søndag, oktober 16, 2016

Hævet øre, duggede briller og en frisk hjerne

Alt sammen effekten af en rask travetur i det fugtige vejr. Landmanden konstaterede i formiddags, at det dog var et trist vejr. For mig er det hyggevejr. Landmanden havde set fjernsyn den halve nat og nød velfortjent en god søvn, så jeg nåede at hente rundstykker, hænge vasketøj op, sætte nyt over og få renset de sidste hyldebær og få gang i saftkogeren. Det var mørkt helt frem til efter ti, og jeg hyggede mig. Det er lige vejr til hyldebærsuppe, jeg har ikke kammerjunkere i huset eller tvebakker, det var de to ting, vi fik på suppen i min barndom. Sidste gang jeg lavede et indlæg om dette, fik jeg mange bud på de forskellige tilbehør til suppen, man i vores lille land brugte. Melboller var der flere, der var vant til. Mange fik æbletern dertil, nogle ristede havregryn, andre ristede franskbrødstern, andre igen cornflakes. Variationsmulighederne er mange, og ved at kigge tilbage i mine indlæg blev jeg mindet om en måde at udnytte det sidste af hyldebærrene på. Jeg har æbler, jeg har slatne hyldebær, jeg har tørt franskbrød, jeg har cornflakes. jeg har endda mælk og æg. Jeg tror, menuen i aften kommer til at bestå af pandekager og hyldebærsuppe med æbler og ristede franskbrødstern.

P1040804P1040806P1040809

Det hævede øre? Jeg gned vist lidt på øret omkring mit ørestikshul, mens jeg gik i kulden og det fugtige vejr. Nu er det hævet, rødt og irriteret. Mon ikke det falder til ro igen, det satser jeg på.

P1040801

God søndag til dig.

20 kommentarer:

 1. Det var vist en lidt brat overgang mellem sommer og efterår, men tvebakker og kammerjunkere kan heldigvis bruges til både koldskål og hyldebærsuppe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det har været en brat overgang i år, men jeg holder af efteråret, som det er (og af hyldebærsuppe)

   Slet
 2. Hyldebærsuppe er indbegrebet af hygge! Håber dit øre falder til ro... Som sædvanligt skønne, skønne billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Skøreliv, øret er faldet til ro, og suppen spist :-)

   Slet
 3. Heldigvis holdt regnen sig væk, da jeg havde brug for at være udendørs. Dine briller viser virkelig behovet for vinduesviskere til briller ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vinduesviskere til briller ville være en god ting. Og faktisk følte jeg ikke det regnede, men det var nok til at brillerne blev sløret :-)

   Slet
 4. Ristede franskbrødstern er gode til mage ting. Garanteret også til hyldebærsuppe. Godt, dit øre 'lagde' sig igen. Og god uge til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten, de ristede tern blev ikke til noget, men hyldebærsuppen smagte godt :-)

   Slet
 5. Et hyggeligt indlæg om dit og dat. Tak for det.

  SvarSlet
 6. Har aldrig smagt hyldebærsuppe :-( spændt på at høre, hvad I syntes om 'nyt' tilbehør.
  Godt øret er nogenlunde på plads igen. Super billede af duggede briller ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liv, det nye tilbehør blev ikke afprøvet, men suppen smagte godt :-)

   Slet
 7. Uhmm, det lyder godt med hyldebærsuppe. Det er længe siden, jeg har fået det.
  Med melboller ;-) Jeg håber, din øreflip er i bedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg har endnu til gode at prøve suppen med melboller, og jeg er ellers vild med melboller :-) Øreflippen ser ganske normal ud nu.

   Slet
 8. Hyldebærsuppe er ikke med på min suppeliste.. kan huske jeg fik det som barn, men har fuldstændig glemt hvordan det smager.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det smager godt :-) Normalt bruger jeg min hyldebærsaft til varm drik om vinteren, når halsen er lidt ru eller når jeg trænger til noget andet varmt end te :)

   Slet
 9. AT lave mad efter hvad man nu har, dét er en fornem junst :)

  SvarSlet
 10. Dukkede briller, gråt i gråt og køligt sådan har den forgangne uge været her. Her var der 6 graders varme som føltes som 2 grader ved middagstid i går, godt vinterovertøjet er fundet frem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, undskyld jeg overså din kommentar. Har valgt ikke at få melding om nye kommentarer og så glemmer jeg sommetider at tjekke manuelt.

   Slet