tirsdag, december 03, 2019

Kun ét billede på hele 32 timer

Jeg kunne have taget masser af billeder, men fokus var på noget andet. Og jeg nød alt det andet. Vores aflyste københavnertur i oktober betød, at datteren stod med praktiske ting, hun ikke havde fået hjælp til. Vi fandt et hul i kalenderen, hvor alle tre kunne, så vi drog til København søndag morgen efter at have afleveret hundene i hundepension. Ayla så på os som hun tænkte, hvordan kan de dog gøre det? Vi var dog fortrøstningsfulde, hun havde Dexter ved sin side, og Guldlund hundecenter er et rigtig godt sted for hunde at være.

Vejret var smukt med høj sol og frost i luften. Landmandens nye varebil fik lov til at vise, hvad den kunne. Jeg havde svært ved at vænne mig til den aktive fartpilot (adaptive cruise control), men endnu har jeg ikke selv kørt bilen, selvom landmanden flere gange inviterede mig til det. Jeg kører så meget til daglig, at jeg nød at være passager på turen. Det er dog rigtig smart, jeg elsker selv fartpiloten i min bil, den gør at jeg slapper meget mere af på de lange ture. Og med den aktive fartpilot hjælper bilen med at holde afstand, så man ikke selv hele tiden skal bremse op, speede op osv. når forankørende kører meget ujævnt eller andre bilister pludselig skærer ind foran en. Landmanden rørte nærmest ikke speederen under den lange tur fra Nordjylland til København.

Vi ankom til Nørrebro 14.30 og så gik datter og landmand i gang med arbejdet. Jeg blev sendt i byen et par gange efter forskellige ting. Blandt andet måtte jeg tage bussen til det nærmeste Silvan. Det er nærmest som en opdagelsesrejse, jeg lærte at bestille billet via sms, jeg gik i et område, hvor nærmest ingen talte dansk på gaden og jeg var for første gang i Nørrebro bycenter, som var pænt pyntet op til jul. Der var dog så mange mennesker, så det eneste billede, jeg fik taget udover dem af forskellige fatninger, der blev sendt hjem til lejligheden, blev af loftet i Nørrebro bycenter.Om aftenen fik vi besøg af søn og svigerdatter og sammen nød vi lækker mad fra Susu Sushi. Vi havde adventspakker med til de tre københavnere, og vi fik en lækker adventsgave af søn og svigerdatter. Masser af velsmagende belgiske småkager i en flot dåse med Tintin motiv, lige det rette til et småkageelskende landmandspar.Mandag fik vi ordnet det sidste, mens datteren arbejdede hjemmefra. Og klokken 10.30 satte vi kursen mod nord og to meget glade hunde. Nu er hverdagen startet igen, jeg har tre fridage med mange ting ud af huset, så hvor langt jeg lige når med juletingene, får vi at se. Et af de ting, jeg skal have købt, er et lille bambusris til min smukke matcha te. De smukke dåser står og minder mig hver dag om vores gaver fra den skønne tur til Japan, som søn og svigerdatter var på.December er startet godt. nu må jeg hellere få hverdagen til at fungere med kontorarbejde og regnskab, mens landmanden sorterer kartofler. Ha en god decemberdag.
8 kommentarer:

 1. Godt begyndt er så heldigvis ikke halvt fuldendt i dette tilfælde - der er stadig en god, lang december tilbage, så vi skal nok nå det hele :-)
  Det lyder ret smart med en aktiv fartpilot - vi kommer nærere og nærere til den fuldautomatiske bil. Jeg glæder mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi skal nok nå det hele. Det er endnu altid blevet jul uanset hvad :-)

   Det er utroligt smart og meget afslappende i følge landmanden. Jeg tror dog det kræver tilvænning for mig, jeg ville bremse lidt før den gjorde, men den gjorde det.

   Slet
 2. Hvor var det godt, der blev tid til en københavnertur og hjælp til datteren. Det er meget behageligt, afslappende og benzinbesparende med den aktive fartkontrol, vi har netop været i Luxembourg, og det er meget afslappende på motorvejen med meget trafik og kø. Jeg indrømmer gerne, det tog lidt tid inden jeg lærte ikke at bremse.
  Vi når sikkert det hele, det bliver jul under alle omstændigheder, vi skal også huske at nyde december.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg skal også nok lære det, men jeg tror der går noget tid som det gjorde for dig :-)
   Vi skal netop huske at nyde december.

   Slet
 3. Det lyder praktisk med den pilot, og så højner den sikkert også sikkerheden.
  Det er pudsigt, at du nævner det med, at næsten ingen talte dansk på gaden (i det kvarter) - jeg havde samme oplevelse, sidst jeg var i København. Det er sådan noget, man bemærker, når man kommer fra provinsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, jeg tror helt sikkert at den er med til at højne sikkerheden.
   Da vi flyttede datteren til Nørrebro for ti år siden, spiste vi på en kebabrestaurant i nærheden. Da glemte jeg på et tidspunkt at vi var i Danmark, følte mig hensat til det kvarter min datter boede i i Paris i tre måneder :-)

   Slet
 4. Mon ikke du lærte, at KØBE en SMS-billet, da man ikke kan bestille en��.
  Der tales altså betydeligt mere dansk. Mon ikke at du på din opdagelsesrejse har fokuseret på det uvante, så det er blevet forstørret i din bevidsthed.
  Mvh. Kristine, der færdes i området til daglig

  SvarSlet
  Svar
  1. Kristine, selvfølgelig var det at købe :-)
   Det her var ikke en konklusion, men blot en observation lige i det område på det tidspunkt. hvor jeg gik fra bussen til forretningen. Så selvfølgelig tales der mere dansk end udenlandsk, og selvfølgelig taler der modersmålet, når man går sammen med sine børn eller venner fra samme land.

   Slet