onsdag, oktober 05, 2011

7 TIL 7

Det kan godt være, du prøver at bilde dig noget andet ind. Det kan godt være, at havnefronten i Aalborg hele weekenden, når jeg kørte på arbejde, var fyldt med mennesker. Mennesker, som sad på græsset, sad på bænkene, sad udendørs ved restauranter og cafeer, gik søndagsture i T-shirt og shorts, spillede basket og måske endog overvejede at grille. Det kan godt være. Men det er ikke sommer, det er efterår. Klokken 7 i aftes, da mine gæster kom, var tusmørket over os, og nu klokken 7 i morges er mørket her stadig, lyset er ved at bryde frem, men der er efterår i luften.

DSC04415

Indenfor vidner min stue om gæstebud, smukke gaver i form af buketter lyser op i stuen, bordet er stadig trukket ud til at kunne rumme mange mennesker omkring sig. I køkkenet har opvaskemaskinen gjort det største arbejde, nu kan jeg stille og roligt få det sidste ryddet væk.

DSC04413

Udenfor er der stille lige nu, den svage lyd af kartoffelsorteren er den eneste lyd, kartoffelindlagringsgrejet står alene på gårdspladsen, om et par timer er der hektisk aktivitet igen. I dag bliver de sidste kartofler taget op, dvs. det passer ikke, for en lille mark står stadig tilbage, vi kan bare ikke køre på den, der er for vådt, og om vi får kartoflerne op eller om den konverteres til “søg og du skal finde mad-mark” for vildtet, vides endnu ikke. Et nyt regnvejr er på vej, men vi er taknemlige for de mange tørvejrsdage, som fik resten af Danmarks befolkning til at lege sommer. Vi leger kartoffeloptagningsafslutning, nu skal jeg bare finde nogle, der kan smøre 30 stykker smørrebrød i en vis fart, for ellers står jeg nemlig for frokosten i dag.

DSC04416

Må denne efterårsdag blive god ved dig.

9 kommentarer:

 1. Det er de brun orange røde farver der begynder at dominere overalt. Jeg gætter på at du selv vinder madpakke tjansen i dag Lene :-)

  SvarSlet
 2. Det bliver hurtigt mørkt og energien også derefter, men sådan er det jo i mørketiden...Dejlige farver på buketten..En god onsdag til dig..;D

  SvarSlet
 3. Ja du har ret; efteråret banker på.
  Men hvor var det dejligt med en smule sol og ophold i regnen.
  Smukke farver i din buket, der vidner om en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 4. Inge, du gættede forkert, Superbest påtog sig opgaven :-)

  Tak Annemarie, efterårsfarverne taler til den indre hyggefis ;-)

  Dorthe, det var skønt med sol, og det må gerne blive ved, men sådan er det danske vejr jo ikke og slet ikke i år ;-)

  SvarSlet
 5. Det er dejligt at kunne fordybe sig i faglighed i private, hyggelige omgivelser. Det er vel nok flotte farver/blomster i buketten.
  Godt, du kander din drillepind ;-)

  SvarSlet
 6. Smuk buket.

  Selv om weekend vejret var som om det var sommer, så må vi erkende at det er efterår, og det bliver tidlig mørk.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 7. Betty, det er godt at kunne mødes på anden vis og alligevel tage fagligheden med i det også :-)

  Selv tak Landbohave og velkommen her :-) Det er råt i dag derude.

  SvarSlet
 8. Super Best er da en rigtig god ven, heldigt for dig at jeg gættede forkert.. ;-)

  SvarSlet
 9. Inge, og vi synes selv at smørrebrødsbordet er en god tradition, som vi fik startet for mange år siden :-)

  SvarSlet