fredag, marts 27, 2015

Så prøver jeg igen

 • Utallige gange forsøger jeg at skrive et indlæg – utallige gange bliver det slettet. Den indre kritiker er streng for tiden, og ordene er enten for personlige, for uinteressante, for ligegyldige osv.
 • Jeg har brug for motion, jeg er i den grad kommet i skavankalderen. Folk med års erfaring i at håndtere kroniske smerter må gerne trække hånligt på smilebåndet, men for mig fylder det, når pludselig kroppen, som aldrig har brokket sig, begynder at gøre ondt og jeg ikke kan få bugt med det. Jeg ved, at motion er godt, og at den styrketræning, jeg får ved LOOP, gør gavn. Alligevel har jeg så svært ved at komme af sted, hvis ikke jeg skal mødes med min LOOP/korveninde. Jeg prøver, om ikke det lykkes i dag inden aftenvagten. Og da gåturene også fremprovokerer knæsmerter udover hælsmerterne, ja så kommer jeg heller ikke ud og gå. Jeg er et skrog!
 • Derimod får jeg slettet mails, det går langsomt, men dog fremad. Nu er jeg da kommet til 2010 både i arbejdsmails og private mails. Det sjove er, at jeg jo kan se arbejdsmæssigt hvor foranderligt den verden er. Mange af de informationer, jeg gemte, er fuldstændig irrelevante nu. I går havde jeg møde med en lektor, der har speciale i supervision, og gennem vores samtale om supervision til kolleger, gik det op for mig, at vi har virkelig gjort det godt. Den kæmpe omlægning vi har gennemgået for et år siden, er lykkedes, vi har ansat over 15 nye kolleger i det tidsrum, to af de nye er rejst, en fordi hun fik en fast stilling, en fordi hendes privatliv ændrede sig og dermed også ønsket om stilling i en anden region. Men ingen af de erfarne er rejst, trods de har båret en kæmpe byrde. De er årsagen til, at vi er kommet gennem dette år med succes, de er årsag til, at vi stadig har et godt arbejdsmiljø, de er ved at være trætte nu og gennem vore kursusdage med bl.a supervision håber jeg, at energien kommer tilbage, og at bevidstheden om hvad de egentlig har udrettet, får dem til at ranke ryggen og tænke, vi gjorde det! Og så håber jeg, at andre tiltag med henblik på at ændre tværfaglige kollegers arbejdssituationer kan ændre på det, vi ikke kan, da det også påvirker vores arbejdsmiljø.
 • Sidst men ikke mindst prøver jeg igen- igen at have kontaktlinser på. Denne gang har vi fundet flerstyrkelinser, der er beregnet til mennesker med bygningsfejl. Denne gang har jeg besluttet mig for, at de ikke bliver afprøvet på arbejde, for nu ved jeg, at jeg stresses af den anderledes følelse kombineret med travlheden på arbejdet. Jeg har da fået skrevet dette indlæg med linser på, men jeg kan mærke, at det stadig er et problem at arbejde ved en computer, jeg føler mine øjne er på overarbejde. Vi får se, måske skal jeg kun bruge kontaktlinser, når vi kører motorcykel.

P1010922

16 kommentarer:

 1. Det er en udfordring at finde en motionsform, der kan vedblive med at være sjov...For vi skal jo røre os :) Det er noget møg du får ondt af at gå :( Du må simpelthen finde nogle faste trænings mennesker, så du kan komme afsted, hvis det er den motionsform, der gør dig godt. Ha en skøn Fredag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, jeg får også ondt af at gå på arbejdet, så ja det er noget møg, men heldigvis ikke voldsomt ondt. Og tak i lige måde.Jeg kom af sted med mig selv, så nu har jeg det godt :-)

   Slet
 2. Hej Lene. Skønt billede og gode tanker. Ønsker dig en dejlig dag.
  Venlig hilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette og en god dag til dig også :-)

   Slet
 3. Det kan umuligt være godt for en at dyrke en motionsform, der får en til at have ondt!
  Har du prøvet at cykle? Så kommer du også lidt længere omkring.
  Dejlige blå farver - hvad har du gang i der?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, se det er jo ikke helt sandt. For når det er slidgigt, som jeg tror det er, så skal leddene smøres og dermed skal man holde sig i gang. Inaktivitet gør det bare værre. Men nu skal jeg have en tid ved lægen, så jeg kan få undersøgt det.
   Jeg er i gang med at strikke velfærdsmodellen :-)

   Slet
 4. Motion med udfordringer... Jeg er nu imponeret af det du får gjort... OG passer et arbejde! Min største modstander er min magelighed!
  Det er vel kernen i alle sundhedskampagner at menneskene ved udmærket, hvad der er bedst for dem/skal til for et godt liv og alligevel er det så svært at udføre det!
  Hvorfor linser istedet for briller? Du lyder ikke til at være tilpas med linser....
  Jeg er spændt på at se din velfærdsmodel.... Et meget populært design. Dejlige farver du har valgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, linserne er fordi jeg nu har høreapparat og det generer mig sommetider at have begge ting bag ørerne. Og når vi kører motorcykel er det en fordel med linser, når man har hjelm på :-)

   Slet
 5. Jeg er også i gang med kontaktlinser, og har haft mine udfordringer, - specielt med at se klart. Så fandt optikeren på, at jeg kun skal have flerstyrkelinse på det ene øje og en "almindelig" på det andet, og så ser jeg bedre. Men den almindelige har generet mig, så lige nu går jeg kun med én. Det fungerer, og jeg kan både læse og se langt. MEN, - jeg kan ikke cykle med linser, for vinden generer så meget. Sådan noget juks.

  Tillykke med at I har klaret den store omlægning med alle kolleger i behold.

  Motion, - ja, jeg kan da stadig stave til ordet.... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, du cykler jo, det er da i den grad motion:-) Spædende med dit forsøg med linserne. Jeg prøvede med fjernstyrke i et og læsestyrke i et andet, det fungerede heller ikke. Det er især på arbejde, at det går galt.

   Slet
 6. Jeg får helt lyst til at prøve linser igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, lige nu sidder brillerne på næsen, jeg venter til fridagene med at prøve igen ;-)

   Slet
 7. Jeg kender godt det med ikke at være tilfreds med det skrevne og forsøge igen, men jeg synes nu det går meget godt for dig i dette indlæg.
  Engang lærte jeg noget at prøve, som jeg tror du kender. Du prøver at skrive. Du prøver at få kontaktlinserne til at spille med. Og "Jeg prøver, om ikke det lykkes i dag inden aftenvagten". Prøver i den sidste betydning betyder da vist en beslutning om ikke at gøre det inden aftenvagten. (Jeg tror nok jeg vil prøve at overveje om ...). Husk i øvrigt: kald dig ikke et skrog. Det passer nemlig ikke.
  Godt med succes på arbejdet. Den investerede energi har været umagen værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jørgen, du har ret, skrog er jeg ikke, indimellem føler jeg det bare sådan ;-)

   Slet
 8. Motionen må ikke blive en trædemølle, det skal give en både til det "gamle" skrog og endofiner så stress tærsklen strækkes.
  Har nævnt det før tror jeg, husk det der er plus på energikontoen ikke må rammes af overspring, så hellere en af de sure pligter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, du har ret :-)

   Slet