tirsdag, september 21, 2010

DET BLÅ SKAB

Hjemme hos min far står et skab, et skab som mine forældre arvede/fik fra en i deres familie. Det skete, før afsyringsæraen gled ind over det ganske land, så det blev malet.

Det er malet med en tyk fed smuk almueblå farve. Nederst er der tre skuffer i forskellige højder. Ovenover er der to skabslåger; når man åbner dem, åbenbarer sig et rum malet i en smuk mørkrød farve. Der er et stort rum, hvor der står det pæne service; i det rum er der hylder rundt i kanten, hvor kopperne står på. Nedenunder er der små skuffer til hver sin side og i midten et rum med låge, som kan låses. Her var medicinen gemt.

Når jeg som barn var forkølet og hostede natten igennem, fik jeg den lækreste hostesaft, som smagte af lakrids; kombineret med mors omsorg hjalp det altid.

Skulle halsen genere og virke ru som sandpapir, så var der strepsil, smukke røde sugetabletter, som smagte som slik.

I dag ved man, at hostesaft normalt ikke er af det gode, og den hostesaft produceres vist heller ikke mere, jeg tror, der var visse stoffer i, som man i dag ved mere om, og derfor ikke putter i medicin til børn ;-)

I går fik jeg købt strepsil, ikke de røde, men de gule med honningsmag , og kombineret med hexokainsugetabletter sørger de for, at det at synke ikke er en smertefuld proces.

IMGP1532

I dag er en kort skoledag, godt, for jeg mangler efterårsfodtøj, så jeg SKAL tage ind til Aalborg og handle; jeg har nu også en bog, jeg skal hente på det Gyldne Dådyr ;-) det er sjovere, og måske kunne en kop varm kakao der give mig energi til handlen.

Må du få en herlig solskinsrig dag.

10 kommentarer:

 1. Sikke et skab !
  Rigtig god bedring :-)

  SvarSlet
 2. God tur og god dag - og gid halsen holder op med at drille :)

  SvarSlet
 3. Håber du finder de lækreste og skønneste støvler.. :-)) og god bedring.

  SvarSlet
 4. Håber du finder lidt varme i denne dejlige september-solskinsdag, som jeg indtil videre har tilbragt indendøre i solskinspletten med spindekatten på skødet :-)

  SvarSlet
 5. God bedring med halsen! Jeg tror, vi alle må igennem sådan en tur her i overgangsperioden.
  Din fars skab står lyslevende for en efter din beskrivelse. Det med kopperne på små hylder i siderne er så fint, synes jeg.

  p.s. Spørgsmål afledt af det indlæg, du linkede til: Løber din orlov over fulde tre år, hvor du slet ikke skal ind på arbejde - eller er det perioder hen over tre år, så du skal arbejde i andre perioder? (jeg har glemt det, hvis du har skrevet det før)

  SvarSlet
 6. Håber du finder nogle dejlige støvler - og rigtig god bedring med halsen.

  SvarSlet
 7. Tak Miri, det er et smukt gammelt skab:-)

  Tak Helle. solen skinner, det kan ikke være bedre :-)

  Tak Inge, jeg har så brede lægge, at jeg ikke bare kan vælge, og jeg blev i tvivl, så ingen støvler til mig i denne omgang :-)

  Tak mrsBaloui, jeg sad i solen og drak varm kakao inde i byen :-)

  Tak Conny, godt at jeg kunne danne et billede i dit hoved :-)
  Jeg skal tage 2 moduler om året, hvert modul er på 6 uger, så 12 uger om året de næste tre år er jeg fritaget for arbejde :-)

  Tak Betina, jeg er gået i tænkeboks om hvad der er det rigtige :-)

  SvarSlet
 8. Rigtig god bedring, Lene - det er da rigtig årstid for ømme halse i øjeblikket. Vi kunne nok bruge et skab med vidundermedicin, som det, dine forældre havde.

  SvarSlet
 9. Jeg var lige i mine opskriftbøger, fordi jeg ville have sendt dig opskriften på min mors hjemmelavede hostesaft, men den sad ikke lige der, hvor jeg havde forventet at den gjorde. Men jeg håber, at du klarer dig med Strepsil og Hexokain.
  Rigtig god bedring, Lene.

  SvarSlet
 10. Tak madame,det kunne vi, men mon ikke også det var omsorgen der hjalp ;-)

  Tak Anette, det går fremad :-)

  SvarSlet