lørdag, januar 23, 2016

Langsom lørdag

Når nu man har bestemt, at man må sove lige så længe, det skal være, så er det da irriterende, at man må opgive at blive i sengen klokken halv otte. Jeg trak den en time længere inde i sofaen med computer og ipad. Verdenen udenfor er hvid, og mens jeg laver morgenmad til os, sørger landmanden for mad til fugle og hund. Det er sjovt at iagttage de forskellige tilgange til maddepotet, nogle flyver hen og napper hurtigt en bid og så hen i buskene for at fortære det, andre giver sig god tid på brættet og de store fugle sørger for, at de små slet ikke kommer til. Så må landmanden lige banke på ruden, der skal være mad til alle.

en fugl 240116

Fridage er lig en blå nuance i stemningslejet med mindre vi skal noget eller har gæster, det er underligt, men er også et tegn til mig om, at jeg skal finde andre interesser end mit arbejde. Fakta er jo, at jeg lige nu har lyst til at give mig i lag med forskellige ting, jeg ikke nåede i fredags. For mig vil det være hygge at sidde med te, at kunne gå til og fra som jeg har lyst, ingen tvang, men ren og skær interesse at dykke ned i arbejdsopgaver. Den går ikke Granberg*, denne weekend skal som den forrige være næsten fri for arbejde. Så jeg må finde strikketøjet frem, gå ture, og vride hjernen med, hvad jeg ellers kan finde på (vasketøjet råber på mig, så det skal også have opmærksomhed). Jeg vil dog finde et par timer, hvor jeg må forberede oplæg til afdelingens dag i næste uge. Min chef har insisteret på, at midt blandt oplæg fra de høje damer og mænd inden for lægeverdenen skal min lille projektgruppe fortælle om vores projekt. Det har jeg lyst til at fordybe mig i, og det har jeg så allernådigst givet mig selv lov til.

to fugle 240116

Hvad mon du fylder i din weekend? Uanset hvad så ønskes du en god lørdag.

tre fugle 240116

* Om jeg egentlig kan bruge det udtryk i denne sammenhæng kan man diskutere. Udtrykket bruges om noget, som ikke kan lade sig gøre. Og jeg kan jo godt lade weekenden blive opslugt af arbejde, men jeg vil ikke.

10 kommentarer:

 1. Jeg har langt om længe måttet overgi' mig og erkende, at jeg har ondt i halsen, så jeg sov elendigt. Og lå bare og ventede på at klokken blev 6, så jeg ku' stå op og få fat i noget lindrende varmt.
  Jeg bruger min lørdag på at samle op på alle de småting, jeg ikke når på arbejde. Skrive en lille tekst om, så en anden er tilfreds. Svare på en mail eller 10. Rette en kollegas danske tekst, da han ikke er indfødt men gerne vil skrive som en. Jeg nåede at zappe lidt på tv før de andre stod op (gider alligevel ikke se noget af det, så det er bare zap og bekræftelse i at der ikke er noget at se), og har allerede haft første 'morfar'. Måske skulle jeg også finde mit strikketøj frem, så det ikke bliver arbejde det hele. Jeg har et par håndledsvarmere med små snoninger, der heller ikke blev færdig til denne kulde.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, god bedring til dig, forhåbentlig kan du slippe arbejdet for en stund og lade strikketøjet akkompagnere din dag :-)

   Slet
 2. Jeg har tilbragt hele eftermiddagen sammen med min mand med at synge og spille til dans for en flok glade pensionister. Nu sidder jeg her helt flad og venter på at maden bliver færdig. Knus og varme vinterhilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
  Svar
  1. Kirsten, Hvor lyder det dejligt at I sådan tager ud og spiller og synger sammen. Også varme hilsener retur til dig :-)

   Slet
 3. Det er vigtigt at kunne holde helt fri, men det er en kunst, som kan være svær at lære. Jeg kender godt det med, at arbejdet er hovedinteressen. For mig vendte det i 2003, da jeg begyndte at slægtsforske, for det tager en masse tid og så optog det mig meget.

  Min lørdag er foregået ovre i kirken med konfirmanderne og deres altertavler. Så hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, din dag lyder skøn, og slægtsforskning må kræve tid. Jeg har holdt fri, men ikke rigtig lavet noget udover gået tur og vasket tøj

   Slet
 4. Lyder som en dejlig lørdag Lene. At sove til halv otte er da luksus, i hvert fald i min verden.. Der er tæl skridt kampagne på arbejde, så jeg gik mig en lang tur lørdag over middag, og det lykkedes mig at glide og falde på noget blank is der lige havde fået 2mm sne.. Det eneste der led alvorlig skade var min værdighed, den er ski svær at bevare når man ligger der og roder, og ens mand står og små-skælder over, at jeg også bevæger mig for hurtigt, og glemmer at se mig for og bla bla bla.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, stakkels dig, godt der ikke skete noget. Det er jeg mest bange for, at jeg brækker benet. Skæld-ud gør ikke ondt så længe :-)

   Slet
 5. Det er godt at lade tempoet blive langsom af og til. Det forekommer interessant at stemningslejet har en blå nuance denne stilfærdige lørdag. Skifter farverne med skift i stemningsleje? Det forekommer spændende om det er sådan, svarende lidt til formkolorisme, hvor forskellige former hos nogle har forskellige farver. Har ugedagene også farver?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, langsomhed er godt for tankevirksomheden. Nej den blå stemning er mit verbale udtryk for at jeg bliver lidt trist og kommer typisk hos mig, når jeg får fridage, ikke altid, men tit. Ugedagene har ikke farver.

   Slet