onsdag, august 22, 2012

MIT NABOLAG

Vil du med ud og cykle? Ikke en lang tur, bare lige lidt rundt i mosen? Ja ? Så kom med. Først stikker vi lige næsen hen mod den fredede mose, men jeg ombestemmer mig, i aften gider jeg ikke cykle på grusveje.

P1040173

Kartoffelplanterne er visnet ned, kartoflerne har den størrelse, som kartofler nu engang skal have. Nu skal de stå og modne, så skindet holder, når de tages op og lagres i kartoffelhus og kølehus.

P1040174

Kornmarkerne er snart ved at være klar. I år kommer det til at gå tjept, når kornet er modent. Sidste års regn betød, at vi solgte vores mejetærsker og har indgået aftale med en bekendt, som har en KÆMPEmejetærsker (han har ikke været i USA som ung landmand for ingenting ). Den kan lynhurtigt høste vores marker, og mejetærskeren kunne godt køre på de våde marker sidste år.

P1040175

Vejen er måske en asfaltvej, men den føles som en grusvej. Den minder om den motorvej, vi i 2000 kørte på i det gamle Østtyskland fra Dresden til Berlin. Nu har kommunen dog gået med til, at noget skal ske. Der ligger to store virksomheder på vejen, der er mange, der arbejder og betaler skat til kommunen, der er trafik hver dag af lastbiler og personbiler, og vores biler har absolut ikke godt af den vej.

P1040176

Det blæser friskt, da vi cykler hen mod efterskolen, så det er godt at komme i læ af træerne omkring skolen.

P1040178

Ude på den store hovedvej gennem mosen får man det store udsyn. Kigger du til højre, kan du se en grøn og en brun stribe. Den grønne er kartoffelplanter, der endnu ikke er visnet ned.Ved siden af er kartoflerne åbenbart klare til optagning, de er i hvert fald visnet ned.

P1040181

Så kommer vi til min vej igen. Kommunen fik for nogle år tilbage den ide, at hele vores vej skulle være grusvej i stedet for asfaltvej, så som forsøg skrabede de asfalten af et stykke af vejen som forsøg. Det var ingen succes, og nu tror vi nok, at de er gået med til, at hele vejen bliver til asfaltvej igen.

P1040184

Så er vi hjemme igen, hvad har vi cyklet? Små 7-8 km vil jeg tro, ikke meget, men nok til lige at få pulsen op, frisk luft i lungerne og støvet ud af hjernen. God aften til dig og tak fordi du tog med.

P1040185

18 kommentarer:

 1. Svar
  1. Pernille, selv tak :-)

   Slet
 2. Dejlig tur! tak for den.

  SvarSlet
 3. Tak for turen.
  Det er så smukt med alt det himmel I har oppe hos jer. Det er glæden ved det flade land. Blæsten kan så nogengange være prisen.
  Nu bliver jeg igen mindet om at jeg skal have skaffet en cykel. Den blev stjålet fra cykelskuret i børnehaven, og jeg har endnu ikke fundet tid til at få købt en ny. Det må snart være, for den er svær at undvære, selv om jeg ikke længere bruger den til den daglige transport.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Laura. Ja der er frit udsyn og plads for vinden her :-) DU må helt sikkert have anskaffet dig en ny cykle, så I kan cykle sammen.

   Slet
  2. Der er altså ingen speciel grund til at "du" står med stort, undtagen at jeg af og til er lidt for hurtig på tasterne :-)

   Slet
 4. Det er ingen spøg at cykle på grusvej! Basta!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg er så enig :-)

   Slet
 5. Det var en dejlig tur. Der er ikke noget som en frisk cykeltur, selvom jeg nu på 25. år savner at få vind i håret, fordi jeg altid kører med hjelm :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg nød turen og desværre glemte jeg cykelhjelmen, det fik jeg det helt dårligt over, mens jeg cyklede ;-)

   Slet
 6. Tak for en dejlig tur, gennem dit smukke nabolag. Flotte billeder.

  SvarSlet
 7. Tusinde tak for en dejlig cykeltur igennem dit smukke nabolag..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, tak fordi du tog med :-)

   Slet
 8. Det var da en dejlig tur - tak for den :-)
  Nu kan jeg nok sagtens finde op til dig i uge 44? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Ellen. Du skal bare køre efter de dårlige veje ;-)

   Slet
 9. Dejlig tur, den nød jeg meget.. :-)

  SvarSlet