mandag, september 06, 2010

RUNDT OM EN FJORD

Fra Ringkøbing kørte vi sydpå. Som i Vendsyssel er her fladt med god udsigt over vidderne, det giver en fornemmelse af at være en lille tråd i livets vævede tæppe.

IMGP1336

IMGP1345

Jeg havde håbet på, at et af stoppene blev ved Bork Havn, det blev det ikke. I stedet for holdt vi ved Bork vikingehavn, og havde jeg haft mere tid, skulle jeg helt sikkert have set Bork tapetet. Borvig Tekstillaug har gjort Bayeux tapetet kunsten efter og har illustreret en del af de islandske sagaer, som omhandler et slag ved Søndervig.

IMGP1351

IMGP1350

Vi drog videre mod vest og til Tipperne, et fuglereservat, herude lå en samling hytter hulter til bulter. Det er jægerhytter, som har været der siden 50erne, ja nogen er endda fra 30erne. De var beregnet til ophold mellem morgen og aftenjagten. Man ville have dem fjernet, men senere ombestemte man sig, så nu skal de forblive, som de er, der må ikke ændres ved dem , ej heller lægges el og vand ind. Kønne er de ikke, men særegne det er de.

IMGP1363

Nu kørte vi nordpå langs klitterne mod Hvide Sande.

IMGP1380

Her har jeg tilbragt megen ferie sammen med mine forældre hos min faster og onkel, han var strandfoged, og det var noget ganske særligt at gæste deres hus. De var aktive i spejderbevægelsen, de lejede alle de rum ud, de kunne, til tyskerne om sommeren, og senere hen blev staldene konverteret fra kreaturer til opstaldning af ridepigers heste, så der var altid et leben af liv fra kælder til loft, fra staldene til musikrummet, hvor min fætter med sit band huserede. Jeg elskede at komme der, min faster var en kreativ sjæl, som underviste i aftenskoler i mange forskellige ting. Hun var også en bestemt dame, som nok kunne dirigere alle tropperne.

IMGP1384

Med pitstop i Hvide Sande med tid til at se på slusen, mens en soft-ice blev nydt, gik turen videre til Thorminde havn, hvor vi sagde farvel til hinanden.

IMGP1399

10 kommentarer:

 1. Sikke dog nogle fantastiske billeder du har fanget af en vidunderlig tur ud i det rigtig blå, Lene :-)

  SvarSlet
 2. Pragtfulde billeder som sender mig tilbage til sidste år, hvor vi var på de kanter.

  SvarSlet
 3. Tak Ella, der var også det skønneste vejr :-)

  Tak Helle, jeg har faktisk kun været der til min faster og onkels begravelse i de senere år.

  SvarSlet
 4. Det er en dejlig tur rundt om fjorden, med mange skønne pletter. Så i esehusene ve Nymindegab?

  SvarSlet
 5. Tak for dejlige billeder og en dejlig tur :)

  Måske løb du over min bror i Thorsminde? Han har et hus der og de er der næsten hver weekend efterhånden.

  SvarSlet
 6. Ellen, se nu gjorde du mig klogere :-)jeg måtte lige google esehus og jeg anede jo ikke, at jeg havde siddet der og spist frokost :-)

  Selv tak Helle, måske gjorde jeg :-) men der var mange mennesker der :-)

  SvarSlet
 7. Sikke en dejlig tur, Bork havn.. der hvor jeg trådte mine surfer sko for mange mange år siden. Hvor har jeg tilbragt mange timer i vandet på vej op og af et surfbrædt.. hehe.. og med laaange arme i de første dage.. :-)

  SvarSlet
 8. Inge, har du surfet? wow det gad jeg godt prøve :-)

  SvarSlet
 9. Åh ja, og som ventet var du lige forbi mit sommerhus - men det vidste du jo ikke noget om! Esehusene er et besøg værd - Ringkøbing ligeså, og Torsminde og Sct. George strandingsmuseum (som I nok ikke havde tid til) er bestemt et besøg værd.... ja, der er nok at kigge på i vores dejlige land!!!

  SvarSlet
 10. Og jeg tænkte på dig fru koch :-)Og der er helt sikkert nok til et nyt besøg :-)

  SvarSlet