mandag, januar 20, 2020

Bare gå og gå ud i det blå

De sidste dage har jeg først taget mig sammen til en gåtur, når lyset har været ved at forsvinde. Jeg har nydt at gå og gå, mens mørket stille har sænket sig. Og sidst på turen har landmandens pandelampe sikret, at jeg vidste hvor jeg gik. I aften har jeg fravalgt det, for jeg er bange for at jeg bliver for vågen, når jeg går så sent.



Mens mørket omsluttede mig, kunne jeg høre svaner og gæs snakke højlydt. I går aftes var der også fuglesang på starten af turen. og mens jeg gik, fik jeg lige hilst på min søn, min datter og to af mine søstre. Små korte samtaler, som sikrede at alle havde det godt - det havde de!

Og den bedste gevinst ved turen er, at min hovedpine, som er blevet en konstant bivirkning ved computerarbejdet på trods af skærmbriller, forsvinder så snart jeg er aktiv. I aften forsvandt den endda blot ved, at jeg lavede aftensmad.

Aftenmaden blev spidskålstoast med gnavegulerødder til. Og jeg er stadig så mæt, så selv om min trætte hjerne mener, at der skal noget sukker eller andet lækkert til, inden jeg går i seng, så protesterer maven højlydt. Maden blev godkendt af landmanden, og jeg følte mig helt sund efter at have spist 250 g spidskål.


Og nu til noget andet "føde". Mon du har en bog, du kan anbefale? Jeg har svært ved at komme i gang med læsning, søger på må og få i e-reolen efter lydbøger, lytter lidt her, lytter lidt der, men ingenting fanger mig. En tidligere kollega har anbefalet Dødevaskeren af Sara Omar og Sæt en vagtpost ud af Harper Lee, men lige nu tror jeg, at de er for "tunge" for mig. Jeg har brug for en lidt lettere genre. Håber du har nogle gode forslag.





21 kommentarer:

  1. Jeg læste Katrine Nørregaard: 'Løgnerens hus' i sommerferien sidste år. Den fængede med det samme og var rigtig godt fortalt, så jeg købte straks hendes nyeste bog, da den kom: 'Søster min søster'. Jeg har bare på fornemmelsen, at det er lidt tungere stof, fordi der er en form for selvbiografi om at være enægget - og rask - tvilling til en søster, der er født med spastiske lammelser. Men Katrine har ordet i sin magt, så jeg skal bare lige ha' lidt luft fra alt det, der skal læses på arbejde, så får jeg den nok læst :)
    Mette L

    SvarSlet
    Svar
    1. Mette, Løgnerens hus har jeg læst sammen med litteraturkredsen og kunne som dig godt lide den med det samme. Jeg har tænkt som dig at Søster Min Søster er en anden genre, så jeg glæder mig til at høre, hvad du synes. Og så glæder jeg mig til vi ses næste uge :-)

      Slet
  2. Jan Guillous serie "Det store århundrede" på 9 bind, første bind er "Brobyggerne". Gennem en familikrønike beskrives det svenske samfund i sidste århundrede.
    Den er meget læseværdig og underholdende.
    Mvh. Kristine

    SvarSlet
    Svar
    1. Kristine, jeg ved ikke hvorfor at jeg har en vis form for aversion mod hans historier. Jeg skal vist udfordre mig selv :-)

      Slet
  3. Hej Lene, jeg har netop læst At høre hjertet slå og Hjertets stemme af Jan-Phillipp Sendker, jeg synes de er rigtig gode. Jeg kan godt lide romaner der springer i tid og sted, livet i New York og på Burma, det er rørende, velfortalt og ind i mellem lidt grusomt. Er startet på Hvor flodkrebsene synger, men tør jeg ikke sige noget om endnu.
    Vi så 1917 i går aftes, en krigsfilm vi begge kunne lide, jeg sad, som du, på spidsen af stolen. Hvor er den fantastisk filmet og musikken er bare smuk. Tænk at få ideen til at lave en film, hvor man som tilskuer føler, at man løber med og er lige midt i handlingen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Marianne, godt du mindede mig om de bøger, jeg har nemlig læst de to, og skal have bestilt nummer tre på biblioteket :-)
      Hvor er det godt at høre at du havde samme oplevelse af filmen som mig.

      Slet
  4. Jeg kan som Marianne varmt anbefale Jan-Philipp Sendkers Burma-bøger. Faktisk er det en trilogi - den trede bog i rækken hedder Det som hjertet husker og er også helt fantastisk - en meget smuk fortælling.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Randi, det er på din anbefaling, at jeg har læst bøgerne, den sidste gemmer jeg, til vi skal på ferie her i februar 😉

      Slet
    2. Jeg er glad for, at du kunne lide bøgerne - du skal glæde dig til den sidste, efter min mening er den nemlig den allerbedste :-)

      Slet
    3. Randi, og jeg havde helt glemt at du havde anbefalet nummer tre. Den var ikke tilgængelig på biblioteket dengang jeg læste om den hos dig :-)

      Slet
  5. Du har vist fået anbefalinger nok, og eftersom jeg mest er til krimier, må jeg nok hellere holde mig fra at give mit besyv med ;-)
    Det er da ubehageligt, at du ligefrem får hovedpine af at sidde ved en skærm - at nu ikke kan nøjes med at få trætte øjne. Øv. For det kan jo ikke undgås at skulle bruge en del tid på den måde i dag, går jeg ud fra.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, ja jeg er ikke kommet i gang med krimierne igen. Gad vide om jeg nogensinde kommer det igen?
      Ja jeg er træt af det og overvejer at få en tid hos en øjenlæge for at få tjekket om mit syn har ændret sig siden i sommers.

      Slet
  6. Jeg vil også slå et slag for Jan Guillous serie "Det store århundrede" på 9 bind, første bind er "Brobyggerne". som en anden følger nævner.
    Men også Anna Marie Løns bog "Prinsesserne" er én jeg vender tilbage til - den er udgivet for længe siden, men det gør den ikke mindre læseværdig . Af samme forfatter har "Traktørstedet og Cafe Danmark" gjort indtryk

    SvarSlet
    Svar
    1. Unknown, som jeg skriver til Kristine, så må jeg vist heller få udfordret min lille aversion mod Guillous bøger. Jeg er ikke meget for bøger, der går for langt tilbage i tiden.
      Prinsesserne må jeg vist få kigget på :-)

      Slet
  7. "Kvinderne fra Thy" af Maria Helleberg er også værd at læse. Mht. kvindesyn ikke langt fra "Dødevaskeren", tænkte jeg undervejs.
    Men hov, ved nærmere eftertanke var det så ikke en af dine gavebøger fra for to år siden?

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, den bog er læst og den er rigtig god, så måske skal jeg kaste mig ud i efterfølgeren. Og jo, den fik jeg af gave af dig :-)

      Slet
  8. Jeg er lige blevet færdig med 'Søstrene fra Thy' af Maria Helleberg, som handler om forfatterens mor og søskende. Den kan jeg varmt anbefale.
    Det er synd, du har problemer med hovedpine på grund af computerarbejde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, dejligt at høre, at du anbefaler den, for jeg havde tænkt på den. Og nu er den reserveret :-)
      Tak, ja det er irriterende, og muligvis hænger det sammen med min kropsstilling - det må jeg have ekstra fokus på.

      Slet
  9. Har lige hørt "Tirsdag formiddag" af Renee Toft Simonsen. Læste den for år tilbage og genhøret har været rigtig godt for mig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tang, tak for anbefalingen, den bog havde jeg aldrig hørt om før.

      Slet
  10. Hanne, jeg har egentlig altid sagt at jeg ikke er til biografier, men har på det seneste læst nogle, som fangede mig. Så tak for tippet.

    SvarSlet