fredag, januar 15, 2016

Januar–en skøn måned

Ups mon ikke hun har skrevet forkert? Januar er da den hårdeste og mest triste måneder på året. På ingen måder.

morgenlys 150116

Sne, lyset er vendt tilbage om eftermiddagen, frostklar luft, jeg har stadig lyskæder udenfor. Hvad mere kan man forlange? Og det får vi faktisk ofte i januar. Jeg kan i den grad følge Liselottes ord om, at sne er skøn, I kan komme med alle jeres betragtninger om besværligheder med sne, jeg køber dem ikke. Jeg elsker sne og gad godt, at det var mere hvidt.

solnedgang 150116

Og så har jeg to af mine kæreste, der har fødselsdag i denne måned, så jeg holder af måneden. Måske har jeg indimellem sukket dybt over mørket og vinteren, men det er som regel henne i februar, hvis ikke der har været sne og frost.

solnedgang2 150116

Nu er det weekend, og min øvelse går på, at jeg ikke tænker på arbejde, at jeg ikke lige tjekker mail eller arbejder med noget, jeg synes, er spændende. for det er jo det! Mit arbejde er faktisk også min hobby, jeg er simpelthen vild med det arbejde, men det går ikke, for jeg får puttet så mange tanker ind i hovedet, at jeg har svært ved at rumme andet. Det er lidt nemmere for landmanden, han bor jo på sit arbejde og lader fritid og arbejde flyde ind imellem hinanden. Jeg kan ikke holde fri tre timer ude på sygehuset for så at arbejde tre timer om aftenen. Så jeg får blot fyldt dagens vågne timer med sygepleje, fra jeg står op, til jeg går i seng. Det går ikke, blev der sagt. Jeg vil hellere læse sygeplejeartikler end at læse en god bog, at strikke, at se serier etc. Og det må jeg så ikke i de næste tre dage. Jeg har fri og vil forsøge at få julen ryddet på loftet - åh jo det har jeg vist skrevet om flere gange, at nu skulle det i kasser og på loftet. Fakta er bare, at det ligger overalt nede på sønnens værelse, Og da vores Tv2kanal driller på det ene fjernsyn, og det andet fjernsyn står på sønnens værelse, og da der kommer herrehåndbold med Danmark i morgen aften, så skulle jeg måske tage mig sammen og få gjort noget ved det. Mine vinterstøvler er også gået sig en tur, min vinterfrakke mangler knapper, der skal handling til. Så det er forbudt at lade mig fortabe mig i sygeplejens verden.

solnedgang5 150116

Men solnedgangen, da jeg kom ud i mosen, den kan jeg nyde og bruge tid på at fotografere med mobilkameraet. God fredag aften til dig.

solnedgang8 150116

20 kommentarer:

 1. Fine billeder - og dejligt du synes om januar. Jeg er blevet lidt overrasket over at vinteren forekommer bøvl. Sådan har jeg ellers ikke haft det da jeg arbejdede.
  God weekend - og pas godt på i kulden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jørgen. Og jeg synes der er mere bøvl med regn end med sne :-) God weekend til jer også

   Slet
 2. Jeg tror da, du har rigeligt med "to do"s, så er slet ikke bliver tid til at tænke på sygepleje. Og ellers er et bare ud på vejen og gå en tur - der er jo flot lige for tiden.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. = "... så DER slet ikke ..." og "... ellers er DET ..."

   Slet
  2. Conny, i dag har jeg ikke haft tid, selv om jeg har været fristet til i pauserne at tjekke mail :-) Og tak i lige måde

   Slet
  3. Conny, jeg forstod dig, men det er virkelig irriterende når man har lavet en slåfejl og så ikke kan rette den :-)

   Slet
 3. Smukke billeder! Her er ikke ret meget sne. Det er gråt og skyet hele dagen ...
  Januar med sne (i overskuelige skovleindkørselmængder), frost og sol er bestemt dejligt.
  Alt er sjovere og mere inspirerende med sol og lys. Man kommer ud og gå. Man får ryddet ud og op. Man får gjort rent, for nu ses alle forsømmelserne!
  Og så får man noget produktivt ud af tiden, der ikke måtte bruges på fag eller andre forpligtelser.
  Plejen er ikke som kartoffeldyrkning, for arbejdets mentale omkostninger er større end de fysiske.
  Derfor er det godt at holde fri, så harddisken kan blive defragmenteret og opdateret...
  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne og i lige måde. Jeg er ikke god til at få ryddet op, jeg er rigtig god til at læse og hygge mig, men i dag har jeg været flittig :-)
   Og ja, harddisken skal indimellem opdateres

   Slet
 4. Det lyder som en god plan med en arbejdsfri weekend. Man kan ikke sige meget godt om lærernes arbejdstids"aftale" (læs= lov), men vi har da fået en slags defineret fritid, og det er dejligt. Og vigtigt, for en dag skal man jo ikke længere være på arbejdsmarkedet, og så skal man gerne have andet værdifuldt i sit liv. Det skal man huske at pleje mange år før, det bliver aktuelt.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Eva og i lige måde. Det sidste er det jeg tænker mest på, det at finde noget man kan få tiden til at gå med, når arbejdet ikke er aktuel længere.

   Slet
 5. Jeg er ikke enig med dig i januar er skøn. Jow vi fik da sne og det var her i ca. 4 - 6 timer, så var det regnet væk, i skrivende stund er dagen blevet ca 40 minutter længere. Så lidt plusser er der da ved januar. Måneder jeg godt kunne undvære er januar og november.
  God weekend. Jeg nyder allerede min til fulde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karin, og i lige måde. Dejligt at du nyder den, det gør jeg også. Og vi behøver jo ikke være enige :-)

   Slet
 6. Jeg er enig med dig. Der er mange glæder i januar. Det er et privilegium at have et arbejde, der er spændende. Jeg kan godt forstå, at dit arbejde fylder meget. Du gør en forskel for både patienter og kolleger. Og når det nu er så spændende, hvorfor er det så vigtigt at holde fri, spurgte min tidligere svigersøn, der arbejdede meget. Han mente, at kun hvis arbejdet var belastende, skulle man holde fri. Jeg tror dog, at selv det mest spændende og meningsfulde job kan blive belastende, hvis man aldrig holder fri. Du har så mange dejlige gøremål ved siden af dit arbejde. Go' fri. (siger I sådan i Nordjylland??) Det gjorde man her - nogen gjorde -, da jeg arbejdede på sygehuset. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg har også overvejet din tidl. svigersøns spørgsmål. Jeg tror bare og kan også mærke det, at hvis man ikke en gang imellem nyder andre ting, så bliver livet fattigt. Og tak, nej det udtryk kender jeg ikke, men god weekend til dig :-)

   Slet
 7. Det er da rigtig tarveligt af dine vinterstøvler at gå tur uden dig!
  Interessante taker - som altid - og en interessant kommentar fra Betty. Hvorfor holde fri, hvis arbejdet er så spændende? Tjah ... man kunne måske risikere at blive for nørdet, for ensporet, for ... uden at kunne forklare mig ordentligt, tror jeg det er vigtigt at kunne koble fra, at holde fri og at beskæftige sig med noget helt andet. Men det er du godt klar over, kan jeg se ;-)
  Jeg ville ikke undvære nogen af vores måneder, for de er alle sammen nødvendige, hvis vi skal have de fire årstider, som jeg absolut ikke vil undvære.
  Der er bare nogle måneder, der er lidt bedre and andre ;-) - men den indendørshygge, man kan skabe sig i vintermånederne, får man nu engang ikke om sommeren ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, sådan noget skulle være forbudt, jeg hader (også) at købe fodtøj :-) jeg er enig med dig, jeg har bare så svært ved at finde noget, som interesserer mig, jeg kommer nemt til at "sumpe" foran computeren eller letlæste blade. Godt jeg har mit kor , så går jeg da til noget :-)
   Jeg elsker også alle fire årstider og lige nu sidder jeg i stuen med brændeovnen , en lille lampe og computerens skærmlys som de eneste lys, det er hyggeligt.

   Slet
 8. Jeg tror du har ret i, at der skal kobles af ind imellem, selv om man elsker sit arbejde. Det er lykkeligt, når arbejde og hobby falder sammen, men sker der samtidig en forkert belastning og det går rigtigt galt med stress og udbrændthed - og så risikerer man at miste hele sit 'liv'.
  Sneen er vidunderlig - jeg elsker også det lys den giver - og i januar har både bror, datter og barnebarn fødselsdag, så det ER en skøn måned :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Benedicte, fødselsdage gør januar glad :-)
   Og man må koble fra en gang imellem, for ellers mister man overblikket og nærværet i andre situationer

   Slet
 9. Det hjælper gevaldigt at have kære, som har fødselsdag i de mørke måneder! Og du ha helt ret - lyset er mærkbart stærkere allerede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, det kender du også til. Og jeg nyder de mindre mørke eftermiddagstimer :-)

   Slet