lørdag, juli 26, 2014

FOKUSER!

Natten har været varm, det er nok ikke en information, som kommer bag på jer. Hen på morgenen blev der køligt, og alligevel er det der, at kroppen vælger at vågne, en halv time før vækkeuret ringer. Jeg havde besluttet at stå op sammen med landmanden, som skal sortere kartofler i formiddag. Jeg prøvede ihærdigt på at sove den halve time, men hjernen slog til med det samme. Straks myldrede tanker frem om ting, jeg havde glemt i går. Til sidst måtte jeg på bedste skolelærermaner sige: fokuser! Patienten havde fået de informationer, han skulle have, lægen havde dokumenteret det i sin journal og sekretæren er på arbejde i dag, så jeg kan ringe og sikre mig, at hun gør det, lægen beder hende om i journalnotatet.

Mens jeg smurte mad og bryggede te til landmanden, drak jeg vand og spiste en halv banan. Planen i går var, at jeg skulle løbe her til morgen, inden jeg kørte ned til min far. Senere har jeg ingen energi i varmen til at få motioneret. Der foregik en intens diskussion i mit indre, for jeg orkede ikke at løbe. Fokuser! Hvad taler imod? Jeg orker ikke. Hvad taler for? Jeg får det godt, min krop er glad bagefter. Så jeg løb.

Med det samme jeg satte første fod på jorden i let løb, kom tanken. Jeg er for træt, jeg kan ikke løbe i dag. Fokuser! Glem tiden, glem målet, bare løb. Og lidt efter lidt fandt vejrtrækningen og benene sammen i en rytme, der gjorde godt og som gjorde at jeg kunne slippe tankerne fri. Jeg når at tænke mange ting under en løbetur, noget af det kan der handles på senere, andet får lov til bare at være en tanke.

Besøget hos min far gik godt, han var godt tilpas, fortalte en masse, som jeg desværre ikke forstod, men vi grinte meget. Hjemad måtte jeg fokusere meget på vejen, jeg tror, at min krop siger fra nu, den kan ikke holde til varmen, så strandtur er droppet, jeg kryber ind i skyggen og fokuserer på væske og afslapning. God lørdag til dig.


Fokuser!

6 kommentarer:

 1. Pas godt på dig selv her i varmen. Din fugl har jeg aldrig set men synes det ligner denne K H Anette http://birdsdk.blogspot.dk/2010/04/rdstjert-ssp-samamisicus.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, det skal jeg nok, håber du nyder ferien :-) Og jeg tror også det er en rødstjert.

   Slet
 2. Du er så sej! Jeg ville overhovedet ingen problemer have med at fokusere på argumenterne for IKKE at løbe - og lade dette fokus sejre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, før hen ville jeg også kunne argumentere mig selv ned i sofaen :-) Men måske er det kombinationen af at mærke det gode, løb gør for mig og så min daglige information til patienter om hvor godt motion er for alle mulige ting, der gør udslaget.

   Slet
 3. Har du prøvet mindfulness? Jeg har en cd med Sebastian Nybo, der er rigtig god at tømme hjernen og fokusere til. Jeg er ikke rigtig god til at få den brugt, jeg lægger mig hellere og får 'en morfar' i hængekøjen, men du kunne måske bruge den til at få styr på tankemylderet, på de tidspunkter, det ikke skal være der.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, jeg har prøvet CD'er men er som dig heller ikke god til at få dem brugt.

   Slet