lørdag, august 21, 2010

ARBEJDSWEEKEND

Klokken var begyndt på lørdag, da jeg kørte bilen i garagen efter aftenvagten. Landmanden var stadig oppe, og teen var brygget. Han var i gang med at se en film, som jeg ikke kunne samle mig om at se efter en aftenvagt, hvor livet gik i stykker for en familie.

IMGP1046

I stedet for lagde jeg mig på sofaen i stuen med en ny bog, anbefalet af Ellen; aftenens vagt gjorde dog, at jeg hurtigt faldt i søvn og først vågnede midt nat. Landmanden sov sødeligt i sin gode stol, så jeg fik ham vækket, så vi begge kunne få resten af nattens søvn i en ordentlig seng.

Da det absolut ikke er høstvejr, kunne vi sove længe og sammen nyde morgenmaden, før landmanden gik i gang med sit arbejde.

IMGP1044

Vaskemaskinen kører, tøj er lagt sammen, blomster er vandet, avisen er skimmet, og jeg sidder her og lader op. Der er stille på afdelingen, fordelingen mellem de patienter, der kan klare sig selv hvad angår personlig hygiejne og selv sørge for mad og drikke, og så de patienter, der har brug for hjælp til alt, er god. Der er tid til både at snakke og informere samt sørge for de mere fysisk krævende plejeopgaver.

Mit team i weekenden består af  3 assistenter; en fast aftenvagt, en god garvet kollega, som helst vil være i aftenvagt og en ung men garvet kollega, som også er min sparringspartner i forhold til apopleksi og vores udvikling af plejen samt en ung sygeplejerske, som nu har været hos os i 1½ år. Vi arbejder godt sammen, og de to sidste har jeg faktisk ikke prøvet at være i aftenvagt sammen med før, det er rart at prøve.

Det er mørkt udenfor, regnen kommer og går, herinde har jeg lys tændt for at kunne se tastaturet, det sætter sine spor på energien, der skal vist lidt frisk luft til.

Mon det regner hos dig?

10 kommentarer:

 1. Heldigvis klarer det op nu her hos os. Da jeg for et par timer siden kørte til møde småregnede det.
  Jeg er allerede hjemme igen for at blive "smukkeseret", vi skal til bryllup, så det begyndende solskin må gerne holde ved.
  Go' dag og aftenvagt til dig.

  SvarSlet
 2. Også en god festdag til dig, her er solen dukket frem :-)

  SvarSlet
 3. Det er lige begyndt at dryppe.
  Tak for billedet af frugtskålen. Jeg var liiige ved at kigge i slikkassen efter lidt trøst, men nu vil jeg nappe lidt frugt i stedet for.

  SvarSlet
 4. Ikke rart at komme hjem efter en vagt hvor livet er gået i stykker! Det kan ganske rigtig være svært at samle sig om en film herefter.
  Håber vagten i aften bliver bedre. Kh Betina.

  SvarSlet
 5. Godt å kunne ta det rolig om morgenen når en kommer så sent hjem og ikke kan klarer å sovne med en gang. Flott å ha gode kolegaer når en er på kveldsvakt.
  Her har vi i dag hatt et nydelig sommervær. Håper morgendagen blir like fin.
  Ha en god dag :)

  SvarSlet
 6. Selv for en professionel er det svært at være vidne til, at livet ramler.
  Jeg oplevede det især i forbindelse med, at det gik ud over børn og unge mennesker.

  Jeg forstår godt, at du faldt i søvn, men jeg er lidt spændt på at høre, om du kommer til at holde lige så meget af bogen, som jeg gjorde. Jeg havde gættet slutningen, men det gjorde slet ikke noget... tværtimod var det meget 'feel good' :-)

  SvarSlet
 7. Jeg håber, lørdagen har gjort godt ovenpå gårsdagens vagt! Synes egentlig det er betryggende at vide du bli'r så påvirket af dit arbejde - selvom jeg er sikker på at det er rigtig hårdt!

  SvarSlet
 8. Ja, det kan være barskt, det arbejde! Godt, du har et godt liv ved siden af med mulighed for at reflektere og bearbejde. - Hvor herligt, at I falder i søvn i hver sin stol! Man ser det for sig:-)

  SvarSlet
 9. Selv tak Eva, det er godt at vi kan støtte hinanden i den sunde livsstil :-)

  Tak Betina, det blev den :-) Det sætter sine spor, så det er godt at få snakket det igennem dagen efter.

  Tak Astrid, dagen i går blev god og dagen i dag er startet smukt med sol :-)

  Ellen, jeg nyder bogen, den er lige mig :-)

  Anne, jeg ville blive bekymret, hvis jeg ikke blev berørt.

  Charlotte, refleksionen skal der til, på den måde bliver vi forhåbentligt lidt klogere på livet hver gang, det vælter.
  Vi gentog sovemønsteret i går aftes :-)

  SvarSlet
 10. Vi havde ikke regn i går, og jeg havde gæster til aftensmad i aftes, vi sad udenfor til kl. 00.30!! Det var fantastisk mildt i vejret :-)

  SvarSlet