mandag, oktober 10, 2016

Der kom en sms

Der ligger en bog til mig på biblioteket. Så må jeg hellere få afleveret de tre, jeg speedlæste sidste weekend. Jeg er vild med stemningen og personerne i bøger af forfatterne Rosamunde Pilcher, Maeve Binchy og Marcia Willett. Normalt læser jeg aldrig bøger mere end en gang, og så dog, men så skyldes det at jeg ikke kan huske, at jeg har læst dem. Men de tre forfattere giver mig en stemning af omsorgsfulde arme, der holder af mig og om mig og som aer mig på kinden, svøber tæppet godt omkring mig og serverer en god kop te. Og nogle gange har jeg bare brug for den følelse, så genlæser jeg yndlingsbøger fra dem. Denne gang tog jeg dog ikke bøger af dem.

Hos andre havde jeg fået anbefalet En perfekt datter af Amanda Prowser. Den kan jeg også anbefale. Her følger man Jackie, en kvinde sidst i 30erne, som blev mor tidligt og som nu har både sine børn boende hjemme og sin demente mor. Det er en dejlig fortælling om drømme for sin datter, om at forlige sig med sin fortid og ens mor, om at få set på de forliste drømme og om at se det smukke i sin nutid.

Egentlig ville jeg her skrive, at for noget tid siden læste jeg en bog. Det er også korrekt, noget tid siden er så præcis to år siden. På biblioteket fandt jeg en fortsættelse af denne bog, som hedder Hjertets stemme af forfatteren Jan-Philipp Sendker. Man kan sagtens læse denne her uden at have læst At høre hjertet slå. En dejlig bog om Julia, som pludselig hører en indre stemme tale til sig. Den gør, at hun ikke kan passe sit arbejde, og hun sætter sig for at finde ud af, hvorfor stemmen har taget bolig i hende. Derfor drager hun tilbage til Burma, ti år efter hun drog ud for at lede efter sin forsvundne far. Og så får man den smukkeste fortælling om kærlighed, om moderkærlighed, om fortid og nutid i Burma. Den kan jeg også varmt anbefale.

Den sidste bog, der røg i kurven den efterårsdag på biblioteket, var Den stjålne vej af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Jeg havde set flere anbefale hende, og indtil nu havde jeg holdt mig tilbage, fordi jeg ikke orkede død og ødelæggelse. Jeg har nu mod på flere bøger fra ACR. For selv om det er grumme fortællinger om tre mennesker, som er inspireret af virkelige hændelser, så formår ACR også at formidle et håb, et håb om fremtiden, et meget spinkelt håb. Og jeg er fuld af beundring for de kvinder i Afghanistan, som tør sætte sig op mod deres mænd og taleban, og som insisterer på at ville være med til sidde i bystyrer og parlamenter. Samtidig var det også tankevækkende at læse kapitlerne om den muslimske ingeniør, som bliver taget som gidsel af taleban og høre hans udlægning af islam kontra deres.

Hvad mon du læser/lytter til lige nu? God mandag til dig ønskes du med et billede af en magisk morgenstund i septembers sidste weekend.

P1040723

16 kommentarer:

 1. Ja, det var da virkelig en magisk morgen, helt guddommelig!
  Jeg glæder mig både til 'Hjertets stemme' (var meget begejstret for den første!) og til den med datteren; det lyder som om det er en bog jeg skal ha' fingre i! Pt. læser jeg 'Manifest' af Julia Lahme, men har lige afsluttet 'Min mormor hilser og siger undskyld', som også var en fin bog, men speciel på sin egen måde, og fyldt med ord, man ikke ser så ofte i bøger. Ikke i flæng, i hvertfald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, ja jeg postede vist også billeder fra den morgen på dagen, men der var flere billeder at bruge ;-)
   Min mormor.. var jeg helt vild med, og jeg skal have læst den første af forfatterens bøger. Julia Lahme har jeg aldrig læst, kun hendes blog. Var bogen noget ved?

   Slet
  2. Jeg er ikke kommet så langt endnu, men ind til videre synes jeg at mange af de brikker jeg har svært ved at lægge i mit eget puslespil i disse dage får lidt modspil. Og lidt afklaring. Og det nyder jeg :-)

   Slet
  3. Det er dejligt at få modspil og afklaring. Og I er jo begge ca det samme sted i livet :-)

   Slet
 2. at vi er forskelllige, ved vi jo godt og hurra for forskellighed :) jeg læser aldrig bøger, som kæler mig på kinden ;) men helst krimier som rusker godt i mig. Jeg har læst "dine" bøger - eller en enkelt af dem, da jeg var ung, men det taler slet ikke til mig.
  Jeg læser ikke pt, jeg havde jo fødselsdag i fredags og har haft ungerne hjemme i weekenden - dejligt men hårdt.
  Jeg har været til arrangementer i de fleste weekends siden sommerferien og skal noget de fleste weekender inden jul - det er så hårdt, jeg bruger en uge eller mere på at komme ovenopå igen efter en enkelt dags sjov - så disse måneder er hårde, men gode i en vild forvirring. Jeg glæder mig til at se dig/jer, men lige nu kan jeg ikke overskue at invitere - måske ikke engang at tage ud af huset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, jeg ved at vi har forskellige læsevaner, og det er skønt :-)
   Når vi er over kartoffelhøst og alle mine løse ender på arbejde, kan jeg høre om du har overskud til at mødes, det behøver ikke at være hos dig.

   Slet
 3. Herligt med lidt boginspiration.
  Jeg lytter for tiden til "Øen" af Victoria Hislop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er det nemlig og jeg beriges også af dine læselister. Glæder mig til at høre om hvad du synes om den bog.

   Slet
 4. Tak for inspiration. Der er et par stykker, jeg får lyst til.
  Jeg læser tit 2 - 3 bøger samtidig. Det sker, at jeg opgiver en undervejs. Lige for tiden læser jeg en meget tankevækkende bog, der hedder Hitlers Gudbørn af Norbert og Stephan Lebert. Den handler om de børn, der har måttet leve med og vokse op i efterkrigstiden med egen bevidsthed og alle andres - at deres fædre var dømt for massemord. Det ses tydeligt, at vore forældres valg påvirker os langt mere, end vi måske tror. Forfatterparret - far og søn - prøver hver for sig, med 40 års mellemrum at få svar på nogle af de svære spørgsmål, som de har fået lov at stille naziforbrydernes børn. Bogen er udgivet i 2003, og 'børnene', var på det tidspunkt, da Stephan Lebert (søn af Norbert Lebert, som på det tidspunkt var død) havde sine samtaler, blevet gamle.
  Jeg læser også Lin Ullmans nye roman De Urolige. En roman og en erindring. Hun skriver så smukke sætninger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Betty, du er god til at læse bøger fra det virkelige liv. Lin Ullmanns forfatterskab kender jeg ikke.

   Slet
 5. Anne-Cathrine Riebnitzsky - er en dejlig forfatter - jeg har ikke læst Den ståjlne vej - men Orkansæsonen og stilheden og Forbandede yngel,. Begge bøger som har været en dejlig læseoplevelse. Fredrik Backmans bøger har jeg også slugt. Jeg har lige hentet Du er hvad du tænker om mindset teori som jeg glæder mig til at blive kloger på. Det var en bog som blevet anbefalet af Kjeld Fredens til et foredrag jeg deltog i senere på året KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, jeg må tjekke de titler og den sidste bog, anbefalet af Kjeld Fredens, lyder da spændende, tak :-)

   Slet
 6. Jeg kan jo kun tilslutte mig din fine beskrivelse af de tre 'Aga-saga'-forfattere. Jeg tror jeg har læst alt hvad de hver især har skrevet :-)
  God fornøjelse med de næste bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak og jeg har lige åndet lettet op, fordi jeg kunne se livstegn i dit kommentarfelt fra dig :-) Jeg var da ved at blive bekymret, for lige som du drog mod New York skete der en togulykke derover.
   Og så måtte jeg lige google Aga-saga :-)

   Slet
 7. Lige i øjeblikket er der ikke lige tid til det store mht. læsning og lytte. Glæder mig til jeg igen kan finde roen med en bog, og eller et eller andet spændende jeg kan lytte.
  Jeg bor i flyttekasser og denne weekend bliver de flyttet til ny adresse og placeret i det nye stille og roligt i løbet af uge 42/2016. Derefter kan jeg igen komme i gang med at læse og lytte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, der er en tid til al ting, og med flytning er der ikke tid til at læse lige nu. Må du få nogle gode flyttedage.

   Slet