onsdag, juni 29, 2016

Mens jeg venter

Dagen i dag er startet anderledes end de forrige dage. Et regnvejr er på vej, så landmanden stod op klokken fem for at sikre, at kartoffelplanterne havde “regnfrakke” på (skimmelsvampeforebyggelse). Jeg havde regnskabsærinder, så jeg stod også op. Nu er der sendt mails af sted, og mens jeg venter på, at andre står op og kommer på arbejde, kan jeg lige så godt drikke lidt te og se tilbage på en motorcykeltur, som jeg aldrig fik beskrevet.

57735a6d4390e

Som du kan se, er regnvejret tæt på, medarbejderen er mødt og sidder allerede på havetraktoren, så græsplæner og rabatter på de to gårde kan blive slået, inden regnvejret slår til. Jeg har stadig intentioner om havbad og at fortsætte med ukrudtsrydning oppe i sommerhuset, det kan man også gøre i regntøj. Voksne lader sig ofte hæmme af regnvejr, børn elsker det, indtil vi voksne har påvirket dem så meget, at de bliver siddende indenfor.

For noget tid siden havde vi brug for at få et brev sendt til udlandet, for noget tid siden knoklede datteren med eksamensopgave, så den blev færdig før tid og hun kunne tage til udlandet. Vi øjnede chancen for at få brevet med hende. Først skulle der komme en lastbil og hente kartofler, så vi ventede og ventede, mens søndag formiddag blev til frokost

DSC_1691

Klkken 13 drog vi af sted, kursen var sat mod Haderslev og motorvejen var vejen udad. Som altid, når vi kører sydpå, holder vi pause ved Ejer Bavnehøj, jeg får altid følelsen af feriestemning her, selv om der overhovedet ikke var ferie denne dag. Vi nød madpakkerne og det gode vejr og hastede så videre.

DSC_1694

Haderslev søerne blev set fra motorcyklen, hvorefter vi kørte ind på pladsen foran datterens studielejlighed. Et knus, et glas vand og en snak om livet, der pludseligt kan ændres, og så var vi på vej igen, og datteren var i fuld sving med de sidste opgaver inden eksamen (og hun bestod ugen efter)

P1040382

Jeg havde kigget på kortet hjemmefra, tæt på Haderslev gik en Margueritrute. Klokken var nu 17.30, men vi orkede ikke kørsel på motorvej, så vi besluttede os for, at vi var unge og godt kunne holde til en sen hjemkomst. Kortet blev placeret mellem os to på sæderne, så jeg kunne være vejviser.

P1040415

Vi kom forbi kirken i Christiansfeld, og vi snakkede om Brødremenigheden, honningkager og at vores lysende julestjerne i julevinduet, som vi fik af mine forældre, er fra denne menighed.

P1040383

Og der hang den så,Herrnhuterstjernen,lige udenfor honningkagehuset.

P1040385P1040387

Vi kørte videre i det sønderjyske, små veje gennem smukke områder.

P1040390P1040393

Vi læste skilte med Skamlingsbanken, og noget i min historiehukommelsen dukkede op, så da vi så et flag og en mindesten på toppen af en bakke, kørte vi derop.

P1040398P1040402

Det var søndag d. 5/6, græsset var nyslået, der stod et tomt telt, og vi blev klar over, at her havde der været grundlovsfest. Skamlingsbanken, et mindested om da Danmark tabte krigen mod Tyskland i 1864 og siden et mindested om danskhed og det danske sprog. Den sønderjyske historie med fokus på at holde fast i det danske sprog og den danske historie trods det, at de var underlagt tysk herredømme, ses tydeligt her.

P1040403P1040404P1040407P1040408

Efter en genopfriskning af historien hoppede vi på motorcyklen og kørte videre på de små veje, gennem Kolding, Vejle og da lyset dæmpedes, blev vi enige om at finde et sted at spise. Det blev en MacDonald syd for Horsens.

P1040410P1040412P1040414

 

DSC_1695

Herefter strøg vi ud på motorvejen og tog et langt stræk før sidste pause ved Himmerlandsrastepladsen. Her faldt vi i snak med en mand, som beundrede motorcyklen. Det viste sig, at han også havde kartoffelavl i blodet, og vi fik en lang snak. Jeg elsker sådanne spontane møder med mennesker, som man ikke ser mere, men som et kort øjeblik berigede ens verden.

Mens jeg har skrevet, hentet billeder og tjekket fakta, har solen skinnet lystigt. På DMIs radarbilleder ses, at regnen indtil nu går i opløsning, lige før den rammer os, det holder nok ikke i længden. Men mon ikke landmand og medarbejder når deres mål, det tror jeg, og jeg er opsat på havbad og ukrudtsrydning, om det regner eller ej. Vi får se. God onsdag til dig.

20 kommentarer:

 1. En dejlig turbeskrivelse med lidt Danmarkshistorie indover. På trods af min sønderjyske husbond kan jeg ikke huske, at vi har besøgt Skamlingsbanken. På listen med den.
  Hvor er det også skønt at kunne besøge sine børn langt væk på en enkelt dag, også selvom det kræver noget kørsel. Men man vænner sig, kan jeg sige efter at have haft forældre boende langt væk.
  Jeg håber, du når dit havbad. Det er en god tradition.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, I må af sted :-) jeg nyder at broen muliggør, hvis vi pludselig vil se vores børn i hovedstaden, 4½ time, så holder vi på Nørrebro. Det er godt at vide :-)
   Og den tradition vil jeg gerne gennemføre i denne genopladningsperiode

   Slet
 2. Sikke en smuk tur! I er alligevel vilde nok, sådan at hoppe på motorcyklen! Der er måske bare fordi jeg er sådan en pivskid ;-). De to gange jeg har kørt, har jeg været ved at krepere af skræk....
  Ja, sikke noget vejr; her høvler det ned...

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, nu er vi jo vant til lange køreture, har holdt ferie i alperne og Norge de sidste mange år, så jeg er tryg ved min mand som chauffør :-)
   Vi har fået få dråber, det er alt indtil nu.

   Slet
 3. Dejlig tur :-) Jeg har heller aldrig været på Skamlingsbanken eller i Christiansfeld for den sags skyld. I det hele taget er der nogle gevaldige huller på tjeklisten, hvad angår danske seværdigheder. Her er det ikke rigtigt regnvejr, bare idt dråber hist og pist, så jeg håber, at vejret arter sig, så både du og din Landmand + hjælperen når det, I skal, så det kan blive en god onsdag for jer også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, tak vi har også kun fået dråber, så vi nåede det, vi skulle :-) Danske seværdigheders liste er desværre mangelfuldt udfyldt her, især vores børn har ikke fået set dem. Håber de en dag selv går på opdagelse.

   Slet
 4. Jeg kan ikke lade være med at smile lidt over, at jeg som østsjællander for nylig har set både Christiansfeld og Skamlingsbanken, mens jyderne må melde pas :-D
  Til gengæld savner jeg at kunne snuppe bilen og lige køre et smut over til Charlotte, men vi har 1537 km, en overnatning og en Eurotunnel inden vi er fremme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, du ved nok, at det man er tættest på, får man som regel ikke set. Selv om jeg har på fornemmelsen at den regel ikke gælder jer :-)
   Altså vi har taget 1500 km på motorcykel på én dag, men det gør vi nok ikke mere ;-)

   Slet
  2. Vi har også taget den tur i ét stræk. Vi er også kørt hjem fra hhv. Pyrenæerne, fra Venedig og fra Rom i ét stræk, men vi var yngre, vi var i bil og vi var to til at skiftes til at køre, så det er ikke så sejt som jeres 1500 km på motorcykel.

   Slet
  3. Næh, det slider på kræfterne og jeg tror man bruger længere tid på at komme sig end på en overnatning :-) Og jeg forstår dig, du kan ikke bare lige smutte over, når du får lyst. Så jeg brokker mig ikke, men er taknemlig for at mine børn lige nu bor "tæt" på. Muligheden for England og Norge som de næste bosteder står åben for de unge mennesker.

   Slet
 5. Sikke en udflugt. Jeg må indrømme at jeg har besøgt bageren i Christiansfeldt, men ikke kirken. Det må jeg have ændret! Men som barn var honningkagerne toppen af luksus, og med glansbilleder på!
  Det danske sprog skal vi værne om. Hvad danskhed skal rumme er der mange bud på, men sproget er rygraden og historien bindeleddet.
  Vi holder også altid ind på Himmerland. Passende sted på turen nordpå enten det er Skagen, Frh, eller Alborg. Dejligt og pænt sted. Tak for turen.
  Håber alle nåede deres gøremål...

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, og du har endda besøgt bageren, vi kørte bare igennem :-) Vi nåede det hele.

   Slet
 6. Det må være SÅ skønt at opleve Danmark på MC. Jeg gætter på, at man oplever det som at være meget tættere på alt det man ser, mærker og dufter.

  Jeg må med skam melde, at jeg heller ikke har været på Skamlingsbanken eller i Christiansfeldt. Førstnævnte ville jeg bare gerne se, fordi det er en vigtig brik i vores historie, og i Christiansfeldt er det honningkagerne, der trækker.

  Kl. 10 stod det ned i stænger her, så blev det lidt gråt, og kl. 18 skinnede solen igen. Lidt pudsigt med paraply og kortærmet T-shirt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det er skønt at opleve på en MC. Det er ganske specielt.

   Slet
 7. Det var dejligt at komme med jer en tur ud på de små veje i det sønderjyske. ;-) I er gode til at få en tur ud af det.
  God fornøjelse med dine havbade. Jeg får ikke badet for tiden, og det er faktisk dumt, for vandet er koldt nok til at give det der friske pust.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, tak og tak fordi du har inspireret mig til at starte med at havbade. Jeg håber inderst inde, at jeg kan fortsætte på fridage, når efteråret kommer :-)

   Slet
 8. Det er altså ikke Brødremenighedens kirke man ser på billedet, den ligger i Christiansfeld. Det er Tyrstrup kirke. Christiansfeld er/var en flække, dvs en by med en anden by omkring i dette tilfælde Tyrsrup. Christiansfeld er noget helt specielt og usædvanligt og helt klart et besøg værd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, tak for info, kirken lå lige inden for byskiltet ved Christiansfeld, så derfor troede jeg dette.

   Slet
 9. Tak for turen rundt i det sønderjyske, jeg nyder altid dine dejlige billeder KH Anette

  SvarSlet