søndag, juli 27, 2014

SÅ KOM REGNEN - OG TORDENVEJRET OG LYNENE!

Jeg trængte til luft, jeg trængte til at trave, så mens landmanden hellere ville vaske motorcykel og tilse kartofler, tog jeg op i sommerhuset og gik en tur.

Himlen skiftede mellem mørke, truende skyer og lette luftige solskyer. Jeg travede til, så pulsen kom op og tankerne fik frit løb.Der hørtes tordenbrag i det fjerne, men pludselig begyndte det at dryppe. Der var lang vej hjem endnu, så jeg pakkede kameraetuiet ind i noget af blusen og så satte jeg i løb. Af samme grund havde jeg valgt løbeskoene som travesko i dag. Tordenvejret og lynene begyndte at komme tættere på, og jeg nåede lige hjem, da himlen åbnede sluserne.


Regnen kom så stærkt, så tagrenderne ikke kunne følge med, og lynene fik relæet til at slå fra, så da det værste regnvejr var over, skyndte jeg mig ud og slog strømmen til igen. Nu sidder jeg på den overdækkede terrasse og nyder den stille regn samt tordenvejret i det fjerne, mens sveden hagler af mig.

God sommersøndag til dig, mon det har regnet hos dig?20 kommentarer:

 1. Hvorfor har du linket til 'hagle'?
  Man sidder her og gisper og er en anelse misundelig over, at tordenvejret er nået til jer. De har desværre reduceret en del i regnmængden, der skulle falde her hos os - men jeg håber stadig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, linket er fordi jeg blev i tvivl om man kunne sige sådan, så det var bare en slags forbrugerservice :-) Her regner og tordner det stadig, men ude i mosen var der ikke kommet noget, da Jørn kørte herop for at drikke te sammen med mig :-)

   Slet
 2. Jeg er møg misundelig !
  :)
  Dels fordi du kom ud og gå en tur , men sørme mest på regnen ! Vi har ikke fået regn og på alle vejrkort kommer der intet her til... :(
  Jeg trænger til kølighed og vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, temperaturen faldt til 25 grader, men tordenvejret har været heftig med masser af regn. Først nu kommer solen frem :-)

   Slet
 3. Ikke en dråbe regn her i Aarhus, - ikke endnu i hvert fald.
  Men varmt og fugtigt er det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, håber I fik lidt regn, her har det forfrisket luften :-)

   Slet
 4. Det regnede hist og pist da vi kørte fra Aalborg, men ikke en dråbe er der faldet i Sorø .... endnu, men vi håber :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, måske i morgen er der håb for jer :-)

   Slet
 5. I Hvidovre er alting stadig knastørt, og drømmer om torden og en ordentlig regnskylle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det kan jeg godt forstå, det har frisket luften op og sænket graderne her :-)

   Slet
 6. Ja sikke mange brag det gav i dag, vi havde det med helt fra Berlin, det fulgte os på turen hjemover :-) Så vi havde regn og torden flere gange i dagens løb :o) Men sad heldigvis i tørvejr i bilen... Det har renset luften og nu er temperaturen super fin... Ha´ en hyggelig søndag aften - kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina, i bil er det hyggeligt at følges med tordenvejret, og luften er dejlig her til morgen :-)

   Slet
 7. Nej, det er ikke blevet til noget. Lørdag havde det tydeligvis regnet, hvor vi bor, mens vi var en tur på Vestamager. Der lå pytter, men ellers var det helt tørt igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, med den varme, der er nu, tørrer en enkelt byge hurtigt :-)

   Slet
 8. Jeg melder mig i striben af mennesker der føler sig lidt snydt over at det der spændende vejr fandt andre veje hen over DK end de veje jeg personligt synes var perfekte...

  Se, det er fordelen ved at være bybo med en hund i snor... man har som regel en hundelortepose i overskud, der med fordel kan bruges som nød-emballage til et kamera. Ikke vandtæt, men i hvert fald acceptabel grad af vandafvisende....

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, når man sad trygt indenfor og kunne høre og se torden og lyn over sig, var det spændende, men det er vældige kræfter, der slippes løs sådan en dag :-) Jeg må ha en kamerapose med :-)

   Slet
 9. Vi fik et par heftige tordenbyger i går eftermiddags, men det friskede nu ikke alverden og vandet kom så hurtigt så jorden slet ikke kunne suge det. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, i nærheden af os kom der 50 mm, så det tog sin tid inden det var væk :-)

   Slet
 10. Ja, hos os nyder vi altså fortsat varmen og bader fra morgen til aften :-)

  Jeg laver en kande kaffe om morgenen, snupper tæppe og håndklæde og så spiser Andreas og jeg morgenmad på stranden, mens vi bader.

  Men der måtte gerne komme noget regn, for nu er alting så knastørt at trækulsgrill er forbudt både på strand og campingplads - og det er en streg i regningen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, det er da den helt rigtige måde at nyde varmen på :-)

   Slet