torsdag, juni 16, 2016

Midt om natten

Landmanden har strenge ordrer på, at han ikke må vække mig, hvis jeg falder i søvn i sofaen. Det er nemlig ensbetydende med, at min hjerne mener, at så skal vi beskæftige os med alt det, som hjernen var ved at lægge på lagrene rundt om i hjernen. Man ved jo, at en god nats søvn fremmer hukommelsen, det er nemlig der, alt bliver lagret. Og det er alt andet lige skønnere, hvis det sker, mens jeg sover og ikke mens jeg febrilsk kigger på uret og tæller søvnmængden sammen. Det sidste er jeg nu blevet ret god til ikke at gøre, jeg lader søvnløsheden omfavne mig og står ud af min seng, som de kloge hoveder siger, læser en bog eller ser lidt fjernsyn, og når søvnen så kommer listende, så hilser jeg den velkommen. Men om morgenen lige inden hårvasken gnubber søvnens vattede, tunge fornemmelse ud af min hjerne og vækker den til dåd, da er jeg træt.

DSC_1701

Nå men i nat sov vi trygt og godt, landmanden i sin seng og jeg på sofaen, da en infernalsk larm gik i gang. Landmanden hørte ingenting, men det gjorde jeg, jeg lå nærmest ved siden af sirenen. Vores alarm i huset var gået i gang uden at være sat til. Jeg var vågen i løbet af et sekund, men var helt rundt på gulvet, nåede at vække landmand, nåede at tjekke alarm uden briller, inden jeg sansede at finde dem og så trykke koden. Alarmen stoppede, men så ringede landmandens mobil, det var alarmcentralen, som havde modtaget alarmkaldet. Det var ikke nok for dem at vide, at det her var en fejl, næh de skulle have den kode, der garanterer, at de taler med den rigtige landmand. Hvem i alverden kan huske en kode midt om natten, når man er blevet vækket på den måde? Det kunne landmanden efter at have givet sin hjerne tid ved at beskæftige sig med noget andet så som at fortælle alarmcentralen, hvad der var sket. Godt gået. Mens han talte med alarmcentralen, gik alarmen igen, og nu havde jeg briller på og fik den slukket rimelig hurtigt. Vagthunden havde klogt indset, at når begge mennesker i huset var inde, så var der ingen grund til, at den tog på vej, så den faldt hurtigt i søvn igen. Samme konklusion drog landmanden og faldt i søvn igen. Landmandskonens hjerne syntes derimod, at jeg skulle tænke på, hvordan kurset var gået i går, hvilket svar og handling jeg skulle gøre på en arbejdsmail, og hvad jeg mon kunne nå på denne fridag før weekendens aftenvagter. Efter læsning af flere artikler i et dameblad faldt jeg i søvn, først på sofaen og siden i min seng.

DSC_1690

Nu er jeg vågnet, jeg har brygget te, jeg har sendt en mail, jeg har smurt mad til landmanden, jeg er bare ikke VÅGEN, så jeg forsøger at vække min hjerne med at skrive et indlæg, drikke en kop te og så må jeg i gang. Jeg skal til plasmatapning og personalemøde i eftermiddag. Og jeg vil gerne nå lidt praktisk herhjemme inden da, jeg snupper dog lige en kop te mere. God torsdag til dig.

DSC_1730

14 kommentarer:

 1. Puha, sådan en alarm om natten er altså ikke sjov. Vi har ikke alarm men til gengæld kan røgalarmer, der løber tør for batteri, gøre det samme. Og der fik vi så bevist, at børn ikke hører den slags om natten, for det var kun os to voksne, der febrilsk kæmpede med at få stigen ind og sat op, så vi ku få alarmen ned og batteriet ud.
  Godt Landmanden kunne koden midt om natten :) Jeg håber, du når en lille 'morfar' inden personalemødet.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, den er virkelig øredøvende, det skal den selvfølgelig også være for at skræmme ubudne gæster væk :-) Ingen middagslur, men lidt havearbejde med brændenældesvien til følge og et brusebad om lidt kan vel kvikke op :-)

   Slet
 2. Det er virkelig en infernalsk larm, de apparater kan præstere, men det er vel sådan set også det der er meningen.
  Jeg er ret imponeret over sådan nogle som dig, der fysisk er langt yngre end dåbsattesten siger. Jeg tør slet ikke tage sådan en test - onkologerne sagde, at kemoterapien har lagt mellem fem og 10 år til min fysiske alder :-( ... jeg føler mig også som en 70-årig en gang imellem ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, nu taler vi ikke om hvordan jeg føler mig, for jeg kan sandelig godt føle mig ældre end min alder ;-) det kom faktisk bag på mig, jeg havde sagt til den unge mand, at testen skulle give mig et skub til at holde fast i LOoP her i sommer. Så han grinte lidt, da han gav mig testen, for det er det bedste resultat i de år jeg har gået til LOOP.
   Jeg ved ikke hvor god den er, andre bodyagetest inkluderer blodtryk, fedtmåling, konditionstest, men som et udgangspunkt for min træning er den okay.

   Slet
 3. Uf, jeg hader alarmer! Og at blive vækket midt om natten :-( Godt gået, du er nu langt yngre end mig ;-) Og så er halvdelen af dig vand. Men hvordan kan du opnå mere knoglemasse - jeg troede, vi alle afkalkede, når vi kom op i vores alder? Men det er måske fordi du vokser baglæns? ;-)

  PS: Du skal rette datoen på dine billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, knoglemassen øges så vidt jeg ved ved motion :-)
   Øv jeg syntes jeg havde rettet, det må jeg huske.

   Slet
 4. Super-flot testresultat. Nu behøver du jo så slet ikke gå til Loop de første mange år :-)

  Du håndterer sørme din søvnløshed flot. Jeg vil prøve at lære af dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg tror alligevel at jeg forsøger at fortsætte i LOOP :-)
   Heldigvis sker det sjældnere og sjældnere at jeg får dårlig søvn.

   Slet
 5. Jeg ville også være lysvågen hele natten oven på sådan en omgang, det er stensikkert!... Brrrr, jeg har muligvis set for mange krimier. Ellers også har de få, jeg har set, givet stof nok til et helt livs rædselsscenarier...

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, jeg er rigtig god til at forestille mig det værste :-)

   Slet
 6. Py ha, sikke en måde at vågne på. Og forståeligt mht. reaktionen, og hvad gør man nu, godt de fik ringet fra alarmcentralen.
  Jeg har prøvet det som alle mener er det rigtige, når jeg ligger vågen om natten, ikke kan finde roen, altså stå op, læse en bog, håndarbejde etc., og der nærmest falde i søvn, og så finde dynerne igen, men så er jeg lysvågen, derfor læser jeg i sengen i stedet for, og det virker fantastisk for mig.
  God fredag og god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, jeg blev da vågen :-) Og godt at du har fundet det, der virker for dig, for vi er jo forskellige.

   Slet
 7. Jeres alarm lyder som et yders effektivt vækkeur.. Jeg hader at blive vækket på den måde, vil helst vågne stille og roligt uden alt for meget larm omkring mig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, meget effektiv og meget larmende, det er jo godt, når det er en indbrudstyv, der udsættes for det, men ikke en sovende sygeplejerske :-)

   Slet