mandag, april 03, 2017

Hvalpemotion

Dagens aktiviteter bliver fuldstændig, som da børnene var nyfødt, udført under hensyntagen til den yngste beboer på gårdens behov. Landmanden har sovet sammen med Ayla i mandskabsrummet, det var gået godt. Her til morgen skulle landmand og medarbejder have sat tvillingehjul på en traktor, hvor en lille hvalp nemt kan komme i vejen. så jeg tog hvalpesittertjansen. Gårsdagens tur til Østerådalen havde vist, at Ayla nød at løbe og på den måde bedre accepterede at være i snor, så vi snuppede en løbetur hen til naboens gård og hjem igen, ca en kilometer. Ayla kørte ikke træt, så det var fruen, der måtte sætte tempoet ned.

P1050386

P1050396P1050398

Herefter var en hvalp blevet træt, men ikke om hun ville sove i kurven, så jeg sad ved siden af kurven med en sovende hvalp på knæet og læste artikler, til landmanden kom og inviterede Ayla på opdagelse på gården. Alt er nyt og skræmmende, så der skal tid til at finde sig selv, og allerede nu er Ayla tættest knyttet til landmanden, han er det trygge holdepunkt. Så det går efter planen, og jeg fik endda startet med lugning af bede i går, ikke af lyst, men noget skulle jeg finde på sammen med en hvalp, mens landmanden flyttede kartofler.

DSC07493

DSC_3687

Mens landmand og hund arbejder på gården, vil jeg få trænet, så jeg er klar til næste hvalpepasningstjans. Må du få en god mandag.

25 kommentarer:

 1. Nårh - igen :-) Alene alle de oplevelser skulle da nok kunne få en lille hund til at gå omkuld. Men jeg ville nok også foretrække dine lune lår. De må da være så meget hyggeligere end en stor tom kurv uden resten af kuldet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten. Og din sidste sætning er lige nøjagtig det, vi hele tiden har med. Jeg sidder her igen, nu sover hun dog i kurven, men næsen rører mit lår, så vi har kontakt :-)

   Slet
 2. Småfolk i huset igen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, åh ja og det var faktisk det her, der i første omgang afholdt os fra en ny hund, men vi skal nok få det til at gå :-)

   Slet
 3. Hvad mon det er der knytter den tættere til din mand, når det er dine lår, der fungerer som sovepude? Det er fint nok, for det er jo sådan, det skal være, det undrer mig nok bare lidt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, han har haft Ayla mest, lige nu sover hun også i hans skød :-) Jeg havde hende bare i et par timer i formiddags.

   Slet
 4. Kan du ikke få landmanden til at bruge et par af sine gamle trøjer og så bagefter lægge dem ned og fylde i den der kæmpe kurv, sådan lidt ligesom barnevogns- og vuggeindsatser? Eller et par brugte håndklæder. Den er da himmelråbende tom, den kurv. Lille kræ :) det er utroligt, som sådan nogen stjæler hjerter.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, kurven er nu accepteret :-)

   Slet
 5. Hold nu op hvor dette indlæg har bragt ufattelig mange "nårh" udbrud frem - inde i mit hoved (familien behøver jo ikke at kunne høre mig). Hun er bedårende og ligeså er din beretning om livet med hvalpe-Ayla :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. KS, tak, hun er ikke til at stå for :-)

   Slet
 6. Lille hvalp i stor kurv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, i den grad, men i løbet af fire uger er hun en langlemmet hvalp, de vokser utroligt hurtigt. Og vi kan ikke finde vores lille kurv ;-)

   Slet
 7. Nåhr hvor dejligt at læse om.
  Den lille kurv er jo nok "et sikkert sted"
  HIhi

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, tak. Nu er vi allerede nået dertil, hvor Ayla vælger kurven, når bare jeg sidder ved siden af til den sover :-)

   Slet
 8. Sikke et sundt og aktivt liv, - lugning og løb og te på terrassen. Det må være lidt hyggeligt. Og sikkert også temmelig besværligt. Men I ved jo, det får en ende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, ja ikke, og vi har godt af at få rusket op i vanerne :-)

   Slet
 9. Dit billede af hvalp og nyfødte er spot on, det eneste der lige mangler er en hvalpebarsel.
  Godt det er muligt for jer at lappe over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, vi er glade for at en af os arbejder herhjemme, for det må være svært at få hvalpen til at føle sig tryg, når alle drager væk i mange timer.

   Slet
 10. Jeg udbryder i kor med alle de andre: Nårh...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, der er stor nuttethedsfaktor lige nu :-)

   Slet
 11. Dejlige tøs
  så skønt at hun knytter sig godt til landmanden og oplever verden sammen med ham.
  @Abiljyden, der er et brygeri i england som har indført hvalpebarsel til sine ansatte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, barsel kunne godt være anvendelig, men ferie er vel en lige så god ide, vi er jo så heldige, at det kan klares i landmandens arbejdstid. Den nyder at være med ham i traktoren.

   Slet
  2. ferie er absolut lige så godt, stadig en sød ide fra det firma, samtidig kunne hunde tages med på arbejde (ihvertfald for dem på kontor, de må nok ikke komme i selve brygeriet)

   Slet