lørdag, december 03, 2016

Sofablogging

Egentlig blev det her indlæg startet i går, men der gik rimelig meget sofaligning i dagen, så indlægget blev aldrig færdiggjort:
Fredag: Kalenderlyset er tændt, så det har en chance for at nå ned til dags dato. Adventslyset var også tændt i den mørke morgenstund, godt nok står lysene alene på fadet, men mon ikke jeg får fundet stjernerne frem og købt nødderne, der plejer at fylde fadet?

Formiddagen foregår i sofaen, belært af erfaring slapper jeg af inden aftenvagten, som tit har det med at blive hektisk. Jeg ser sødmefyldt julefilm, NCIS og drikker te. Solen lokker udenfor, så om lidt, når kroppen brokker sig over sofaligning, må jeg hellere få lidt frisk luft.

Lørdag: Gåturen blev meget lille i går, aftenvagten blev lige så hektisk og god som vanlig med overarbejde til de fleste af os.

Nu er jeg trukket i træningstøjet fra morgenstunden af, så er der håb om, at jeg får taget bilen og kørt til træning. Det her er jo en investering i forhåbentlig gode år. Med det arbejde jeg har, så skal kroppens muskler holdes stærke og smidige. Lige som vi sætter penge ind til pension, skal vi også sætte ind på kontoen for en god alderdom. Det er tydeligt at se, hvem af de ældre, vi får indlagt, som har holdt sig aktiv og smidige. Og de har alt andet lige en bedre prognose for genoptræning.

Sygdom er vi ikke herre over, den rammer alle uden hensyn til sund levestil. Jeg læste lige, at lægen i programmet Lægen flytter ind er ramt af uhelbredelig tarmkræft, så nej selv supersunde mennesker kan rammes af kræft, og selv de sygdomme, som vi kalder livsstilssygdommene, er jo ikke rene livsstilssygdomme. For eksempel apopleksi (blodprop eller blødning i hjernen), her kan det genetiske også spille ind, eller hvis man har kræft, diabetes eller andre sygdomme som øger risikoen for blodpropdannelse i karrene.

Til daglig går jeg ikke og tænker over risikoen for sygdomme, jeg er tilhænger af, at livet skal nydes og at taknemligheden over livet skal findes i de små hverdagsglæder. I går aftes var der en sød sms fra min datter, da jeg efter arbejde tjekkede min mobil (jeg er nemlig en af dem, der overhovedet ikke, som i OVERHOVEDET ikke, kigger på min mobil i de otte timer, jeg er på arbejde. Familien ved, hvor jeg er, hvis noget alvorligt sker, hvor man har brug for mig) Min datter var gået i nostalgisk julemode og havde læst om julen 2006 på min blog. Vi havde mine forældre og min yngste lillesøster på besøg. Så savnet var stort nede på studerekammeret i Haderslev. Og så skrev min søde datter: Jeg kan ikke undvære jer, så hold jer lige sunde og raske! Basta.

Det vil jeg så forsøge på, basta! Ha en god decemberlørdag.

Lysene venter på pynt
Lyset har tavlt med at nå datoen

Solskinsuppe

Gårsdagens sol, i dag har den rimfrost med.


14 kommentarer:

 1. Sikke en sød besked ❤️ - nej, der findes vist ingen levevis som garanterer livet mange dage. Growing old is a previlige!
  Skønne billeder som altid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, hun er også sød, min skønne datter :-) Et smukt citat, dert rammer indlægget godt ind, tak

   Slet
 2. Jeg fik anbefalet en bog om min sygdom, og i den står det sandelig også, at man skal motionere. Jeg må snart overgive mig :-) Det kunne jo risikere at virke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jo mere jeg læser, jo mere finder jeg ud af at motion (som ikke behøver at være fitnescentre, men gerne gåture og cykelture) har utrolig effekt på alt. Motion gør noget godt, også for hjernen, så det giver mening for mig, at det også er godt for din sygdom. Så du må i gang :-)

   Slet
 3. Nårh - sådan en sms ville jeg virkelig blive rørt over. Du har en dejlig og kærlig datter. Det har jeg faktisk også ...
  Vi må have gjort et eller andet godt, Lene, siden vi har så gode børn :-)
  Og helt enig: Det dur bare ikke at sidde i en stol eller ligge på sofaen hele dagen og i sengen om natten. Jeg bevæger mig gerne, bare det ikke skal være i et fitnesscenter ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det må vi have gjort og så stod jeg i går med en kvinde på min alder og med to døtre på min datters alder, hvor deres trygge verden blev slået i stykker. Da tænkte jeg på den sms.
   Bevægelse er godt og fitnescentre behøves slet ikke.

   Slet
 4. Fantastisk sms at få! Og tak for et dejligt indlæg. Jeg holder af at du både går ture, sofablogger, tænker dejlige tanker og har omsorg for dine medmennesker. Du er da for skøn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, KS, og tak for dine ord :-)

   Slet
 5. Skøn sms
  motion holder jeg mig til mine ture med hund... gåben og cykel ... evt når muligt ride. For måske er motion godt men hvis et motion center give mig angst (ret sandsynligt) så det ikke vejen frem

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, og motionscenteret er slet ikke nødvendigt. Motion er netop gåture og cykleture. For mig er motionscenteret en nødvendighed, fordi jeg trænger til at få styrket mine muskler.

   Slet
  2. det kunne jeg så også bruge... men så skal jeg jo ha det næsten for mig selv sammen med Zorro.... den går nok ikke... men ja motion er gå ture, cykling, gulv vask og vinduespudsning

   Slet
 6. Du er ikke den eneste der halter bagefter på henholdsvis kalenderlys og adventskrans. Årsagen er forskellig, men nu prøver jeg som du at indhente det forsømte.
  Mht. helbredet, vi kan forsøge at forebygge, blandt andet ved at gøre noget godt for velvære både fysisk og psykisk, alt andet er vi ikke herre over, vil det have fat i os, så er det sådan det er.
  God søndag, 2. søndag i advent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde og i lige måde. Vi når jo nok det vi skal nå inden jul :-)

   Slet
 7. TV lægens mor og far var faktisk min barndom og ungdoms familielæger. Vi må leve livet mens vi har det, der gives ingen garanti for udløbsdatoen ....

  SvarSlet