torsdag, april 20, 2017

Hvad gør man så?

 • når det ser ud som om at jeg har dræbt den dejlige gave, jeg fik af min svoger sidste år – en lille magnoliabusk. Jeg satte den i en krukke et beskyttet sted op langs huset. Landmanden siger, den ikke er død, men der sker intet med de små knopper. Hvad gør man så? Hvordan giver man livgivende hjælp til en? Planter den om?

DSC_3819DSC_3821

 • når det ser ud, som om jeg ikke kan kende forskel på blomstrende mirabelletræer og hvidttjørnetræer. Jeg har googlet og det gav mig ingen svar. Der var bare tjørne på den træ, jeg tog billeder af (eller var der nu det?), og jeg har aldrig observeret mirabeller på det. Det er så ikke det samme som, at der ikke har været det. Træet står trods alt ikke i min have. Det er nok et mirabelletræ alligevel, jeg må tage på ekskursion til træet.

DSC_3816

 • når man er træt og egentlig trænger til gode hverdagsvaner, men samtidig synes, at hverdagen skal gøres til en fest (=kage, chokolade og slik) når søn og svigerdatter er her. Tjah, påskechokolade og chokoladelam var på tilbud, jeg kunne ikke modstå det. Og så har vi fået en gave medbragt fra Norge, det er et helt stort hit i Norge, kunne min svigerdatter fortælle mig. Bugles overtukket med chokolade, sødt, salt og sprødt på en gang. Jeg glæder mig til at bedømme det i aften.
DSC_3818

God aften til dig

22 kommentarer:

 1. Oh my, oh my... I'm your partner in crime! Dog ikke hvad angår de chokoladeovertrukne Bugles. Elsker Bugles, elsker chokolade. Hver for sig...

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, de smagte faktisk forbavsende godt, så prøv dem bare :-)

   Slet
 2. Uha, jeg køber altid et kæmpe lager af Smash. Elsker dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anna Grethe, jeg faldt også for dem, men jeg skulle ikke have for mange :-)

   Slet
 3. Jeg tror slet ikke man behøver at kunne se forskel på mirabelle og hvidtjørn - sidstnævnte blomstrer først i maj-juni, så vidt jeg har læst mig til ... jeg troede nemlig også, at mirabeller var hvidtjørn, indtil jeg lærte, at der er over en måned mellem blomstringstiderne.
  Mht. slikket har jeg det nok lidt lige som Maude - bortset fra, at jeg ikke bryder mig om Bugles :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Jeg tror ikke, det hjælper at plante magnolien om. Bare giv den lidt tid og sørg for, at den ikke tørrer ud.

   Slet
  2. Tak, Ellen, så kan jeg godt glemme det med hvidtjørnen :-)
   Slikket smagte faktisk rigtig godt, jeg var også lidt skeptisk før :-)

   Slet
  3. Tak, Ellen, jeg vil prøve at vande lidt mere.

   Slet
 4. Har du plantet magnolien i spagnum, det er en surbundsplante.
  Mvh Lene V. Jensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, i og med at vores landbrugsjord er spagnum, og det jord jeg tog var fra kanten af en mark, som jeg husker det, så regner jeg med at der er spagnum i det. Men måske skulle jeg alligevel prøve at plante den om og så gå efter jord fra midten af markerne :-)

   Slet
 5. Her omkring, hvor jeg bor, er der et par meget store magnolier, som stod med de smukkeste store knopper lige på spring til at folde sig ud - et par nætters frost har ødelagt dem fuldstændig - knopperne er helt brune nu. Det er så synd - man ved jo, hvordan man går og glæder sig til de blomstrende træer i haven springer ud. Jeg håber, at din magnolie viser sig at være i live :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi, og derfor satte jeg den oppe i gården, og der står et par tulipaner ved siden af i knop, som ikke ser ud til at have taget skade. Vi får se.

   Slet
 6. De er skøre, de nordmænd ;-) Krydsede fingre for, at din magnolia vågner op til dåd igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, og de synes helt sikkert også vi er skøre en gang imellem :-) De har ligefrem fanklub af det her slik/chips.
   Jeg håber at magnoliaen kommer sig.

   Slet
 7. Hmm de Bugles lyde intrassante... eneste minus jeg er ikke til mælkechokolade.... det sagt så holde jeg meget af chokolade sammen med salt,
  kan ikke hjælpe med planterne, men her og lykke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette. jeg elsker mælkechokolade, men er ikke så meget til chips, kunne dog godt lide denne kombination

   Slet
 8. Min syriske rose i potte så MEGET død ud sidste forår. Faktisk var jeg lige ved at smide den ud. Men så begyndte den at give blade. Jeg mener dog ikke, der kom blomster, trods alt. Så blev det vinter igen - og jeg glemte igen at pakke den ind, så nu står den og ser ligeså død ud som sidste år. Men jeg venter ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi kan håbe sammen :-)

   Slet
 9. Hvis du husker rigtigt med tornene, så er jeg sikker på, at det er slåen!
  De blomstrer lige i hælene på mirabellen - og længe inden hvidtjørnen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, så fik jeg lige et navn mere at forholde mig til :-) Jeg er glad for Farmers kommentar om at det er svært at se forskel :-)

   Slet
 10. Blomstringsrækkefølgen er: Mirabel - Slåen - tjørn.
  Alle tre arter har på forskellig vis stikkende grene og få kan se forskel, hvis de får vist en enkelt blomst.
  Så det er blomstringstid (og plantens form) som er afgørende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Farmer, så blev jeg så klog, og er glad for at det ikke er så let at se forskel.Nu ved jeg slet ikke hvad jeg så, men jeg må google slåen :-)

   Slet