lørdag, januar 11, 2020

Luntende lørdag

Selv om jeg havde givet mig lov til at sove længe, så vil kroppen det anderledes. Nu er landmanden og hans to hunde sendt på jagt med madpakke og tekande. Og mens jeg tømmer opvaskemaskine og rydder lidt til side, begynder tankerne at planlægge dagens mentale to-do-liste.

Jeg stopper op og beslutter mig til, at alt ikke skal nås på en lørdag. Jeg har faktisk fri både mandag og tirsdag, for når jeg er ansat på 30 timer og har flere uger i januar uden hverdagsfridage, så er næste uge en meget kort arbejdsuge, fordi jeg også har en erstatningsfridag for en Søgnehelligdag på fredag. Jeg beslutter mig til ikke at tro, at jeg kan nå alt muligt, for jeg kender mig selv godt nok til at vide, at det ikke sker.



Lørdag er hermed omdøbt til luntelørdag. Mit julepynt skal ned. Af forskellige grunde var jeg nærmest ikke hjemme de to første dage i ugen og de sidste tre dage gik med at arbejde, så julepynten fik lov til at hænge til i dag. Charlotte lærte mig, at i Sverige varer julen til tyvendedagen efter jul, altså d. 13/1. Ergo er jeg lidt en blanding af dansk og svensk juletradition. Faktisk står vores træ stadig flot, ikke en eneste nål lader det falde til jorden. I år havde vi købt LEDjulelys med batterier. Det var skønt at være fri for ledninger, men det sidste hold batterier varede ikke særligt længe, så næste år bliver det kun kvalitetsbatterier, og så må vi se, om vi går tilbage til lyskæde.

Måske aner du lige det hjemmelavede norske flag på flagrænken. Det er til ære for vores norske svigerdatter.
Torsdagsundervisningen på Mors gik godt, og patienter, pårørende og kommunalt ansatte fik mig overtalt til at prøve færgen hjem. Jeg ville spare mange kilometer og tid, når jeg ikke kørte over Thisted, forlød det. Det kan godt være, jeg sparede kilometer, men jeg brugte kun fem minutter mindre på turen hjem end ud og det føltes det lidt stressende at køre i mørke og regnvejr på små, slyngede, ukendte veje til og fra færgen, før jeg ramte hovedvejen. Selve færgeturen varer kun fem minutter. Men næste torsdag tager jeg turen igen, mens der er lyst, og så vil jeg se på både kilometertæller og uret, om det gør en forskel.



Jeg havde store forhåbninger til fredagens projektdag, men vi nåede ikke så langt som håbet. En af vores vejledere er på barsel, men i og med at hun er medforfatter på den engelske artikel, skal hun læse den igennem og godkende den. Det havde hun heldigvis taget sig tid til, og der var en del kommentarer, som vi skulle forholde os til. Selv om det føltes lidt som et tilbageskridt, fordi artiklen var godkendt af den anden vejleder, så var det også godt at få en, som ikke havde været med i 3/4 år, til at læse artiklen. For de undrende kommentarer hun havde, ville det internationale sygeplejemagasin måske også have.



Efter gårsdagens arbejde havde jeg hovedpine, da jeg stod udenfor sygehuset. Vejret var frisk, der var lyst og jeg tog en hurtig beslutning. En halv times gåtur i Mølleparken gjorde underværker, og jeg kunne køre hjem uden hovedpine og med god motionssamvittighed.



De første kopper te er drukket og mørket udenfor gør, at jeg mest af alt har lyst til at putte mig en time eller to, før jeg går i gang, Så er det godt, at lørdagen er min egen, der kan danses, sofahygges eller julenedpyntes, helt som jeg vil. Det er jo min luntelørdag.



Må du få en god lørdag om den er til luntetempo eller lyntempo.



5 kommentarer:

  1. Vi skal huske at unde os selv nogle luntedage :-)
    Det var sjovt at læse, at i Sverige varer julen til tyvendedagen efter jul. Det var jeg ikke klar over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, luntedage er der brug for :-)
      jeg var heller ikke klar over det, før Charlotte skrev det til mig på instagram.

      Slet
  2. Tak for at forære mig en undskyldning til sommetider ikke at nå (læs: gide) at tage julepynten ned lige på den 6. januar :-)
    Lyntempolørdage vil kun foregå hos os under helt specielle omstændigheder - så specielle, at jeg ikke umiddelbart kan komme i tanke om nogen ... jeg foretrækker helt bestemt luntelørdage!
    Jeg ville også have foretrukket en rute på større landeveje, hvis det var blevet helt mørkt.
    GPS'er har det også med at tage tingene lidt for bogstaveligt. Jeg har lært ikke at tage 'korteste rute', for den er da kortere, ja, men måske kun en kilometer, og den kan tage over en time længere at køre!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, selv tak :-)
      Der er lørdage hvor jeg synes jeg gerne skal nå en masse, fordi jeg vil holde fri søndag, men lige nu lunter jeg :-)
      GPSer har deres egen logik, her var det dog de lokale, der rådede mig :-)

      Slet
  3. Hanne, tak. Vores projekt er afsluttet og vi er i fuld gang med at følge op på resultatet via nye projekter. Men artiklen har taget tid. Jeg startede med at skrive synopsis sommeren 15 for at få projektet optaget i et overordnet projekt, som havde til hensigt at få forskning startet ude på afdelingerne. sommeren 16 interviewede vi patienter. Analyse og fortolkning blev vi næsten færdig med efterår 18 og så har finpudsning til artikel varet til nu. Så det er en lang proces, men som sagt kan vi se at det bærer frugter nu med nye projekter, forhåbentlig til gavn for patienterne.

    SvarSlet