lørdag, marts 21, 2015

Blomster

Denne ferie kan beskrives med to ord; daseri og glæde. Jeg har virkelig ikke fået lavet ret meget i denne ferie, men jeg har slappet af og haft besøg, det er lige sådan, at ferien skulle være. Og det ville jeg sige til alle andre, men min indre stemme gør ihærdige forsøg på at sige noget andet til mig. Jeg overdøver stemmen med fokus på de små glæder på denne lørdag.

P1010896

Min sygeplejenål med et lille firkløver er kommet hjem; efter at have været i over 12 år, så ligger den nu her. Den er lidt ramponeret, emaljen har fået nogle tryk på dens rejse ud i verdenen uden mig. Det er lige meget, den skal på uniformen, når jeg tager på arbejde på tirsdag. Den nål, som jeg fik en forårsdag i 1981. Den nål som symboliserer al sliddet, tårerne, glæden og tilfredsstillelsen ved at være færdig og nu kunne virke som sygeplejerske. Jeg glæder mig til på tirsdag, andre vil næppe lægge mærke til nålen, men jeg vil se den.

P1010901

Mine to nye potteplanter i orange farver glæder mit øje, hver dag jeg går gennem stuen. Ligeledes gør mine påskeliljer, som minder mig om min fars fortælling den dag han satte løgene i min have, en fortælling om at de stammede fra min farmors have. Solen skinner ind i stuen, jeg funderer over, hvad jeg vil i dag. En gåtur? En bytur? Strikke? Boglæsning? Der er jo ikke noget i vejen for at alle ting kan ske på en solskinsrig lørdag. Hvad skal du mon lave i dag? God lørdag til dig, hvad du end finder på.

P1010902

18 kommentarer:

 1. Så skønt, når en dag ligger frisk og åben foran os.
  Jeg har lige været en tur i LOOP :-) og skal nu til at lave mad til min bror og hele hans familie i aften - jeg fejrer nemlig fødselsdag, sådan noget på forskud. Det kan være svært at samle hele flokken, når de alle arbejder, og så på forskellige tider af døgnet.
  Nyd din lørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kisser, det er dejligt med firske dage foran os og god dag til jer :-)

   Slet
 2. ... alle ting kan ske på en hvaffor en lørdag?? Her kan vi dårligt nok se vandet, som er 100 meter væk. Holddaop, det er trist vejr, men det er da herligt, at solen har valgt at skinne på dig, fordi du har ferie - det er dig så vel undt.
  Jeg er gået i hi inde i systuen - det er ideelt vejt til den slags arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. beklager, Ellen, men vi har altså stadig solskin, men der er pivendes koldt :-) God sydag.

   Slet
 3. Hvis solen skinner, så skynd dig ud, - her i Østjylland er det gråt og vådt.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, der er koldt og solrigt udenfor,men jeg prøver at motivere mig til at komme ud :-)

   Slet
 4. Her er det gråt og regntungt, dejligt at solen er med dig når du har ferie.

  Inden jeg startede i DSR troede jeg at nålen betød at man var sygeplejerske, senere lærte jeg at man godt kan være sygeplejerske uden at have nålen, som jo fortæller at sygeplejersken er medlem af Dansk Sygeplejeråd. Jeg ved at mange tror det samme som jeg gjorde, det fortæller lidt om hvor stærkt et brand den nål rent faktisk er. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg nyder også solen, men indefra, der er koldt derude :-)
   Jeg har jo egentlig godt vidst det, men har altid set det som et symbol på det at være sygeplejerske, så mon ikke de fleste vil være med i DSR for at få nålen? :-)

   Slet
  2. Der er i hvert fald en del som også vil være med for at få nålen, men jeg håber nu også mange er medlemmer af andre grunde.. :-)

   Slet
  3. Inge, det håber jeg også :-)

   Slet
 5. Her sneede det for en times tid siden og vinden er bidende kold, så vi har rigtigt gang i det lunefulde forårsvejr. Nu har jeg været udenfor to gange, afleveret sønnen i lufthavnen (han skal på 2.g. studietur til Island) og datteren ved bussen (hun skal bare på arbejde), så nu tror jeg, jeg vil holde mig inde i varmen resten af dagen :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Snevejr! Mette, bliv du hellere inde og nyd varmen :-) God tur til sønnen.

   Slet
 6. En lørdag med slentretur i gågaden, småindkøb og hjem og hygge med strikketøjet... mens jeg fik varmen. For vinden er godt nok kold!
  Fortsat goddejliglørdag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, vinden er bidende kold og tak i lige måde :-)

   Slet
 7. Man kender den nål så godt, men jeg har aldrig rigtig kigget på den, for alvor. Den er så fin og jeg elsker at de har bevaret den gamle skønvirkeskrift. Godt den kom hjem til dig igen!
  Min lørdag gik mestendels med at strikke strikkeprøver til en Kashmir - og så en masse andre knap så underholdende småting :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, jeg er så glad for at den er dukket op igen :-) Strikkeprøver skal der til, selv om det er lidt kedeligt efter min mening :-)

   Slet
 8. Hvis den indre stemme taler om du har dovnet den, så sig ja til det og sig det har været skønt, for det var præcis det du havde brug for.
  (var kun et gæt)
  Min lørdag gik med babysvømning med Otto og yngste datteren, hjælpe yngstedatteren med indkøb af garn og opstart på en uglepude, den er hæklet og skal være en gave til Otto :-). Ellers har den stået på en god bog, og lidt håndarbejde af mit eget, så det har været en dag med masser af godt til glædes kontoen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, det lyder som den dejligste lørdag og ja den indre stemme lød lige nøjagtig sådan, men den blev overdøvet :-)

   Slet