mandag, december 12, 2016

Grumpy Old Woman slår til

Jeg har forvandlet mig til en sur gammel dame i dag, så er du advaret!

Måske skal man bare acceptere, at når forkølelse rammer og man hoster, nyser og næsen løber, at så er der ikke energi til så meget andet. Det gjorde jeg også i går. Så regnede jeg med, at så var den sygedag overstået. Næ nej, jeg skranter stadig. Hmpff!  Jeg har dog fået udrettet lidt i dag, jeg har lagt vasketøj sammen, jeg har pudset de sidste vinduer, jeg har været inde og handle og sende en pakke.

Jeg er dødtræt af det nye postvæsen. Som altid var jeg sent ude med adventsgaver til mine fem unge mennesker, men pakkerne blev sendt lørdag før 1. søndag i advent. Som almindelig brevpost, for det var det billigste og så dyre var de små pakker heller ikke, at jeg ville koste pakkeporto på dem og dermed track and trace. Det ville jeg så have ønsket, at jeg havde gjort. De fik dem først 12 dage efter afsendelse herfra. Hmpff! Nu har jeg sendt en pakke af sted som pakke for at være sikker på, at den når frem, inden min søns søde kæreste rejser til Norge. Og når julekortene (de få, jeg skriver som kort og ikke som mail) overhovedet frem inden jul? De få julegaver, jeg skal købe, er endnu ikke købt, men mon ikke jeg når det inden jul?

Landmanden er i fuld sving derude, det er lange arbejdsdage, først otte timer med at sortere kartofler, og så skal der bagefter, når medarbejderen er kørt hjem, hentes kartofler hjem fra kølehuset og tomme kasser skal flyttes den anden vej. Maden skulle være en nem løsning i dag, en kombination af fisk fra frost og vores egne kartofler smidt ind i ovnen sammen med tomater, løg og oliven. Bortset fra at jeg glemte, at det der med at smide kartofler i skiver i et ovnfast fad, hælde væske, krydderier og grøntsager over, for til slut at lægge de frosne fyldte fileter ovenpå og så forsegle det med folie, det dur bare ikke. Maden er ikke færdig på en halv time, kartoffelskiverne var rå, væsken flød tyndt og ulækkert omkring i fadet. Hmpff! Heldigvis skulle landmanden lige tale med en jagtkammerat (og dem der siger at kun kvinder kan tale længe, tager fejl) Jeg tog fiskene ud af ovnen, fjernede folien, glemte alt om retten og så serie, det hjalp. Men da havde retten også fået ca. 40 minutter mere.

Jeg tror bare, jeg smider mig på sofaen igen, tager endnu en lur, glemmer alt om julepyntning i dag og krydser fingre for, at den lidt sødere og mere friske Lene er tilbage i morgen. For der skal jeg deltage i mit projekt på sygehuset (sådan er det, når man siger ja, fordi man gerne vil være med, der hvor det sner, så må man også komme ind i sin ferie) Det er heldigvis kun 2 timer, så jeg kan passende nå at gå på julegaveindkøb først.

decemberhimmel2decemberhimmel3

12 kommentarer:

 1. Jeg har ikke været forbi dig i nogle dage, så jeg har siddet og læst tilbage, og blev da noget så trist over at læse om Istvan. Det må være virkelig tomt for jer. Jeg har mange gange moret mig over dine billeder, hvor det var tydeligt, at landmanden og Istvan, de var kompisser (som man sige på svensk) Var det et usædvanligt tæt forhold, de to havde? Eller er det sådan med din mand og hans hunde hver gang?
  Rigtig god bedring til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty. Vores hunde har altid været tæt knyttet til min mand, han er god til hunde. Men Istvan havde et ganske særligt bånd til ham, de var virkelig tæt forbundet.

   Slet
 2. Det er altså surt at blive syg så tæt på jul! Jeg håber du hurtigt kommer på julemærkerne igen ;-)
  Det er noget underligt noget med den poststrategi - breve er 100 år om at komme frem, mens pakkerne er lynhurtigt ved målet. Jeg sendte en pakke til England fredag, og Charlotte fik den mandag! Det tror man jo næsten ikke på, men hun ringede i mandags og sagde tak for fødselsdagsgaven - den var allerede kommet. (Hun har altså først åbnet den i dag.)
  Selv de tyndeste kartoffelskiver skal helst have en times tid i ovnen - jeg undrer mig altid over de opskrifter, der siger ½ time. Det holder simpelthen ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja det var ikke det jeg havde planer om, da jeg tog ferie :-) Jeg tror det lysner nu.
   Bagefter kom jeg i tanke om, at du havde skrevet det med breve og pakker, men 12 dage havde jeg godt nok ikke regnet med.
   Og det med kartoffelskiverne vidste jeg jo godt, jeg hoppede bare i med begge ben, for det skulle være nemt :-)

   Slet
 3. Uha, uha. Jeg er enig i dine betragtninger om postvæsenet. Skulle sende et fødselsdagsbrev forleden, - det var en hel videnskab, kostede 29 kr. og jeg kunne lige så god selv have bragt det ud, så besværligt var det. Og når man så tænker på, hvilken opstandelse der var for ganske få år tilbage fordi hver eneste bolig skulle have sin egen postkasse, der skulle vende på en helt bestemt måde osv. Det kunne vi vist godt have sparet.
  Men god bedring til dig da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva, ja du har ret med postkassen, det havde jeg ikke tænkt på :-)

   Slet
 4. Der er ikke andet at gøre end at kapitulere og lægge sig på sofaen, både hvad angår sygdom og postvæsen. Vi har også erfaret, at det tager tolv dage, at få bragt et almindeligt B-brev ud, og det synes jeg er ganske urimeligt, og særligt til de priser! Jeg får helt lyst til at drage i krig på den front nu, kan jeg mærke!.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, spørgsmålet er om det er en kamp, vi på forhånd har tabt, i og med at vi nærmest ikke sender breve mere. Men det er da trist, at det er blevet sådan.

   Slet
 5. Postvæsenet er ikke som det var i 1927. Så lidt om vores jul i 1927 fra Den Gamle By her i lørdags. Da kunne julekortene sendes den 23. dec. og stadig nå frem, da der var 3 omdelinger den 24. dec.
  Mdr. kortet til bybusserne skal bestilles 12 dage før nu, for vi kan være sikker på de når frem, det er et brev. og mit kom på 11. dagen, fra bestilling. Altså dagen før det er gyldigt fra.
  Når jeg handler online, tjekker jeg altid for billigst levering, det er sjældent jeg oplever PostNord som den billigste, det er oftest den dyreste og langsomste.
  At du var en grompy old woman er på sin plads. Vi skal have lov til at sige vores mening, og sige det HØJT.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, næh det er absolut ikke som i 1927. Og det meste af det, der var i 1927, ville vi nok også betakke os for. Men brevhurtigheden måtte da godt have forblevet :-)
   Og det hjælper at få sagt det højt, så tak fordi I lyttede :-)

   Slet
 6. Ser ud til at Murphy følges med Grumpy! Sådan en dag skal bare hives ud af kalenderen. Helst hurtigere en posten kommer frem.... Det er jo et svært valg, om man skal sende brev og holde liv i posten eller mail og være sikker på at budskabet når frem! Det var bedre i Vinterbyøster ;-)
  Fortsat god bedring....

  SvarSlet
 7. Det pokkers postvæsen! Engang imellem overvejer jeg at sende et gammeldags brev, men jeg kvier mig ved at give 19,00 kr. for at få det leveret fem dage efter. Der er ikke noget at sige til, at ingen sender den slags breve mere. Det er for dyrt, og servicen er for ringe.

  God bedring.

  SvarSlet