torsdag, oktober 06, 2011

WORKING NINE TO FIVE

Der er dage, hvor jeg ville ønske, jeg havde et ganske almindeligt job med arbejde ugens 5 hverdage og fri i weekender samt helligdage. Det er sjældent, det sker, men lige nu gad jeg godt. Årsagen er, at det i år betyder meget for mig at kunne holde fri i jul og nytår. Men sådan spiller klaveret ikke, jeg skal have afgivet mine ønsker til juleplanen senest i dag. Hvilke 3 dage vil du arbejde ud af fem mulige: 24/12, 25/12, 26/12, 31/12 og 1/1. Hvilke 2 dage vil du have fri? Jamen jeg har brug for 3 fridage ud af de fem dage, for at min ønskeplan skal gå op. Vil du gerne have en ekstra fridag, kan du byde ind på ekstra arbejde i weekenderne 44 – 49. Det kan jeg så ikke, da jeg er på diplomuddannelse, stemmen på min højre skulder hvisker, så har du jo 6 uger med fri hver weekend; stemmen på min venstre skulder hvisker hvislende, bland dig udenom, hun vil jo bare gerne være sammen med sin familie på begge sider i julen og sine venner i nytåret. Stemmen på den højre skulder sukker og siger, hvis man ikke får større problemer end disse, er man heldigt stillet.

Sådan er snakken gået frem og tilbage mellem skuldrene hele natten ( ikke så sært at jeg ikke kunne sove), jeg har måttet fortælle vores børn i aftes, at det formentlig er sidste gang, at mit barndomshjem danner rammerne om julekomsammen, den samme snak har mine søskende haft med deres børn. Det fylder lige nu, og jeg gad godt som mange andre kunne sige d. 23.december, nu går jeg på juleferie, bare i år, men sådan spiller klaveret som sagt ikke.

Sidste år fik jeg selv en træls jul arbejdsmæssig, fordi jeg prøvede at få alle ender til at nå sammen, det orker jeg ikke i år, så jeg grubler og grubler, for hvordan får jeg kabalen til at gå op? Jeg er ude i noget med at tilbyde at arbejde en weekend, mens jeg skriver opgave, velvidende at det kommer jeg nok til at fortryde, når jeg står i det.

Men højre skulders stemme har jo ret, det her er bagateller i forhold til hvad mange andre tumler med. Jeg har nogen at elske, og nogen, der elsker mig. Jeg har nogen at være sammen med til daglig og til højtider. Jeg har et arbejde, der fylder mig med glæde. Jeg og mine er sunde og raske. Livet er en morgengave.

Må du få gode torsdagtanker.

12 kommentarer:

 1. Ferieplanlægning - og måske især juleferieplanlægning - er virkelig noget træls skidt en gang imellem, når vagtplaner (både arbejdsmæssige og private) skal gå op. Der er som regel altid nogle, det går ud over. Det er da bare pokkers, at det lige skal være dig i år, når nu I gerne vil sige farvel til barndomshjemmet med maner.
  Jeg håber, I finder en løsning, der er til at leve med.

  SvarSlet
 2. Det er ikke let at få den kabale til at gå op, håber du finder en løsning...;D En god torsdag trods alt til dig..

  SvarSlet
 3. Det er et puslespil, som også har fyldt i mange år her, hvor jeg bor. Det er sjældent gået helt op, men nogle år er det vigtigere end andre. I år er det vigtigt for dig og jeg forstår dig, så jeg håber for dig, at der findes en løsning, som alle kan trives med :-)

  SvarSlet
 4. Goddag jag hittade din blogg via Rejens blogg. Min flickvän kommer från Danmark men kom till Sverige när hon var 6 år så hon pratar bäst Svenska. Hon kommer från Horsens (Braedstrup). Vilken jättefin blogg du har. Välkommen att besöka min lilla blogg där vi visar bilder nyheter och allt annat. / Janne

  SvarSlet
 5. Dilemma, dilemma....lille varm hilsen

  SvarSlet
 6. Julen er altid travl for mig. Men derfor er der alligevel mange tanker om, hvordan vi som familie skal fejre højtiden. - For dig er det helt klar ikke let i år. Må du få klarhed til at beslutte - og derefter fred, i det du har besluttet!

  SvarSlet
 7. Jeg håber, at du får enderne til at nå sammen på en måde, som du kan leve med. :)
  Du har ret i, at mange har værre problemer at slås med, men det får jo ikke dine følelser til at forsvinde.
  God torsdag :)

  SvarSlet
 8. Det er svært at få alle ender til at nå sammen, og specielt i dit job. Jeg håber du ender med en løsning der er nogenlunde til at leve med.
  Rigtig god torsdag Lene.

  SvarSlet
 9. Jeg krydser fingre for, at du finder en fornuftig løsning.

  Vi har levet med skifteholdsarbejde, der også tog sin bid i juledage og nytåret. Der blev selvfølgelig planlagt derefter, men bedst er det jo, når alle er om bordet den 24. og når vi kan holde i hånd, når vi ser på fyrværkeriet den 31.
  God dag til dig.

  SvarSlet
 10. Tak Conny, vi er alle i samme båd på afdelingen, jeg har bare ikke noget at handle med, da jeg ikke er på afdelingen i den periode, hvor man har brug for ekstra hjælp.

  Tak Annemarie :-)

  Tak Liselotte, det håber jeg også :-)

  Tak Janne og velkommen her :-)

  Tak Lavendel :-)

  Tak Charlotte, den bøn vil jeg gerne være med i :-)

  Tak Helle, næh følelserne kan jeg ikke gøre så meget ved :-)

  Tak Inge, jeg håber også :-)

  Tak Susanne, normalt har jeg det Ok med de arbejdsvilkår og næste år er det min tur til juleaften, det ved jeg og har vidst siden jeg havde tjansen for 7 år siden :-)

  SvarSlet
 11. Øv hvor er det ærgerligt for dig.
  Sådan noget ville næsten kunne få mig til at tude, men det hjælper jo ikke noget... Tror du ikke, du alligevel ville blive glad, hvis du handlede med en af dine 'skoleweekender'?

  SvarSlet
 12. Ellen, jeg har budt mig til med en af mine skoleweekender, for jeg orker ikke en jul/nytår med manglende tid til familie og venner :-)

  SvarSlet