søndag, august 29, 2010

SØVN OG MORGENMAD

Hvis vi skal følge de kloge hoveder, men også den forskning, der er på området, så er der ingen tvivl.

Har man søvnproblemer, er det bedste, man kan gøre, at etablere en god søvnrytme. Dvs gå i seng og stå op på samme tidspunkt hele ugen igennem. Lige for tiden har jeg ikke problemer med søvnen, tværtimod, men jeg prøver at få en rytme, nu hvor jeg de næste 7 uger ikke skal arbejde om aftenen, ikke skal arbejde i weekender (faktisk er det 8 uger, for jeg har ferie bagefter)

Derfor sidder jeg her en søndag morgen før klokken 8, vækkeuret blev sat til kl. 7, og nu skal der læses artikler.

God viden og forskning viser også, at morgenmad er godt, man taber sig nemmere, man holder nemmere sin vægt, og børn er mere klar til skolegang og indlæring. Der er mange, for hvem det at skulle spise fra morgenstunden er en pestilens, inkl. min søn, jeg derimod kan ikke gå i gang med hverdagens aktiviteter, hvis ikke jeg får morgenmad.

Det er søndag, det er tid til det store morgenbord med rundstykker, ost, syltetøj, juice og te. Landmanden har lovet at hente rigtige bagerrundstykker, landmanden sover sødeligt, han har ikke behov for at stå tidligt op, så jeg har lavet mig en skål med banan og ferskenstykker blandet med rosiner og mandler. Det skulle vist være nok brændstof, til morgenmaden er klar.

Når man gerne vil arbejde ud fra bedst viden, så er der mange områder i sygeplejen, hvor der ikke er forsket ret meget, og hvis der er forsket, så er det små studier, som ikke er sat korrekt op, dvs man kan tolke ud af dem, hvad man vil.Det gælder også for problemer med vandladning og afføring efter en apopleksi, eller i det hele taget, og det kan jo undre, for er der noget, der kan påvirke ens livskvalitet, så er det da, hvis man har problemer med at holde tæt, har inkontinens, eller er forstoppet.Faktisk er det spændende at dykke ned i studier, se hvordan de har sat studierne op, men allermest at se hvilke konklusioner de kommer frem med.

Hele dagen skal ikke gå med læsning, der står motorcykeltur på programmet i eftermiddag, jeg GLÆDER mig til at indtage bagsædet og se nye steder af Nordjylland. Kryds fingre for at regnen ikke når Nordjylland, for så er der håb om en tør tur, men også om snarlige høstdage.

7 kommentarer:

 1. Det letteste er jo, at læse al den forskning. Men det sværeste er, at omsætte den til givende handlinger i vores hverdag.
  Respekt for, at du får gjort det!
  Jeg er oprindelig uddannet afspændingspædagog og kognitiv terapeut og har dermed rigtig gode forudsætninger for, at arbejde konstruktivt med sundhed og helse, fysisk og psykisk. Men hold da op hvor syntes jeg i perioder det kan være svært, at få det til at fungere helt personligt.
  Dejlig søndag til dig og nyd din tur på bagsædet!

  SvarSlet
 2. Sådanne vaner må være etableret hos mig af min mor :-D Jeg tørner som oftest ind klokkne 22.30, står gerne op klokkne 06.00 :-)...jeg har for alvor problemer, når jeg er til festlige begivenheder, for jeg bliver helt utilpas, hvis jeg ikke kan komme i seng...det kan til tider være noget så irriterende :-D En festabe bliver jeg vist aldrig LOL

  Jeg krydser fingre for ingen regn hos dig og ingen regn hos mig..Eddie skal deltage i et udendørsarrangement med salg af sine pilekurve...ikke sjovt, hvis det styrtregner

  SvarSlet
 3. En målrette kvinde af den dejliste slags :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er en af dem, som har svært ved at spise om morgenen, men det er blevet meget bedre nu :) Håber også vejret holder tørt hos jer. Der er lovet regn i eftermiddag, så der bliver nok ikke høstet, suuk ;)
  Rigtig dejlig søndag til dig :)

  SvarSlet
 5. Også en dejlig søndag til dig Oline, ja det er somme tider nemmere at læse om det end at gøre det :-) Nu får vi at se om jeg kan holde planen :-)

  Må I få en tør og dejlig dag, Anne, og jeg var en gang både A og B menneske, men jeg var kendt for at falde i søvn til fester som ung ;-)

  Tak Miri, og jeg kan sige i lige måde :-)

  Også en skøn dag til dig Margrethe, hvor er vi mange der håber på tørvejr :-) Og min søn har "lidt" under at have en mor, der ville have, han skulle spise et eller andet :-)

  SvarSlet
 6. God søndag med både pligter og sjov.
  Jeg krydser fingre for tørvejr,- her veksler det med byger og sol.

  Hilsen fra en rigtig "morgen-frue",- der ALTID står tidligt op, for så har jeg det bedst.

  SvarSlet
 7. Også en god dag til dig Eva morgenfrue :-)

  SvarSlet