onsdag, september 29, 2010

DEN FØRSTE FROST

Jo der har været rimfrost før, men det er første gang, at der er så koldt om morgenen, så at kartoffeloptagningen må vente, til solen har varmet jorden op. Kartoflerne har det godt nede i jorden, men hvis de tages op, når de er kolde, er der stor risiko for revner og stødskader.

Den første frost betyder også, at æblerne snart er klar til plukning, vore æbler skal have en snert af frost for at få den sidste sødme.

Den første frost betyder også, at jeg måske er for sent ude med at plukke hyldebær, jeg ved det ikke, men der har bare ikke været tid til det, så jeg havde håbet, at weekenden kunne bruges til det.

IMGP0484

Aftensteen er nydt med risklatter til, uhm det kan godt være, det ikke står på listen over hjernemad, men min hjerne fik det godt af det.

Læg nøje mærke til, at jeg ikke hævder, at  denne viden er generaliserbar, det har jeg ikke belæg for. En enkeltstående oplevelse af velvære efter nydelse af denne ret kan ikke bruges som bevis.  Jeg kunne selvfølgelig danne en hypotese, der går på, at når hjernen er gået kold efter en hel dags hjerneaktivitet, så er der noget, der tyder på, at risklatter kan gøre en mere frisk. Men jeg er også opmærksom på, at jeg kan være ude i noget årssagsforveksling (confounder). Lige før jeg spiste risklatterne, var jeg kommet hjem fra gospelsang. Måske er det ganske enkelt sammenhængen mellem disse to aktiviteter, der giver mig en følelse af velvære. Hvem ved?

Jeg ved, at det er tid til et dyk ned i vores opgave, så jeg er forberedt i morgen, når resten af gruppen dukker op her igen.

God aften og god nat.

13 kommentarer:

 1. En lækkersulten sanglærke causerer over nattefrost, kartofler og sandsynligheden for frostsplattede hyldebær;)))
  Sov godt og tungt.

  SvarSlet
 2. Tak Hanne, kort og præcist og noget mere poetisk malende end mit indlæg, tak :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tør godt generalisere lidt over hjernenydelse af risklatter. Mums:) Og gospelkor. Yes. Og kommende frost....(nej det må altså vente lidt).

  God torsdag.

  SvarSlet
 4. Håber din nat var god, så du er klar til dagens udfordringer. Held og lykke med aflevering af opgave i dag:-)

  SvarSlet
 5. Jeg tror, jeg sætte mig til at spise en hel pakke risgaletter, inden jeg tage på arbejde i dag. Jeg trænger til lidt mere hjerneaktivitet - og det bliver nok for svært at skaffe et gospelkor her fra morgenen af, det lyder ellers hyggeligt. Tak for tippet :-)

  SvarSlet
 6. Jeg er sikker på, at risklatter er gode for vores hjerner, Lene :-) Har det virkelig allerede været frost - vi er kun i september ...

  SvarSlet
 7. Huha, hvor bliver vi kloge ;-) Og hvor bliver du god til at argumentere ;-)Det må være enormt spændende at fordybe sig og lære nyt!
  Du var da lige ved at gøre mig helt nervøs med det billede, som i øvrigt er rigtig flot og lysende.

  SvarSlet
 8. Jeg skal love for, at der kommer lærdom ind der... sådan lyder det i hvert fald :-)

  Mht. MBTI: Der findes en forkortet, men til gengæld gratis udgave af den her:
  http://www.jobindex.dk/cgi/typeindikator.cgi

  Hvis du googler 'MBTI test', så vil du også finde mange engelske links til både den oprindelige, som er hundedyr, men også til flere gratis test.
  De gratis udgaver er aldrig helt så uddybende, men du kan sagtens få en ide om dine præferencer (dem kender man ikke altid, selv om man tror, man gør...), og en forklaring på, hvad det går ud på. Det er egentlig ikke en test, men en typebestemmelse.

  SvarSlet
 9. Uhmmmmm!!! Risklatkager.
  Brrrrrrr... Det der snebillede :)

  SvarSlet
 10. Nattefrost, det er alt for tidligt. Heldigvis har jeg ikke set tegn på det hernede endnu, men det kan jo komme inden man får set sig om.
  Det er lidt pinligt at indrømme det, men jeg har aldrig smagt risklatter, kun hørt om dem. Når jeg laver risengrød, så er der aldrig rester ☺.
  Håber, at I snart når ud af dykket og at gruppearbejdet kommer til at glide lidt lettere.

  SvarSlet
 11. Det er gospelsangen der har boostet din hjerne, det er jeg helt 100 på, man kan blive helt høj af sådan en omgang fælles sangglæde..

  SvarSlet
 12. Tak Eva, enig :-)

  Tak Ravheks, mission accomplished :-)

  Selv tak Marianne, det var nu ikke risgalletter, men risklatter bagt af risengrød ;-)

  Madame, det er ren hjerneguf :-) Og lave grader på udsatte steder betyder altid frost her hos os.

  Ha Conny, mon jeg kan undvære hovedet til sidst ;-)
  Det var en smuk lysende dag den dag jeg kørte med landmanden for at rydde vej :-)

  Tak for linket Ellen, det skal prøves :-)

  Lupo, beklager vinterbilledet ;-) men du må da indrømme at det signalerer frost :-)

  Tak Anette, det er sjovt at se hvor forskellige vi er i sådan en gruppe, men nu hvor vi er færdige, er vi ved at være sporet ind på hinanden :-)
  Risklatter må du smage, jeg laver altid ekstra risengrød af samme grund :-)

  Inge, det er nemlig så godt :-)

  SvarSlet
 13. ha ha ha, risklatter-risgaletter, øjnene læser, hvad skabet er fuld af.....

  SvarSlet