søndag, januar 12, 2020

Smilende søndag

Jeg vågnede træt i morges, fordi søvnen driller mig i disse tider. Jeg lå der i sengen med en følelse af, at det hele afhænger af øjnene, der ser. Om jeg ville være glad eller trist afhang af den måde, jeg valgte at anskue verdenen på. Mange mennesker kan ikke sige dette, de har så store problemer/udfordringer, så de hænger blot fast med neglene og håber på at komme op at stå og få fodfæste. Men jeg kunne sige dette til mig selv, for jeg har det godt, har en skøn familie, er rask, er elsket, er afholdt, har et job, jeg er glad for osv.


Det var en skøn måde at starte søndagen på. Egentlig havde jeg en plan, da jeg stod op og gik i bad. Den plan er overhovedet ikke kommet i spil, til gengæld har jeg nået andet, som gør mig glad.


Det er ikke noget revolutionerende, endsige noget nytænkende, det er ren og skær hverdagssøndagstaknemlighed.


 • Huset er nu fri for julepynt og i mit vindue står to glasbeholder med hver sin lyskæde og gør mig glad
 • Jeg lavede Hit Med Suppen i går og fik brugt den sidste rest røde linser. I dag nød jeg den sidste rest til frokost efterfulgt af en skive ølkage (resterne fra julen taget fra fryseren)
 • Indviede min julegave, fra børn og svigerdatter, en lille tepotte, og nød at se den stå under en smuk tehætte fra en kollega. Der er noget særligt ved at hælde te fra en tepotte i stedet for som vanligt fra termokanden.
 • Min amaryllis har begavet mig med endnu en blomst udover den, der sprang ud til jul.
 • Jeg har gået en lang tur i solskin og frisk luft.Ti kilometer blev det til.
 • Imens talte jeg med min mellemste lillesøster og det var skønt.

 • Aftenmaden bestod af Jamie Olivers christmas roast potatoes,  de kan varmt anbefales, Og skal vi ikke lige slå fast, at kartofler faktisk er det bedste bæredygtige valg sammenlignet med ris og pasta. Tilbehøret var gode grillpølser lavet hos Saltum slagter af dyrekød (rådyr og krondyr), skudt af jægeren. Den sidste rest af julens rødkål blev forvandlet til en ny rødkålssalat inspireret af det nye Søndag. Så hermed undgik vi madspild, spiste mad af lokale råvarer og efter sæsonen. Jeg pudser lige glorien ;-)


 • I morgen er det fys tid. Jeg trænger, min nakke og min skulder/arm smerter, fordi der er gået en uge over det vanlige, men i morgen sker det.
 • Jeg har grinet højt helt alene, det føltes godt og jeg smiler igen ved tanke om klummen om alder i det nye Søndag. Det var spot on, hvordan man i 50erne pludselig synes, at det er en 9. klasses praktikant, som undersøger en ved lægen, eller at det er gymnasiestuderende, som er eksperterne i Nyhederne. Og tilsvarende at man er omgivet af gamle mennesker, når man endelig i en butik finder noget tøj, som ikke føles gammelt eller alt for ungt. Hvorfor er de dog i samme butik som mig? Måske fordi de har samme alder ;-) akkeja, akkeja, indsæt selv emoji med gammelmor med lokkerne
 • Og det bedste er at jeg har fri to dage mere
Håber du har haft en søndag, der gjorde dig godt.


5 kommentarer:

 1. Jeg synes overhovedet ikke, du pudser glorien. Jeg synes, du gør det rigtige, når du nu har muligheden for det. Der er jo ingen tvivl om, at vi alle må lægge vores vaner om, hvis det skal blive til noget med 70 pct.s reduktionen i 2030. Jeg er så spændt på, hvordan vores samfund vil se ud om et årti. Hvad er det vi har måttet gøre? Hvad er vi lykkedes med? Hvilke lande har set på os som rollemodeller osv.?

  Du må have en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne,tak. Jeg har det lidt ambivalent med det fokus, fordi mange af os har levet sådan i mange år, og nu er der pludselig en masse andre, der gør en dyd ud af at pege på sig selv og hvor gode de er. men du har ret, vi skal alle gøre noget der, hvor vi er.
   Og dine spørgsmål er spændende at tænke tilbage på om ti - tyve år, for hvad er svaret?

   Slet
 2. Du kan roligt pudse din glorie - det gør jeg også altid, når jeg synes jeg har gjort noget godt eller rigtigt. Hvis ikke andre kan rose én, så kan man da heldigvis selv.
  Det er et spændende spørgsmål om hvor vi er henne om 10 år, men jeg ville ikke vide svaret, selv om nogen vidste det. Hvis nogen havde fortalt mig for 10 år siden, præcis hvor jeg er i dag, ville jeg nok ikke have troet det. Det gælder i flere plan ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er så sandt, vi må rose os selv en gang imellem-)
   Og netop det har svært ved at tro det, hvis vi fik det at vide, gør nok at det er meget godt, at vi ikke ved det.

   Slet
 3. Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

  Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

  Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

  Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hurtig hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på 2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via 2347013499818

  SvarSlet