det er da også træls for jer at skulle holde jer indendøre om aftenen.

   Slet
 3. Jeg håber for dig at flimmeret er noget som lader sig ordne. Elektronisk udstyr skal helst bare virke, for selv om det ofte ikke er så svært at fikse det, kan det virke helt uoverskueligt at skulle i gang med at finde ud af hvad problemet er.
  Vi nyder sommeren indendørs lige nu, for med solsarte børn (og solsart mor), kan det nærmest ikke lade sig gøre at være udendørs, selv om vi ikke er plagede af insekter. Vi håber på let skydække, så vi kan komme i Fårup Sommerland...

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, det holder endnu :-) Tja jeg er spændt på om I kom til Fårup i dag, for herude har der ikke været en sky. Det er hårdt ikke at kunne tåle solen, håber der dukker nogle skyer op :-)

   Slet
  2. Vi holdt os inde indtil efter 17. Så kørte vi til stranden med godt brød, frikadeller, skoleagurker og tzatziki, og spiste og badede i den ikke længere så skarpe sol.
   Fårup må vente til en dag med mere egnet vejr - så kan det også være at der er færre gæster derude.

   Slet
  3. Laura, hvor lyder det som en skøn afslutning på dagen. Jeg kom aldrig til vandet, men i morgen vil jeg :-)

   Slet
 4. Hestebremser og knotter måtte gerne uddø for min skyld. Vi er heldigvis ikke plaget af nogen af dem, og myg ser vi heller ikke så meget til.. :-)
  God fridag i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, enig :-) Det er da dejligt at I ikke er plaget af dem, jeg var overbevist om at svenske skove var leveringsdygtige i disse insekter :-)

   Slet
 5. Godt, vi kan få hjælp, når "maskineriet" ikke fungerer. Jeg er taknemmelig over, at sygehuset kaldte ind anden gang, så bruddet blev konstateret - ellers var jeg startet med behandlinger, der havde gjort ondt værre:-) Håber din fys kan hjælpe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, din kommentar var blevet overset, undskyld. Hold da op det var da godt at man fandt bruddet. Min fys hjælper, jeg har jo gået siden januar, og troede egentlig jeg snart skulle holde, men nu må jeg i gang med LOOP igen :-)

   Slet