Jeg har før fortalt om det, man siger(læs fruen mener), og det modtageren hører (læs landmanden forstår). I dag gik datteren og jeg ombord i et andet projekt affødt af modtager/afsender problematikken.
Landmanden skulle ned med kartofler til en gårdbutik, jeg bad ham om at tage et par squash med hjem. I mit hoved tænkte jeg på de squash, der sælges i butikkerne.
Det ønske resulterede i 5 KÆMPE store squash!
En blev omdannet til kage og squashtærte, da jeg besøgte min far sidste gang. En halv blev til farseret squash til høstfolkene.
Datteren har et arbejde, hvor de gerne må bage og sælge til kursisterne. Hun har en lille ovn, så chancen for at bage stort herhjemme har nu udmøntet sig i 2 bradepandelækre squashkager. Jeg blev inspireret, og der står nu en portion dej til hævning, som skal blive til squashboller.
En skål med revet squash er klar til en madtærte med squash og skinke, og en pose med revet squash er puttet i fryseren til senere brug.
Nu mangler jeg så bare gode ideer til de sidste 2 kæmper ude i laden. Har du en ide?
Nu har jeg et problematisk forhold til squash - så mit bud om bare at smide dem ud holder nok ikke ;-)
SvarSletRevet squash, revet gulerod og rød peber i små tern svitses på panden, kaffefløde hældes over, varmes igennem, smag til med oregano eller basilikum, salt og peber.
SvarSletDen er god til pasta og f.eks. kalkun :o)
Jeg har ikke nye forslag. Jeg synes, det lyder rigtig godt, det I allerede har lavet. ;-)
SvarSletJeg har en masse blommer. Nu blev jeg inspireret af dig og tror, jeg skal eksperimentere med blommer i noget bagværk - måske i boller?
Nej ingen ideer, men det du har lavet lyder lækkert, men sikken et stort arbejde:)
SvarSletHold da op.. I er langt forbi hvad jeg overhovedet vidste man kunne bruge de der underlige agurklignende ting til.. jeg stoppede ved de farserede.. :-))
SvarSletHæ hæ - min første tanke var han nok var kommet hjem med squash appelsinvand ;-)
SvarSletMin fætter kom engang som dreng hjem med 30(tredive) pakker gær - han var blevet bedt om at købe 3...
Jeg vil foreslå taziki - det smager udmærket med revet squash i stedet for agurk. Så ville jeg rive og fryse resten og hive det op en vinterlørdag og erstatte gulerødderne i en gulerodskage med squash eller proppe det i gryderetter til vinter.
Ha ha, hvor er det typisk.
SvarSletMin mand kunne sagtens have lavet det stunt.
Eli, det gør vi ikke ;-) med mindre de når at gå til inden jeg får taget mig sammen til at bruge dem :-)
SvarSletAnette, tak, det lyder rigtig lækkert :-)
Betty, det lyder som en spændende ide, jeg glæder mig til at høre om blommeboller blev en realitet :-)
Marianne, vi hyggede os :-)
Inge, alt det andet smager også godt :-)
Ha Pollyanne, den havde været god :-)kager med squash var en favorit tidligere, da vi selv havde køkkenhave. Faktisk har jeg da vist også en opskrift fra børnenes børnehavetid på marmelade med squash ;-)
Men den med gryderetten skal da prøves!
Lone, vi må blot blive bedre til at kommunikere :-)
SvarSletMarinerede squash!
SvarSletSteg først 3-4 mm squashskiver brune i olie og lad dem dryppe af.
Hak MASSER af hvidløg og persille.
Læg stegte squash lag på lag med hvidløg og persille. Dryp ind imellem med lidt balsamicoeddike og olivenolie. Lad trække i mindst 3 timer, men det kan snildt holde sig over en uge på køl - bliver kun bedre af det.
Det er altid yderst populært i min familie, når jeg serverer det som tilbehør. Kan bruges til næsten alt :-)
Tak Ellen, det lyder lækkert, kommer du ikke salt og peber i?
SvarSletJeg har engang stået med en bunke squash og hvis jeg nævner ordet i dag, så bliver jeg altså skilt ;) så ingen opskrifter her fra.
SvarSletHa Helle, godt fryseren er opfundet, så kan det fordeles lidt :-)
SvarSletNej, jeg synes ikke, det er nødvendigt, men det bestemmer du helt selv :-)
SvarSlet