tirsdag, oktober 09, 2007

EN NAT TIL FORSKEL

Stigerne stod parat til, at nogen kunne hjælpe mig i højden, for landmanden havde forbudt mig at gøre det alene. Alle havde dog travlt med kartofler og bagerbrød, så æblerne hænger der stadig.


Her til morgen er det en anden virkelighed, vi vågnede op til, så kartoffeloptagningen holder pause til frostskorpen er væk fra jorden.


Kartoflerne har det godt nede i jorden, men vi ville få alt for mange jordklumper med ind, hvis vi begyndte at tage kartofler op nu, så der gøres maskiner klar og sorteres kartofler, indtil solen får varmet jorden op.

Mon det kun er hos os, at der har været nattefrost?

15 kommentarer:

  1. Ja jeg har ikke været udenfor endnu, men kan mærke at der sket et skift mod det koldere. Jo nattefrosten nåede jer.... dejligt billed

    SvarSlet
  2. Kenneth fortæller, at der var rim på alting denne morgen. Jeg sov, så jeg slap for "forskrækkelsen", men det er vist ved at være ved den tid herinde i Aalborg også ;-)

    God dag til dig :-)

    SvarSlet
  3. Jeg er bange for at der også var rim på naboens tage i morges - men det var kun overfladisk. Jeg SKAL reddes hvad reddes kan derude i dag :-(

    SvarSlet
  4. Godt landmanden passer på dig, når du bliver for vild, den stige ser godt nok høj ud. Her var der ingen frost - ikke jeg lagde mærke til i hvert fald.

    SvarSlet
  5. Nu passer du på Lene og hører efter, hvad manden siger. NÅ.
    Det ser for farligt ud, du. Net under og så en traktor, som lige giver træet et spark, så har du æblerne nede i plukkehøjde ;o)

    SvarSlet
  6. Ja, også her var der rim - men det er jo også lige i "nærheden" af både Liselotte og Ella så det er jo ikke så mærkeligt ;-) Dahlia og især pelargonierne skal reddes med udrykning nu!

    SvarSlet
  7. NATTEFROST ???? Jeg måber. Det er da ikke allerede nu er det. Vi har heldigvis ikke haft den tvivlsomme fornøjelse endnu. Jeg iler ud og henter sarte ting ind. Tak for advarslen.

    Imens I venter kan du vel få hjælp til de æbler. Du må ikke selv klartre op uden opsyn, det er alt for farligt.

    SvarSlet
  8. Det har vært nattefrost her også, og nå har jeg et viktig spørsmål: Er det nå jeg skal ta opp georginene/dahliaene? Hilsen en nybegynner i faget.

    SvarSlet
  9. ingen is på søen til morgen:-), nej ingen nattefrost her i Sorø.
    En fælles rotur kan stadig nåes, tag endelig æbler med, men pluk dem ikke alene!!

    SvarSlet
  10. Brrrrr I er vist langt nordpå, der!!

    Ja - hør efter hvad landmanden siger!! Ingen stigekravleri uden hjælp!

    SvarSlet
  11. Tak for alle jeres kommentarer. Hege jeg er ikke blomsterkyndig, så jeg håber nogle andre kan svare dig.
    Og æblerne hænger der stadig, jeg hører efter, men lige din metode sister bonde, tror jeg ikke helt på ;-)

    SvarSlet
  12. Tænk - har I virkelig haft nattefrost? Det har jeg ikke set i Nordsjælland endnu.
    Så er det nu, georginerne skal ind.

    SvarSlet
  13. Du kan tro det var koldt Madame, jeg kunne så se i aftes, at vi her i Nordjylland også var de eneste med høj sol, det hænger jo tit sammen.
    Og så fik Hege også besvaret sit spørgsmål, tak :-)

    SvarSlet
  14. Ejjjjj altså Lene, den virker. Kender det fra kirsebærhøsten. Plantage efter plantage, hvor vi høstede kirsebær, husk jeg er gift med en landmand. Bare spørg din. Så det var faktisk ikke en "skør" ide, men det må du selv om, bare ikke op på DEN stige.

    SvarSlet
  15. nej nej sister bonde, jeg skal nok lade være :-) men jeg tror ikke min græsplæne kan holde til en traktor.

    SvarSlet