tirsdag, august 24, 2010

OG NU TIL VEJRET

Indenfor på arbejdet i går aftes var der travlt, så det var først ved 19.30 tiden, hvor min mave begyndte at knurre og forlange mad, at jeg så ud af vinduet. Der var mørkt, regnen piskede ned, og det blæste.

Jeg havde faktisk ikke en ide om, hvornår det startede, og dermed heller ingen anelser om, hvor lang tid mejetærskeren fik lov til at høste herhjemme.

4 timer var det blevet til, så eftermiddagsmaden blev spist inde i folkerummet, og aftensmaden blev slet ikke rørt.

I sidste indlægs kommentarfelt kan I læse lidt om Farmers høstspisevaner, og Betina har også skrevet om deres på sin blog. Hvert landbrug har nok sine vaner.

Vore marker ligger tæt omkring gården, om det er derfor, at landmanden ikke ønsker den varme mad bragt ud, ved jeg ikke. Når vi høster eller tager kartofler op længere end til kl 16, får folkene en pose med en bolle og som regel også et stykke kage samt en sodavand ud om eftermiddagen.

I høsttid forsætter de, til der ikke kan høstes mere; vi har ikke afgrøder, hvor man kan høste hele natten, så for vores vedkommende er det omkring  kl 22. Ved 18 tiden har de fået en ekstra madpakke ud, og den varme mad nydes i køkkenet sent på aftenen. Her er der tid til lidt snak og jeg har altid syntes, det var en hyggestund.

IMGP1062

Rundt omkring i landet spejdes der efter det gode vejr, vejrudsigter studeres i håb om, at der pludselig bliver tørvejr, og ikke bare i timer, næh der skal tørvejr i dagevis til nu.

4 kommentarer:

 1. Dit indlæg, en diva i solen, gav stof til eftertanke. Det gør dine indlæg ofte - tak for det, Lene.
  jeg håber I får en god høst.

  SvarSlet
 2. Selv tak Ravheks :-)
  Lige nu regner det on and off :-) så der sorteres kartofler og tages kartofler op og så håber vi at vejrudsigten holder de lovede takter :-)

  SvarSlet
 3. Vi får håpe det snart blir brukbart vær til å høste i. Ikke det her i dag i hvertfall. Det regner og blåser. Da er en glad en ikke er bonde, men kan sitte inne å kose seg. Ønsker deg ei flott uke :)

  SvarSlet
 4. Tak Astrid, her er vejret også skiftende. Må du også få en god uge :-)

  SvarSlet