tirsdag, oktober 25, 2011

RESTEMIDDAG

Der ryddes ud i køleskabet, så derfor ser menuen sådan ud: lidt risengrød, lidt gulerodssuppe med kylling og desserten kunne være en bolle med ost, græsk yoghurt med modne bananer eller nachos gratineret med ost. Mens du bliver inspireret af dette gourmetmåltid, kunne du passende tænke på noget nemt og lækkert, som jeg kan servere som appetizer til en større gourmetmenu i weekenden (det sidste skal jeg ikke stå for, men derimod det første).

Håber du får lov at spise dig mæt i aften.

12 kommentarer:

  1. Ind imellem spiser vi også en blandet ret, der hedder "hvad køleskabet gemte". Den er aldrig ens fra gang til gang. Det er mere, når jeg ikke gider, og når der trænger til at blive rydtet ud. Og tanken om, at der går det mindre i skraldespanden kan jeg rigtig godt lide.

    SvarSlet
  2. Det er meget godt at ryddet lidt ud i stedet for at smide ud..Forslag?...Hmmm det er vist ikke lige mig der skal spørges om sådan noget...Velbekommen..;D

    SvarSlet
  3. - jeg fortsætter, hvor Susanne slap - hos os hedder det: "Hvad køleskabet gemte, og Thomas aldrig fandt", idet mellemste har en særlig evne til at spise de rester, jeg lige skulle bruge:-)
    Jeg elsker at lave mad af rester - men at gøre, som du beskriver og spise mange små retter, som på kinesik restaurant, er også godt!

    SvarSlet
  4. Lene - her kommer en ide
    http://arla.dk/opskrifter/butterdejssnegle/

    SvarSlet
  5. Jep vi har spist os mæt i chilli con carne, og har rester til i morgen.. :-)
    Jeg har ikke nogen fornuftige forslag til appetizer, ville nok vælge lidt saltmandler eller andre lækre nødechips.

    SvarSlet
  6. Det var det, min mor før køleskabenes tid kaldte spisekammerrydning, og en englænder kaldte kitchen cupboard combination :-)

    SvarSlet
  7. Dejlig tirsdagsgourmet-middag :)

    Et forslag til weekenden:
    Tynde skiver god feta, dryppet med god olivenolie og drysset med finthakket frisk chili.
    Rist tynde skiver brød i ovnen og server dem til.
    Enkelt, nemt og lækkert.

    SvarSlet
  8. Susanne, det giver også mig en god fornemmelse at det ender i maven i stedet for i skraldespanden :-)

    Tak Annemarie :-)

    Charlotte, det er en tilfredsstillelse at få brugt alt, og her er det landmanden, dwer altid får brugt noget af det, jeg skulle bruge (dog mest det søde ;-)

    Kære anonym, tak for forslaget, den er købt :-)

    Inge, skønt med rester til næste dag :-) Lækkert forslag, jeg har lige spist nøddemix :-)

    Rasmine, for eftertiden vil jeg bruge det engelske udtryk, når jeg bliver afkrævet et svar på "hvad skal vi ha at spise?" :-)

    Nemlig Hanne :-) og dejlig forslag,som jeg helt sikkert skal prøve, men jeg kommer lige fra foredrag den dag, så det skal helst være noget, jeg kan forberede i forvejen :-)

    SvarSlet
  9. Jeg elsker rester:) Og sikke en middag man kan komponere, hvis man har rester nok.

    Hjemmelavede rodfrugtchips har jeg fået engang. Det var stærkt vanedannende.....

    SvarSlet
  10. Eva, uhm rodchips lyder lækre, det må jeg google :-)

    SvarSlet
  11. Hej Lene
    Det var mig der var anonym - du får lige en mere
    http://arla.dk/opskrifter/salte-mandler/

    Kh Anette

    SvarSlet
  12. Hei Lene.

    Forslag:
    Tortillaruller med guacamolesaus. Sjekk denne!

    http://ordovergrind1.blogspot.com/2011/05/tortillaruller.html

    Jeg lager denne ofte som appetizer. Faller i smak. Lett å lage. Kan gjøres dagen i forveien. Kan brukes på tapasbord.

    Lykke til!

    Planlegger også meny til lørsdagkvedl med gjester. Tror det blir gresk aften :o)

    SvarSlet