tirsdag, april 18, 2017

En påskeblanding

 • At have en hundehvalp ER som at have et lille barn. Så jeg er træt nu, for jeg har taget nattetjansen med luftning i påsken, da jeg havde fridage og landmanden har arbejdet. Og da vi valgte at bruge sommerhuset som base i påskedagene, har Ayla også skullet sove i vores værelse om natten. Det har betydet, at jeg har haft svært ved at falde i søvn mellem luftninger, fordi en lille hundehvalp ofte forsøgte at komme op i sengen.  Det skal blive godt med normale forhold med en hvalp i bryggerset og mig langt derfra, så jeg kan sove og luftetjansen varetages af landmanden.

DSC_3807

 • Mens jeg holdt påskefri, har bloggen passeret 1 million hits. Hvor er jeg taknemlig for, at nogen gider læse med her og indimellem også kommentere. Kommentarsporet er det, der gør bloggen levende og gør mig klogere. Tak for det.
 • Datteren fik sig en overraskelse, for lørdag dukkede hendes forlovede op og har holdt påskeweekend sammen med os. Det vidste jeg godt, for jeg havde inviteret ham, så vi sammen kunne gennemgå nogle regnskabsemner (mange år som den ansvarlige bogholder i vores virksomhed har gjort mig klogere på emnet). Og vi havde besluttet, at det skulle være en hemmelighed for datteren, så der var en forelsket kvinde, der blev rigtig glad.

DSC_3813

 • Midt i min søvnløse nat kom jeg pludselig til at tænke, om jeg nu gjorde det samme som i sensommeren sidste år. Der havde jeg skrevet min vagtplan forkert ind i kalenderen, så jeg troede, jeg havde fri en weekend, hvor jeg ikke havde fri. Hvorefter jeg fluks var nødt til at logge mig på medarbejdernet på min mobil midt om natten, kun for at konstatere, at jeg har fri påskemandag.
 • Godt det samme, for svigersønnen og jeg havde udskudt regnskabsdelen til i går, fordi vi hyggede os påskesøndag med film (Into the wild) og spil (Partners). Filmen havde de unge set før, men de syntes, vi skulle se den. En rigtig god film og på samme tid en rigtig sørgelig film. Og i går nat huskede jeg én linje: happiness only real, when shared.  Er lykke kun virkelig sammen med andre? Er det det samme som en filosofisk retning, som jeg ikke kan huske navnet på, som siger, at ting kun sker, hvis det er set? Jeg kan godt føle mig lykkelig alene, men der kommer en ekstra dimension til, hvis jeg deler situationen/øjeblikket med andre eller faktisk også her på bloggen.
 • Nu er vi hjemme igen efter datteren blev sat på toget og svigersønnen på flyet i går eftermiddags. Jeg har pakket alle kurve og tasker med madvarer ud. Vasketøj og tøj må blive i taskerne, jeg er for træt. De næste to arbejdsdage bliver lange. I dag skal vi fejre kollegas 40 års jubilæum i regionen efter arbejde, og onsdag har jeg undervisning af patienter sidst på eftermiddagen efter arbejde.
 • Og lige efter det henter jeg søn og svigerdatter i lufthavnen, så er de her tre dage. Heldigvis kunne jeg få byttet den ene af mine weekendaftenvagter, så jeg har fri torsdag og lørdag.
 • Hverdagen er i gang, og jeg starter i fin stil med for lidt søvn. En hundehvalp syntes, at den skulle gøre højlydt opmærksom på, at det altså var sjovere i sommerhuset, hvor vi alle tre sov i samme rum. Ja ja Ayla, det er jo kun en fase, jeg ved det.
 • God tirsdag til dig.

DSC_3816

20 kommentarer:

 1. En vidunderlig afslutning på påsken, med selskab af både datter og svigersøn.
  En dejlig arbejdsuge i vente, både med jubilæum og besøg af sønnen og svigerdatter.
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Abildjyde, det har været skønne dage og flere er i vente :-)

   Slet
 2. Nu er jeg jo ikke den bedste til at kommentere inde på din blog, men du skal vide at jeg nyder at læse om alt det du har gang i. Og at der så lige er kommet ny hund gør det ikke mindre spændende. Det lyder til at i har haft en dejlig påske , med besøg af de unge mennesker.Sjovt med surprise, hvordan reagerede hun, datteren ? Men nu er det hverdag igen, for os alle, og smadder koldt er det osse....mon snart det bliver rigtigt forår...det går måske lige over i sommeren. Mange hilsner herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan, håber snart foråret kommer, for der var godt nok koldt i morges.
   Datteren blev rigtig glad, for til daglig er de jo i hver sin landsdel og ses kun en til to gange om måneden :-)

   Slet
 3. Åh, hvor skønt at kunne give sin datter sådan en overraskelse. Godt tænkt :-)
  Er man kun lykkelig, hvis man deler lykken? Nøj, hvor skulle jeg tænke over den! Og jeg kan ikke helt finde ud af det, men det er nok rigtigt, kom jeg frem til. Jeg kan sagtens føle mig lykkelig alene, men tanken om at vide, at John er der hvis jeg skulle få behov for ham (og det skal ikke misforstås ;-), giver lykkefølelsen en anden og nok bedre dimension. Men hvad så med børn? Og børnebørn? Ville jeg være lige så lykkelig for dem, hvis jeg var alene? Det ville jeg jo selvfølgelig ... men så deler jeg jo med dem ... kan du fornemme nogle af alle tankerne, der kom? Men det er sådan noget, du er så god til, Lene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, og jeg elsker når I så gider at tænke videre for mig :-) Og jeg tænker stadig.

   Slet
 4. Jeg kan godt forstå, datteren blev glad for din søde overraskelse.
  Spændende tanker med, om der skal andre til at bevidne ens glæde, lykke, oplevelser eller væren. Det er i hvert fald rart at have nogen at spejle sig i. Men om det er det samme, ved jeg ikke helt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg tænker også noget om spejling, og er det nødvendigt for at føle sig lykkelig? det tror jeg faktisk ikke, men som Ellen skriver, s¨udvider det måske lykkefølelsen.

   Slet
 5. sikke en skøn overraskelse for datteren, det lyder generelt som en dejlig påske.
  Ja kommentare på bloggen giver den liv, tillykke med den 1 million.
  jeg vil ikke sige der ikke er lykke når man er alene, men den er en anden når man er sammen om den... ikke bedre ikke mere en anden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, jeg tror også at der er forskellige former for lykke, og tak :-)

   Slet
 6. Det lyder som en skøn påskeblanding.
  Tillykke med 1.000.000, du er simpelthen så flittig med din blog til glæde for mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva og I er med til at gøre det sjovt og berigende at skrive :-)

   Slet
 7. Jeg tror såmænd, der er noget om det med at dele lykken. Jeg er jo meget alene og kan føle mig glad og rigtig godt tilpas, men ligefrem lykkelig er jeg ikke. Pdas. var jeg fx lykkelig for et år siden i morgen, da det var den dag, jeg fik bevilget fleksjobbet. Jeg tror måske, det kommer an på, hvad det er, man føler sig lykkelig over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, jeg tror også at lykke ikke er en ensartet følelse, og hvad nogle ville kalde lykkefølelse, vil du måske kalde glad og godt tilpas. jeg er nok kommet frem til, at lykken kan man føle både når man er alene og sammen med andre, men det er forskellige udtryk den får.

   Slet
 8. Tillukke med 1.000.000 og mange tak for alle de mange dejlige ord på bloggen. Jeg henter masser af input til refleksion i mit lille univers. Lyder til/ser ud til at have været en dejlig påske I har haft KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, vi havde en skøn påske :-) Og hvordan var det nu, du var vist ude og rejse op til påsken?

   Slet
 9. Så fik du lige sendt mig i tænkeboks. Hmmm, jeg tror altså godt, at man kan være lykkelig helt alene. Men på den anden side er det også meget rart at dele med andre. Fx skønne oplevelser er skønne at opleve selv - ellers gad jeg nok ikke tage på mine mange single-udflugter, når vi er ude at rejse - men det er altså også rigtig dejligt at betages, forundres og glædes sammen :-)

  Uh altså, sikke da et hundeliv. Først kunne man få lov at sove sammen med Landmanden i mandskabsrummet, så fik man lov at sove med jer begge i sommerhuset, og nu skal man så sove helt alene i bryggerset!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg er også kommet frem til den konklusion, som jeg har skrevet i kommentar til Hanne og Conny :-)
   Det er den rene elendighed, i går aftes gik søn og svigerdatter dog lang tur med Ayla, så hun sov godt i nat ;-)

   Slet
 10. Vi læsere er bare taknemmelige for at du bliver ved og ved og ved med at skrive.

  Jeg er ret sikker på at jeg mest er lykkelig alene. Lykke er for mig en dyb tilfredshed og forbundethed med verden omkring mig. Jeg oplever det mest i naturen, men følelsen kan også udløses af kunst, især nok musik og litteratur. I morges, på min hest i skoven, var jeg inderligt lykkelig. Jeg stræbte ikke efter at være noget andet sted, og kunne tømme hovedet for alt mere pligtbetonet, som jeg måske burde have brugt tiden på.
  I den situation kan andre mennesker nemt blive komplicerende faktorer. Jeg er også lykkelig sammen med min familie, men det er sjældnere og mere flygtigt, fordi fem menneskers forskellige behov næsten hele tiden fjerner fokus fra ren væren.

  Jeg håber det giver en slags mening ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laura.
   Og dine tanker giver mening og som jeg skrev til hanne, så tænker jeg nu at lykken kommer til udtryk på mange måder, både alene og sammen.
   Og så genkender jeg det scenarium med familiens forskellige behov, som let fjerner fokus.

   Slet