torsdag, januar 21, 2016

Sådan gik min dag i går

Højst sandsynligt ikke interessant for andre, men for mig er det med til at få tænkt over hverdagen:

DSC_0478

 • mobilen ringede kl. 5. Jeg havde sovet godt om natten, 7 timer med en enkelt opvågning, men var alligevel træt.
 • rutinerne kørte på automatpiloten, først bryggede jeg te til landmanden, og så smurte jeg mad til ham, en tallerken til formiddagspausen og en til frokost. Det blev sat ned i mandskabsrummets køleskab.
 • så lavede jeg morgenmad til mig selv. Jeg lovede mig selv for efterhånden mange år siden (da jeg blev færdig som sygeplejerske, dvs ca 25 år siden) at jeg aldrig mere ville gå på kur. Det løfte har jeg holdt, jeg kan godt afprøve andre måder end den vanlige spiserytme, eksempelvis 5:2 faste eller at være vegetar en uge, eller som nu at holde fokus på mængden af indtag og det jeg indtager. Men aldrig mere noget med at det må jeg ikke spise, eller det er forbudt med mellemmåltider, eller at jeg kun må få så og så mange kalorier.
 • så gik jeg på badeværelset og gjorde mig klar, sluttede af med at føntørre håret og puttede høreapparaterne i. Klar til afgang.
 • Kørte ud fra gårdspladsen ca. 6.05, hører som oftest CD’er, som jeg kan synge til. Øver mig i at være voksen og forsøger at lytte til morgenradioen med nyheder osv. Det går ikke så godt.
 • parkerede bilen og gik de 500 meter ned til sygehuset og omklædningsrummet. I går havde jeg ikke tænkt mig om, jeg skulle til et møde de sidste timer på arbejde og ville gerne hurtigt hjem, så jeg ønskede at have klædt om til civil tøj inden mødet. Det betød converse sko, kjole, uldstrømpebukser og min korte vinterfrakke (vinterstøvler og vinterfrakken er jo gået uden mig). Det var koldt at gå de 500 meter om morgenen!
 • dagen gik hurtigt af sted, jeg synes meget af mine dage lige for tiden går med at få styr på detaljer hist og pist (materialer til kursus, reservering af lokaler, krydstjek med kursusdatoer og personale på arbejde, osv), og så skubber jeg større opgaver foran mig. I går havde jeg dog et godt møde med en kollega med samme funktion som min, vi fik lagt planer for foråret.
 • hjemme igen hyggede landmanden og jeg os med eftermiddagsteen – vi sad med hver sit ITgrej, der var både mobiler, iPad og bærbar computer på bordet. Pludselig fik vi travlt, for vi havde for en gangs skyld planlagt noget sammen om aftenen ud af huset.

DSC_0477

 • klokken 18 sad vi i Nørre Uttrup kirke, vi fik billetter ved at være der en time før og var nu klar til aftenens foredrag. Det var Charlotte Røhrt, som har skrevet bogen: Jeg mødte Jesus. Hun var en blændende formidler, og selv om hun er københavner af oprindelse, troede jeg på hendes udsagn om, at hun havde fundet sin hjemstavn i Nordjylland. Hun var helt nede på jorden og fortalte om sine meget specielle oplevelser med humor og eftertænksomhed. Herligt var det, da hun sagde, ja så spørger folk om jeg tror på Jesus? Hvad tror de, jeg har jo mødt ham! Hun var ikke kristen før oplevelsen, beskrev sig selv som værende opvokset i et akademisk, venstreorienteret hjem med Information på bordet og en vis distance til al tro og spiritualitet.Bogen blev købt, så jeg kan læse den en gang til. (bonusinfo, hvis du finder hendes indlæg om Nørre Uttrup kirke, ser du billedet af et halvgammelt landmandspar)

DSC_0473

 • klokken var over vanlig sengetid, da vi var hjemme igen, men da jeg fik en times merarbejde i forgårs, så snuppede jeg en time mindre i dag og mødte først klokken otte

Nørre Uttrup kirke

God aften til dig.

22 kommentarer:

 1. Just another day at the office :-)
  Næsten ... og hyggeligt at læse om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, dagene går stærkt lige for tiden og tak :-)

   Slet
 2. Jeg spekulerer undertiden over hvordan du dog kan nå alt det arbejde. Men det ser jo ud il at gå meget godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, det går nu fint, men jeg er glad for at du synes jeg arbejder meget :-)

   Slet
 3. Du har sørme nogle hektiske dage. Jeg kan blive helt forpustet bare af at læse om dem.

  Jeg sidder i det udvalgt i Hvidovre Kirke, der arrangerer fire sogneaftener = foredrag pr. år. Vi har faktisk forsøgt at få fat i Charlotte Røhrt, men det lykkedes af en eller anden grund ikke. Jeg har faktisk lyst til at købe hendes bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, måske er det derfor jeg er træt :-) Måske skulle I prøve at skrive til hende igen, for jeg hørte i kirken, at hun normalt svarede hurtigt tilbage.

   Slet
 4. Det var da ærgerligt, at du lige vendte dig, da billedet blev taget :) Det lyder rigtig hyggeligt, at I tager afsted sammen på den måde.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, vi gør det alt for sjældent, men nyder det. Og jeg vendte mig for at fortælle at CR nok tog billeder til sin FB :-)

   Slet
 5. Det var interessant at læse om foredraget. Jeg har læst bogen og hørt Charlotte Rørth i et radioprogram. Jeg havde endda sat kryds i kalenderen, men glemte det den aften, hun var her i byen.
  Fint billede af jer, bortset fra, det ville være endnu finere, hvis du ikke lige havde vendt
  hovedet ;-) I har samme farvenuancer i bluse og skjorte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg syntes godt om hendes måde at fortælle på.

   Slet
 6. Sjovt lige at se et billede af jer.
  Og sejt, at I kommer afsted sammen om aftenen efter lange arbejdsdage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, når min mand foreslog det, og det gør han sjældent, så er det med at slå til :-)

   Slet
 7. Hvor fint, nu ved vi også, hvordan Landmanden ser ud :-) Atter en travl dag. Flot, at I alligevel kommer afsted til foredrag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det gør I nemlig :-) Og jeg er så også træt nu, men jeg har jo friweekend nu

   Slet
 8. Jeg ser, at hun har et foredrag i København, onsdag den 3.februar. Jeg vil prøve at tage derind. Jeg synes, at det lyder utrolig spændende!
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg håber at du vil fortælle i en kommentar, om du syntes om det.

   Slet
 9. Der sidder I jo.. sygeplejersken og landmanden.. jeg kan ikke se noget halvgammelt par.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det var vi jo. Hvornår er man gammel? Hvis vi siger 90 år, så er man halvgammel som 45 år. Mon ikke vi kan blive enige om, at vi omkring de 60 må betragtes som halvgamle ;-)

   Slet
 10. Det glæder mig, at I har hørt Charlotte Røhrt - det er en oplevelse. Og bogen er god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, vi var også glade for at være kommet af sted. jeg har læst bogen og er enig, nu vil jeg genlæse den langsomt :-)

   Slet
 11. Innholdsrik dag. Og for en vakker kirke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Elisabeth, kirken er virkelig smuk indeni, ikke noget særligt udenpå :-)

   Slet