mandag, december 23, 2019

Glædelig juleforberedelse



Der hygges igennem og der laves mad i lange baner. Sønnen får opfyldt alle sine madønsker, så han kan vise sin norske kæreste, hvad man spiser i vores familie. Så vi har fået vendsysselsk grønlangkål med sennepsglaseret hamburgerryg og stuvet hvidkål med julemedister. I dag står den på risengrød, men modsat traditionen spiser vi den til frokost sammen med vores medarbejder. Så får vi lidt julehygge sammen alle seks, inden at der ønskes glædelig jul med hjemmebagte småkager (jeg er nødt til at få afsat nogen, ellers har landmanden og jeg et vægtproblem i det nye år). Der spises småkager, ølkage og i går aftes fik vi gløgg med æbleskiver. Så det er godt, at der stadig er nok at se til for husmoderen, for ellers ville juletøjet da ikke passe.


Det endte med en lille bytur i går, faktisk havde de fleste fået købt gaver inden, og da datteren var syg, blev landmanden hjemme hos hende. Vi andre tre nød byens lys og ville slutte af med ZOO. Den plan ændrede vi på, da vi så, at andre havde samme plan. Der stod ca. en halv kilometer kø udenfor ZOO, da vi kom. Og så vild var vi ikke med at se den oplyste ZOO.


Til gengæld nåede vi alle fem en aftentur til Hune, hvor Skulpturparken i flere år har holdt Magisk Jul. Og mine billeder yder det slet ikke retfærdighed nok. Det var smukt, ikke overfyldt og lige tilpas for os. Bagefter kørte vi ned gennem Blokhus, de to byer har besluttet at gøre noget ud af julebelysningen, og det var virkelig smukt i den mørke aften. Vi måtte også en tur ud af en sidevej, for vi havde hørt om et hus, som absolut ikke lever op til vores syn på smuk julebelysning. Det var så grimt, at det i sig selv kan gøre det til en attraktion.


Nu er der bagt boller (langtidshævede), så medarbejderen og vi kan nyde formiddagsteen sammen. Datteren har det heldigvis bedre, så hun har smurt sig en bolle og krøbet under dynen i fjernsynsstuen med varm te i koppen. Det vækker minder om forgangne tider, hvor det var yndlingsstedet i juleferien sammen med lillebror. I dag sover han længe, både han og hans forlovede har brug for at sove ud efter en strabadserende december. Det er dem velundt.


I ønskes alle en glædelig jul.

8 kommentarer:

  1. Mmmmmmhhhhh... Vendsysselsk grønlangkål med det hele. Det er jul.
    Skulptur parken har været på "listen"... Det er den stadig. Hvor er det smukt.
    Du og dine kære ønskes en rigtig god jul 🌟

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne,det er nemlig jul. Og du, der er så god til at komme rundt i Danmark og se skønne steder, kommer helt sikkert også til Skulpturparken.
      Tak :-)

      Slet
  2. Så flot julebelysning i Vendsyssel. Det er lige før, I kan konkurrere med Tivoli :-)
    Rigtig glædelig jul til jer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, vi kan også i Vendsyssel :-)
      Tak og i lige måde :-)

      Slet
  3. Rigtig glædelig jul til dig og dine, må I fortsat have nogle hyggelige dage.
    Dejlige billeder, jeg tror lige, du har solgt en tur til næste år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marianne. Og må I også få gode juledage.
      Vi hyggede os i hvert fald i parken.

      Slet
  4. Det er bestemt lige så smukt som i Tivoli, hvor det er lige ved at være for meget :-)
    Vi har op til flere af rædselsbelysningshusene i vores omegn - i større eller mindre grad, men jeg har lidt mere end en anelse svært ved at forstå, hvorfor nogle kan finde det smukt! Less is more. Også her.
    God (fortsat) bedring til datteren - og så ønskes I bare alle fem en rigtig glædelig juleaften og nogle gode juledage.
    PS: Jeg kan se, at 'din' Jesus ikke er meget bedre end ham jeg viste for nogle dage siden ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, her er det jo ike så stort, og jeg elsker stadig Tivoli ved juletid, men i år nåede vi det ikke :-)
      Jeg kan faktisk godt klare meget, hvis lysene er pæne og ikke i alle mulige blinkende farver.
      Tak, hun er heldigvis frisk igen.
      Og jeg fortalte om "din" Jesus, for de lignede hinanden :-) Jeg tror de er af italiensk oprindelse.

      Slet