onsdag, marts 13, 2019

Når det pludselig giver mening

Pludselig er måske så meget sagt, men alligevel var det den følelse, jeg havde i går eftermiddag,da jeg kørte hjem i blæst og silende regn fra Nykøbing Mors.

Energi måtte der til på vej til Mors. Og nej der er ikke te i dåserne, men mandler og chokolade :-)
 Det var den fedeste følelse. Det, vi har knoklet med og stadig knokler med, bærer nu frugt. Vores forskningsprojekt handler om, hvordan patienter oplever overgangen fra at have været indlagt kort tid med en blodprop i hjernen til tiden efter udskrivelse. Vi er i den sidste fase, der hvor en artikel gerne skal krone værket. Men det som virkelig er kronen, er, hvis det her betyder en forskel for patienterne; hvis vores projekt kan være med til at sætte noget i gang. Og det tyder det på. I går var jeg på Mors for at forelægge vores ide til projektet Nye Veje, og det blev taget rigtig godt imod.

Jeg havde fem minutter til at få sagt al det, jeg gerne ville sige. Og jeg kunne mærke, at jeg havde så megen viden med, både fra alle de internationale studier vi har læst undervejs, fra min daglige praksis med patienter og fra den undersøgelse, vi selv har stået for. Jeg følte virkelig, jeg havde et godt fundament at stå på.

Højdepunktet for mig kom, da lederen af projektet sagde til mig; det er rigtig godt, at I har noget forskning bag jer. Altså at vi faktisk har undersøgt, hvordan patienterne oplever denne overgang, og hvor svær den er. Nu er det ikke bare noget, vi synes og tror, nu er det noget, vi ved. Jeg kunne have råbt højt af glæde. Og jeg måtte straks dele det med min leder og mine to projektkolleger, da jeg kom hjem.

Det giver energi til det sidste seje træk med at få det ned på papiret, at få kondenseret resultatet i en artikel, for vi kan sagtens fortælle om det. Vi er på en måde på vej videre, vi er i gang med at omsætte det til handling, og det er helt ærligt sjovere end at kondensere og kondensere, rette og rette, nørde i små detaljer, så artiklen fremstår skarp.Men vi skal nok nå i mål med det også.

Håber du har haft en oplevelse, hvor det du knoklede med, pludselig gav mening og begyndte at blive til mere end dit bidrag. Rigtig god regnvejrsonsdag.



8 kommentarer:

 1. Ja, en sådan god respons må virkelig give det boost, der skal til for at komme videre og helt i mål. Du var vist inde lidt af et dødvande ...
  Tillykke med det (altså ikke dødvandet!) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det var lige på rette tidspunkt, det kom :-) og tak

   Slet
 2. Sådan - tillykke med det gode arbejde KH Anette

  SvarSlet
 3. Stort Tillykke. Det er et vigtigt arbejde, I er i gang med, så du har fortjent den anerkendelse, du fik i dag. Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, det gav gejst til mere :-)

   Slet
 4. Det er dejligt, når tingene begynder at give mening, - også for andre. Og de har jo ret. Det er en værdi, at der er forskning og videnskab bag.
  (Her tænker jeg f.eks. på en HEL skolereform uden samme ....)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, åh ja hvor er der meget, hvor man mener og tror og så går i gang med det.

   Slet