mandag, september 13, 2010

PAUSE

I hverdagen på en sygehusafdeling kan jeg ikke altid tilrettelægge/planlægge mine pauser. Det kommer meget an på de patienter, jeg har pågældende dag, og deres behov. Derudover kan der være udefrakommende så som hjemmepleje, pårørende eller andre afdelinger, der ringer og skal tale med mig.

På skolen sørger underviseren for at lægge små og store pauser ind, sådan at vi lige kan få frisk luft til lokalet, og for mit vedkommende har jeg gået rundt på trapper i det store og smukke hus, ganske enkelt fordi min krop protesterer mod alt det stillesiddende arbejde.

IMGP1473

I grupperne skal vi selv sørge for pauserne, og dem glemmer vi. I dag var vi hjemme hos en privat, vi kommer alle nordenfjords fra, så der var ingen grund til at udsætte sig for motorvejskøer, vejarbejde og lignende irritationsmomenter. Vi var effektive, men fandt også tid til faglig snak, privat snak (vi skal jo lære hinanden at kende)  sammen med tekstanalysearbejdet.

Nu er jeg hjemme og skal strukturere eftermiddagens og aftenens læsning, og jeg er startet med pause!

IMGP1475

Så må jeg se, om ikke pauserne kommer helt af sig selv, når hjernen truer med nedsmeltning.

Håber du husker dine pauser!

6 kommentarer:

 1. Nja - pause! Jeg har været i Skovhuset hele dagen - nu skal der arbejdes med næste weekends retræte inden alle bøger er pakket ned. I morgen håber jeg vi bliver færdige med de sidste kasser - og så skal der gøres rent! Så - jo selvfølgelig holder jeg pause - her sidder jeg jo og blogger:-)

  SvarSlet
 2. Charlotte, det bliver skønt at få flyttet og jeg håber I må en god retræte, det gad jeg godt :-)

  SvarSlet
 3. Det kendes alt of rgodt det med de manglende pauser. Både når jeg underviser og når jeg er vikar. Når jeg underviser er der pause for alle på samme tid, ellers får jeg hverken vådt eller tørt.

  SvarSlet
 4. Nogle dage er jeg bedre til at huske en pause end andre dage. Men det kommer ofte af sig selv :P

  SvarSlet
 5. Marianne, jeg kan nemt forestille mig at underviseren glemmer helt sig selv :-)

  Anette, godt at kroppen minder dig om pauserne :-)

  SvarSlet
 6. (undskyld jeg kommer så sent med, så dette er bare en lille reflektion..)
  jeg har ikke røget cigaretter i femten dage og har dermed kørt i én køre fra morgen til aften i det samme antal dage. hvordan holder man pause?

  derudover: hvor er det en dejlig sammenstilling af svamp og mælkebøtte!

  SvarSlet