fredag, april 14, 2017

Påskearbejde - påskenydning

Markerne er endelige klare til at pløje, så landmanden og Ayla sidder på traktoren hele dagen (egentlig hedder det vel i dag i traktoren, det er jo en helt lukket kabine, eller hvad?) Der er provianteret, så der kan smøres gode eftermiddagsmadpakker.

Min smukke Bonbonniere (fødselsdagsgave) passer perfekt til sommerhusstellet og min mors dækkeservietter

Datteren havde sat sin veninde stævne i sommerhuset til påskefrokost Skærtorsdag, jeg var så heldig, at jeg fik lov til at være med. Inden da nåede jeg i LOOP, der er stadig folk de fleste gange, når jeg kommer. Endnu har jeg til gode at se en mand komme alene, de få mænd, jeg har set, er kommet sammen med en kvinde. Måske taler konceptet mere til kvinder, hvor mænd måske hellere vil give den max gas i flere timer ved maskiner og vægte.

Når man får lov til at være sammen med to så skønne kvinder, går det op for mig, at de er blevet voksne. Jeg synes jo lige, de mødte hinanden på efterskolen, hvor teenagelivet udfoldede sig. Siden hen flyttede de begge til København og søgte at finde deres veje i voksenlivet. I går snakkede de huskøb, gode steder at bo og vigtigheden af at have naturen omkring sig kontra hovedstadens grønne områder. De er begge opvokset på landet, men har været som fisk i vandet i de år, de har boet i hovedstaden. Teenageårene er forbi, det samme er de første unge år i voksenlivet. De er nu på vej ind i næste fase af voksenlivet, og jeg nyder at få lov til at følge dem,

og smørkrukken købt på loppemarked af datteren og studenterveninderne som tak for lån af sommerhuset passer også til blomsterstilen

Langfredag skal tilbringes sammen med datteren, vi vil på tur og se kunst. Kunsten er så at begrænse sig, for hvad vil vi gerne se? Skal det være Kunsten i Aalborg, som vi ikke har set siden ombygningen? Eller skal det være min kommunes gallerier, som har en mangfoldighed af påskeudstillinger? Jeg snupper en kop te mere og nyder solens stråler udenfor.

God påske til dig.


PS Til dem, der efterspørger nyt om Ayla: hun er dejlig og en værre urolighed. Vi kan godt mærke, at de andre hvalpe har haft en voksen hund at søge til. I nat var det min tjans med at sørge for luftning, og man kan kun blive i godt humør af at se den lille hund løbe rundt, selv om det er midt om natten. Jeg kunne heldigvis sove videre, da landmanden og Ayla gik i gang med arbejdet. Og klokken ni tikkede en mms ind med dette billede og ordene: Ayla hygger sig. Det gør landmanden også, han nyder at have fået hund igen.20 kommentarer:

 1. Rigtig god påske til dig og dine! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi og i lige måde :-)

   Slet
 2. Det er vist hårdt at være en lille hund på job, men hvor er det dejligt at den bliver vænnet til at komme med. Landmanden og sønnen har stald tjansen her hos os i dag, sammen med et par medarbejdere. Rigtig god påske herfra det østjyske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Joan og i lige måde. Ja dyr og marker skal passes, når tid er :-)

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig skøn påskenydning! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, det er det også :-)

   Slet
 4. Hvor er det hyggeligt med datter og veninden - og med Landmanden og Ayla. Altså så meget påske-idyl. Fortsat nydning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, KS, det er ren nydelse :-)

   Slet
 5. Sikke meget hygge på flere fronter.
  ja der er vel i en traktor nu, selv man jo kravler op på den....
  Glædelig påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette og i lige måde. God pointe med at kravle op på, selv om man egentlig går op :-)

   Slet
 6. Det er da skønt med datter-besøg. I forkæler vist hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, vi nyder det i hvert fald begge to :-)

   Slet
 7. "På traktoren" har nok brændt sig så godt fast hos os gamle landmandskoner/-døtre, at det bliver hængende. Hvad siger de unge? Din mands medhjælpere? Siger de også 'på'?
  Ens børn er dejlige i alle faser af livet, og det er et privilegium at få lov til at følge dem så tæt, også langt ind i deres voksenliv - jeg tror vi skal være glade for, at de gider os - det er ikke alle forundt, hvilket der kan være flere årsager til, men hvor er det skønt, det ikke er sådan for os, ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, som du kan se, siger Farmer faktisk i traktoren, men da jeg spurgte Jørn, sagde han på traktoren. Jeg må lave en lille miniundersøgelse :-)
   Tænk hvis vores børn fravalgte os, det ville være svært at bære, så det er jeg glad for, de ikke gør :-)

   Slet
 8. Og på den måde kan I alle nyde påsken :-) Tænk allerede at være forfremmet til traktorhund; der sker mange ting i sådan et lille hundeliv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, ja der sjer meget og hvalpen er nu kommet i trodsalderen ;-)

   Slet
 9. Det lyder hyggeligt med datter og venindebesøg. Og landmanden og Ayla hygger også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, der er ren hygge over hele linjen :-)

   Slet
 10. Ha, ja den sproglige finurlighed har jeg ikke tænkt over før; men førerhuset gjorde forskellen.
  Jeg kørte på de to røde Fergusson'er vi startede med og også på den gamle Ford Major. De havde kun styrtbøjle.
  Fra Volvoen og frem kørte jeg i traktor selvom førerhuset var piv-utæt på den gamle Boxer.

  Uha, jeg har har aldrig turde lære mine hunde at køre med i traktoren. (Der kørte jeg "I" traktor igen.)
  Jeg har altid været nervøs for, at hunden skulle få poten ned mellem trinbrætternes riller og brække benet når den hopper op eller ned.
  Hvordan undgår I det? Eller er det blot et opdigtet problem fra min side?
  Ingen tvivl om, at både hund og fører nyder det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, når nu du skriver de forskellige måder, så tror jeg også, at jeg bruger i traktoren en gang imellem.
   Istvan kom faktisk galt af sted som hvalp og fik det ene ben i klemme i trappetrinet, så han fik en skade i hoften. Vi vidste det dog ikke før senere, for han løb rundt som altid efter kortvarigt at have humpet. Så nu bliver Ayla løftet op i traktoren.

   Slet