lørdag, december 21, 2019

Det begynder at ligneØlkagen er taget ud af ovnen, der er vasket op og hundene er fodret af. Landmanden var frisk på at køre omkring en vis gul måge på vej hjem fra byen. Det er sjældent, at det bliver aftensmad derfra, men i aften skulle det bare være nemt og hurtigt.

Adventslysene lyser op i stuen, der er hængt små julepynt op i alle vinduer. Der mangler måske lidt pynt hist og her, men så kan julegæsterne selv finde det og hænge det op der, hvor de synes det passer.Vaskemaskinen snurrer, værelserne har fået den store rengøring, der mangler at blive lagt sengetøj på, det kommer til at ske lige om lidt.

I skabet står kagedåserne med fire forskellige slags småkager. Der blev bagt igennem i går aftes, fordi jeg lige ville prøve også at bage glutenfri småkager og pebernødder, de endte hos hønsene. Jeg må prøve en anden gang, denne jul får butikkerne lov til at levere dem.


Landmanden henter de første julegæster ved flyet om et time, den tredje julegæst kommer med toget i morgen eftermiddag. Jeg glæder mig, for mit mål er nået, jeg ville have det meste klaret, inden de kom. Nu kan jeg nyde at være sammen med dem de næste par dage, og da de ofte sover længe, kan jeg få de praktiske ting ordnet, mens jeg hygger mig med tanken om mine kære sovende tæt på mig.

Julemorgen sender vi den første gæst af sted, og så tager de ellers af sted lidt efter lidt, og pludselig står jeg i omklædningsrummet 4. juledag og tager igen uniformen på. Derfor skal disse dage før juleaften nydes i fulde drag. Jeg øver mig i ikke at have planer, kun forslag til hvad vi kan foretage os.


Ingen af os har fået købt julegaver, vi har alle haft travlt i december måned. Så søndag vil vi hygge os med at genoplive traditionen med at julehandle sammen og hver for sig og så mødes til lidt lækkert til ganen undervejs. Om vi får landmanden med er meget usikkert, selvfølgelig skulle en motor stå af her midt i den travle kartoffeltid. Som landmandsfamilie er vi dog vant til, at planer hurtigt kan ændres. Det er ikke første gang, at jeg er endt med at tage i byen med vores børn uden deres far. Til gengæld er vi gode til at hygge sammen om aftenen, og i år får vi lov at dele julen sammen med vores svigerdatter, så mon ikke også der bliver livesending til Trondheim undervejs.


Nå det var det der sengetøj. Nu vil jeg sætte indlægget til at blive udgivet i morgen tidlig, så rigtig god decemberlørdag til dig.8 kommentarer:

 1. Så flot der er julepyntet! Og som du har styr på forberedelserne, kan intet gå galt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eric, og går det galt, så er det vigtigste jo at vi er sammen og kan grine af det :-)

   Slet
 2. Hvor ser der hyggeligt julepyntet ud hos jer. Du har alt klappet og klart. Det må være så dejligt at være de voksne børn, der kommer hjem. Det kan kun blive godt. Rigtig glædelig jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Betty og glædelig jul til dig og dine. Jeg øver mig i at være til stede og ikke planlæggge alt :-)

   Slet
 3. Det må være dejligt at have høns til at konsumere de gastronomiske fejltagelser :-D
  Det med den gule måge gør vi også - cirka en gang om året, så det er ikke noget, nogen af os behøver at have dårlig samvittighed over.
  Du nåede jo det hele i vældig god tid, så jeg vil hermed ønske dig en dejlig tid sammen med børn og svigerdatter. Der kommer måske et indlæg mere inden d. 24., så jeg venter lidt med at ønske glædelig jul :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores hunde og høns sikrer at vi ikke har madspild :-)
   Der kommer et indlæg mere inden jul så vi vebter med at ønske hinanden glædelig jul :-)

   Slet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud og hvor er det dejligt, at du nåede så meget. Så er der rigtig tid til at nyde dagene inden jul sammen dine kære.
  Det lyder hyggeligt med fælles julegaveindkøb søndag, men jeg er sikker på, min mand ville gøre alt for at finde en undskyldning, for ikke at skulle med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg nyder også at være i mål med meget. Min mand kan godt lide juleshopping en enkelt gang :-)

   Slet