lørdag, juli 19, 2014

STÅR PÅ EN ALPETOP

Da vi vågnede i alperne, nærmere bestemt i Flumet, var der ikke sol som lovet, men derimod gråvejr. Hotelejeren lovede os godt vejr, og hendes mand lovede, at vi ville få en god tur over Col de l’Iseran. Mit håb om lækre oste til morgenmaden bristede, så jeg må konkludere, at fransk morgenmad (på hotel) åbenbart er baguette, croissant, marmelade og nutella.

P1000052

Turen gik forbi en bjergsø, Lac de Roselend, jeg elsker bjergsøernes smukke grønne farve, og selv i gråvejr (og lidt regn) fremstår de smukke. Vi var nu oppe i 1968 meter højde.

P1000058P1000059

Frugtavleren havde ikke meget salg og typisk for turen, så stod de altid der, hvor jeg ikke havde lyst/tid til at købe og aldrig der, hvor jeg længtes efter et stykke godt frugt. Turen gik videre op i højden, vi fornemmede, at det blev koldere, men solen prøvede at trænge igennem skyerne.

P1000063

P1000069P1000070

Den smukke frue skuede over endnu en bjergsø og snart var vi i skisportstedet Val d’Isere. Første gang vi var i Frankrig, undrede vi over de danske flag, nu ved vi, at det er La Croix de Savoie, flaget for regionerne Savoie og Haute-Savoie. Vores hotelejers mand fortalte, at de frem til 1860 havde været selvstændige og først da blev indlemmet i Frankrig.

P1000077

P1000079

Turen gik videre opad.

P1000082

P1000087

Der var skønne hårnålesving og udkig til bjergtoppe og dale.

P1000089

P1000090

Som vi nærmede os toppen af Col de l’Iseran krøb temperaturen nedad.

P1000095

P1000099

Da vi stod på toppen viste termometeret 4 grader! Jeg hundehopfrøs, og jeg skulle sådan tisse. Desværre madame, vandet i cafeen var frosset, ingen toilet, ej heller for cafeejeren selv, hun fortalte, at der havde været 10 cm sne overalt, da de kom op om morgenen for at åbne butik og café.

P1000104

P1000096

Vi skyndte os ind i cafeen sammen med cykelryttere og andre motorcykelfolk. Det var tid til frokost, vi fik en sandwich og varm kakao. Andre nød den varme suppe. Alle skulle have varme drikke. Målet herefter var at finde en cafe på vejen ned, som havde et toilet, der ikke var frosset. Vi havde endnu mange alpetoppe, vi skulle over den dag, og vi glædede os til dem alle.

P1000108

16 kommentarer:

 1. Der er godt nok ret pænt i de alper !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, det må man sige :-)

   Slet
 2. Hvor er det nogle smukke billeder!

  SvarSlet
 3. Frosne toiletter på en sommerferie - det er en for mig ganske ny foreteelse. Men jeg forstår problemstillingen.. kunne du ikke tisse dem til optøning :-)

  Nej - sæføli ikke.


  Jeg er altså aldeles imponeret af at du kan sidde bag på den MC og så producere så gode billeder.. jeg kæmper en kamp på passagersædet i en bil....

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, faktisk er jeg også imponeret over kameraets formåen. Godt nok kører vi ikke stærkt, men alligevel og jeg skyder ganske enkelt nærmest i blinde nogle gange :-)

   Slet
 4. Har lige siddet og set Tour de France. Foretrækker godt nok din alpeversion :-) Frosne toiletter - øv. Håber du fandt et optøet et hurtigt efter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg har opgivet drømmen om at være fotograf til Tour de France. Når gemalen kørte over 60 km ned ad et bjerg følte jeg som om vi kørte 160 :-) det brød jeg mig ikke om.

   Slet
 5. Betagende billeder. Alperne er simpelthen bare fantastiske at bevæge sig igennem, så varierede og flotte. Også jeg er imponeret over de billeder, du præsterer fra en kørende motorcykel. Har du tænkt på alternativet til det frosne toilet ude i det fri, det fungerer fint, skulle jeg hilse og sige fra en erfaren rejsende i ødemarken? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ilse, jeg har været spejder så jeg kender den fri version, men med motorcykeltøj så bliver det bare rigtig besværligt og højst sandsynlig med vådt tøj til følge :-)

   Slet
 6. Uf altså - og ikke så meget som en lille busk, man kunne bruge som skjul ...
  Men skønne billeder som sædvanlig.
  Min erfaring er desværre også, at ost er noget, franskmændene spiser til alle andre måltider end lige morgenmaden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, nej der var ingen buske men som jeg skriver til Ilse, så ville det heller ikke kunne lade sig gøre :-) Underligt som vi har forskellige morgenvaner, jeg elsker min ost søndag morgen :-)

   Slet
 7. Det må være fantastisk at opleve på den måde bag på en motorcykel. Sikke skønne udsigter.

  Morgenmad sydpå er ikke værd at skrive hjem om. Mærkværdig kultur med alt det søde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er fantastisk og man sanser alt omkring en. For en som mig er de sydlige landes kultur med hvidt brød og kage til morgenmad kombineret med en hel dag på motorcykel ikke så godt for min mave. Jeg burde være cykelrytter i stedet for :-)

   Slet
 8. Wauw med WAUW på! Hvor er der flot - og som de andre må jeg sammenligne med billederne fra Tour de France. Jeg er imponeret over, du kunne holde dig ;-) Med alderen er det ikke blevet min spidskompetence :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, der var smukt og endnu kan jeg holde mig, men desværre har jeg ødelagt min blære så den kan rumme meget før jeg kan mærke det, Det betyder så nok om føje år, at jeg får problemer ;-)

   Slet