søndag, oktober 23, 2016

Tidlig søndag morgen

For mine kolleger i dagvagt er dagen i fuld sving, de sidder lige nu og læser om deres patienter, noterer det, de skal huske og om lidt er de i gang med sygeplejen. Jeg vågnede ved landmandens insisterende ur klokken kvart over fem. Til hverdag er det mit ur, der insisterer på det tidspunkt, men denne søndag morgen er landmanden inviteret på andejagt. Egentlig kunne jeg blot vende mig om på den anden side og sove videre, men sådan spiller klaveret(min hjerne) ikke. I stedet for at blive irriteret står jeg op og brygger te og får sagt farvel til jægeren og jagthunden. Herefter har jeg forsøgt at falde i søvn igen, men har nu opgivet. Havde det været sommer og lyst udenfor, havde jeg taget traveskoene på og gået en tur, nu har jeg i stedet for tændt op i brændeovnen, trukket i tøjet og besluttet mig for at få en opgave til side. For lang tid siden sagde jeg ja til at skrive et kapitel til en håndbog for studerende, jeg gav op undervejs, fik udsættelse, fik min leder med til at skrive, og så afleverede vi det færdige produkt i begyndelsen af året. Vi troede egentlig, at bogen var opgivet, men nu sker der noget, og deadline for endelig korrektur kom midt i, at min leder var på ferie og jeg gik fra til ferie. Vi har fået en dags udsættelse og har sat hinanden stævne mandag eftermiddag, så jeg vil benytte denne mørke søndag morgen til at få forberedt mig.

Mens jeg skriver dette indlæg, tænker jeg på, at andre måske lige nu har hacket sig på min computers kamera og følger med. Man kan blive helt paranoid og da jeg lå i sengen og læste nyheder på iPaden tænkte jeg på, hvor kameraet på det sad. Nu overvejer jeg at finde noget tape som andre også gør, og måske skulle jeg sætte mig ind i, hvordan jeg sletter mine spor i cyberspace. Lige nu snupper jeg en kop te mere og fokuserer på korrekturlæsning. Du ønskes en god søndag med billederne fra min gåtur i går til stranden.8 kommentarer:

  1. Er det mon overhovedet muligt at slette sine spor i cyberspace? Jeg synes jeg til stadighed hører om store problemer for dem, der godt kunne tænke sig det, men ikke kan.
    Men vi kan starte med at tape kameraet til :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, næh nok ikke det hele, men jeg fandt en, som blandt andet anbefalede at man havde en browser , hvor man ikke er logget på, som man brugte til søgninger generelt. På den måde kunne Google ikke holde øje med alt man søgte på.
      Jeg har endnu ikke fundet tapen ;-)

      Slet
  2. God søndag til dig med korrektur læsning og forberedelse til mødet med din leder i morgen.
    Jeg er så forfærdet over der er nogle der kan finde på at hacke, tage andre folks identitet, stalker, ja alle de "nye" kriminelle udfordringer. Eller for den sags skyld de "Nye klovne", yngste skulle gå fra mit nye hjem til deres hjem i går omkring kl. 19.00 Det var mørkt og det er på cykel/gangstier hun skulle gå, og lige inden fortalte svigersønnen om de "Nye klovne" der florere, det skræmte hende, og ja, så hellere møde en blotter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Abildjyde, det er ikke rart med alle dem, der synes det er sjovt at skræmme andre. kan godt forstå din datter ikke synes det var sjovt at gå hjem.

      Slet
  3. Elsker dine gåture, Lene!
    Men ja - uf, for en fæl tanke at andre kan følge med i éns privatliv på kameraet! Cyberspace er et mystisk, mystisk sted at færdes!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Skøreliv, jeg elsker dem også :-)
      Ja føj for den, og jeg er nok sådan en, der ikke helt forstår, hvor meget andre egentlig ved om mig og hvor meget de kan bruge de data til.

      Slet
  4. Jeg bliver paranoid jo mere jeg hører om cyberspace, overvågning, spor osv ...
    Men holder mig for øjnene og ørene og tra la la - magter ikke at gøre noget :/
    Smukke billeder :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Miri, lidt den samme reaktion har jeg :-) og tak :-)

      Slet