torsdag, oktober 06, 2011

MØRKETS SØDMETRANG

Bygevejret har præget dagen i dag, bedst som solen skinner, står det ned i stænger; også mens jeg var ude at gå.

Mørket kommer tidligere og tidligere og med det også trangen til lækkerier om aftenen; jeg har den sidste uge haft trang til kage, slik og is, det må jeg gerne, men ikke hver aften. Jeg drikker vand og te i rigelige mængder i håb om, at sødmetrangen slipper sit tag. Jeg drysser nødder og rosiner i rødkålssalaten i håb om at snyde sødmetrangen. Jeg finder bøger frem og dykker ned i historier fra en anden tid. Det har ikke gjort det bedre, at resterne af kagerne fra forrige aften blev her på matriklen; nu har hundene fået de sidste stykker.

Sommerferier kalder på is og kølige drikke, mørke efterårsaftener kalder på levende lys, varm te, lune boller med god ost og søde småkager.

Vækker det genklang eller hvad nyder du på sådan en efterårsaften?

P1020386

8 kommentarer:

 1. Trangen til søde sager har også sneget sig ind her.
  På en heldig aften holdes den i ave med masser af frugt, som jo selvfølgelig også er sukker, men knapt så meget som kage.
  I aften ved jeg med sikkerhed at jeg falder lige lukt i et p-tærtehul:))
  Luka og jeg har dagens sidste travetur til gode endnu - håber vi kan smutte afsted mellem 2 byger.
  God aften

  SvarSlet
 2. Jo det lyder velkendt - fra før, nu er jeg kommet over den trang :)
  God regnogruskaften til dig :)

  SvarSlet
 3. Lige nu har jeg kastet en pizza i mig efter 12 timers arbejdsdag, og den smagte pragtfuldt.
  Om lidt vil jeg snuppe et glas rødvin og jeg har planer om at sove godt i nat ( i modsætning til sidste nat). Jeg når vist ikke trangen til søde sager i aften, men ellers er den gæst hver dag her i den mørke tid.

  SvarSlet
 4. Nåeee, er det derfor? Det er efterårets skyld.....
  Jeg fik resterne med hjem af den æbletærte,jeg bagte og spiste sammen med mine børn i går. Den smagte også godt i dag, og den kom til at snige sig ind så rigeligt og så sent i eftermiddags, at jeg ikke kunne spise aftensmad. Nå, men jeg spiste salat og sild til frokost......
  Jeg håber, du får kabalen til at gå op, så du kan få de fridage omkring jul og nytår, som du gerne vil.

  SvarSlet
 5. Tak Hanne, håber du nød p-tærteaftenen :-) Her brugte vi mit sødmemiddel: græsk yoghurt med bananskiver, speltmysli og ahornsirup ;-)

  Tak Helle, du er simpelthen så sej, og en god bagedag til dig i dag :-) Jeg tror aldrig jeg kommer over sødmetrangen, men jeg kan styre den, når blot jeg ikke får ondt af mig selv, så falder jeg i med et brag :-)

  Eva, pizza og rødvin lyder slet ikke dårlig, god dag til dig i dag, håber det blev ved det ene glas ;-)

  Betty, kagerester er frygtelig for sådan nogle som os, der ikke smider mad ud ;-) Jeg håber også at alt går op i en højere enhed.

  Miri, vi må støtte hinanden i at finde alternativer :-)

  SvarSlet
 6. Tag dig et rigtig godt stykke mørkt chokolade, det skulle endda være sundt.. :-) Lige nu sidder jeg i Sverige og nyder skumringtimen med et glas vin og pc'en på skødet.. :-)

  SvarSlet
 7. Inge, det lyder rigtig hyggeligt hos dig :-) Jeg er ikke så vild med mørk chokolade ;-)

  SvarSlet