mandag, marts 18, 2019

Are you finnish? No I am danish - noget om en rejse og en fødselsdag

Kronprinsens vittighed er blevet brugt en enkelt gang eller to i de sidste dage. Der har været tavshed på bloggen, ganske enkelt fordi vi for første gang i 37 år har været på vinterferie.

Landmanden drømte allerede om det for et år siden, men det er svært med det arbejde, han har, at holde ferie i perioden august til maj. I denne sæson har han haft så travlt, at han besluttede , at kartoffelgrossisterne måtte klare sig uden ham i fem dage. Det betød dog, at han sorterede hele sidste weekend, for at det kunne lade sig gøre.

Faktum er, at vi kom af sted på en skøn ferie. Oprindelig havde vi planlagt med uge 9, der havde jeg fået ferie, men den rejse var ikke et tilbud mere, da vi langt om længe havde fået enderne til at nå sammen. I stedet for kunne vi komme af sted i uge 11. Så var gode råd dyre, jeg skulle forskellige ting, blandt andet skulle jeg undervise på et andet sygehus og var inviteret til strikkefestival. Men alle svarede bare, da jeg skrev, at selvfølgelig skulle jeg af sted på vinterferie. Så det har jeg været.

Jeg har været på snescootersafari i Finland, og den tur kommer du til at høre mere om, når jeg lige er landet, har fundet billederne frem og fået startet hverdagen op igen. Ferien sluttede i går, på min fødselsdag, og det blev en skøn fødselsdag med høj solskin og sne om dagen i Finland. For første gang har min fødselsdag varet 25 timer, for vi snuppede en ekstra time, da uret blev stillet tilbage på vej til Danmark. Fødselsdagsmenuen sørgede loungen i Kastrup Lufthavn for, vi havde ikke brug for fin restaurantmad, men blot at slappe af efter intense dage i sneen. Inden dagen sluttede, var vi hjemme igen, hvor det gjorde godt med en ostemad og en god kop te.

Måske er det hverdagens mange planer, der har gjort, at jeg vågnede efter 4 1/2 times søvn. Nu har jeg hygget mig med varm hyldebærsaft og er klar til en hverdagsfridag. Medarbejderen er varskoet om, at jeg giver rundstykker og kage i dag. Der skal handles ind, vaskes tøj og pakkes ud. Der skal sorteres kartofler og ordnes kontorarbejde. Hundene skal hentes hjem fra pension og jeg skal have styr over de næste dages arbejdsplaner. Alt er lige, som det skal være, og jeg vil glæde mig til at dykke ned i billeder og skrive indlæg om en skøn ferie i den finske del af Lapland.

God mandag til dig.


14 kommentarer:

 1. Nej, hvor spændende. Det glæder jeg mig til at høre om. Og tillykke med den 25 timers fødselsdag :) Det var da godt, at ferien blev rykket til lige netop din fødselsdag, synes jeg.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette, det var en rigtig god tur og ja det var en dejlig måde at holde fødselsdag på :-)

   Slet
 2. Tillykke! Både med ferien og med din fødselsdag :-)
  Kørte du selv snescooter? Jeg glæder mig til at høre mere om ferien - og glæder mig over på dine vegne, at det kunne lade sig gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen. Jeg valgte ikke at køre snescooter, jeg kender mig selv. Hvis jeg er 100% sikker, kan jeg godt give den gas, det er jeg bare sjældent, når jeg prøver nyt køretøj. Der var fire andre kvinder, som alle selv kørte. Men jeg fortrød ikke mit valg, en enkelt lille tur ville jeg da godt have kørt, men de mange timer og km vi kørte, så ved jeg, at jeg ville være kørt sur i det.
   Jeg drømmer allerede om næste gang, Jørn kan holde ferie udenfor sommerferiesæsonen :-)

   Slet
 3. Forsinket tillykke med fødselsdagen. Det lyder som en spændende ferie og en god måde at blive fejret på. Hvor var det godt I kom afsted, så er batterierne ladet op igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne. det var så godt at være af sted :-)

   Slet
 4. Det er virkelig skønt at høre, at I har kunnet holde ferie sammen om vinteren! Det bliver spændende at læse mere om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi nød det, meget :-)

   Slet
 5. Tillykke med fødselsdag og fantastisk fin ferie. Den glæder jeg mig også til at høre om. Skønt at læse at I kunne komme af sted sammen.. med gård og sygepleje skal man være mere end heldig/beslutsom!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne. og jeg glæder mig til at dykke ned i billeder og erindringen om turen :-)

   Slet
 6. Efter 37 år var det sørme også på tide - godt at I kunne få enderne til at mødes. Og så lyder snescooter da som det helt rigtige vinterkøretøj for motorcykelentusiaster. Tillykke med den ekstra time og de 24 forinden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, ja det synes jeg også :-) Og tak.

   Slet
 7. Hvor er det skønt, at det lykkedes for jer at komme afsted. Det kunne jo blive vanedannende..... Det bliver spændende at se billeder.
  Og tillykke med fødselsdagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var så dejligt. Og der skal nok komme billeder og flere ord :-) Og Tak.

   Slet