fredag, marts 22, 2019

Vildmarkstur på snescooter, del 2 med besøg på et ishotel

Advarsel: mange billeder, fordi jeg ikke kan vælge. Jeg ser ikke Game of Thrones, så jeg har ikke en chance for at kende motiverne.


Vores første dag på snescooter havde stop hos Finlands største ishotel, 200 km nord for polarcirklen. Her skulle vi have frokost. Heldigvis var restauranten opvarmet og ikke bygget af sne. Frokosten bestod af suppebuffet, vi kunne få tre forskellige slags supper, jeg nåede kun to, en lækker laksesuppe og en kyllingesuppe, begge med masser af grøntsager, og så var jeg mæt.

nej det var ikke her, vi spiste vores suppe
 Mens vi holdt udenfor, kom der store trucks med store isblokke hentet fra den dybfrosne sø. De blev kørt i kølehus, så var de klar til at blive skåret i, når frosten var tilstrækkelig i oktober til at bygge hotellet. Kunstnere fra hele verden kom for at hugge/skære i isblokkene og skabe årets tema for hotellet. Sammen med pulveriseret sne skaber det ishotellet. Sidste sæson og denne sæson var temaet Games of Thrones.
Mens vores turleder passede på vores bagage, gik vi på opdagelse i ishotellet. En del er reserveret til overnattende gæster, resten er beregnet til alle vi andre. Der var rigeligt at se på, den ene fantastiske skulptur efter den anden.


Billeder kan faktisk slet ikke gengive skønheden og detaljerne. Hvis man skulle overnatte, fik man en særlig slags sovepose og pude at sove i/på, men det ville nu være besværligt at komme på toilettet om natten. For først skulle man ud af sin sovepose, så skulle man have ekstra tøj og sko på, og til sidst skulle toilettet findes. Værelserne havde ingen døre, men to halvvægge forskudt for hinanden.Man følte sig i en magisk verden, og overalt var der detaljer at kigge på. Som du måske kan se, er sengen bygget af is med en special madras lagt i.

jeg ville nu betakke mig for at vågne midt om natten med ham her stirrende på mig


Jeg var vild med træet midt i hotellet med de blodrøde blade, gad vide om det har et navn i serien?til venstre i billedet kan du se glasdøren til et værelse

Hver gang vi troede, at nu var vi da færdige med at se værelser, dukkede nye op. Jeg har endda ikke vist jer alle billeder, for dem med rødt/gult lys på værelserne gjorde det svært at fange skulpturerne. Flere af værelserne rummede flere senge i forskellige variationer


Jeg har læst et sted, at der bruges 20 millioner tons sne og 350.000 kilo krystal-is til hotellet. Selv om vi forsøgte at nå vidt omkring, kom vi pludselig i tidsnød, da vi også gerne lige ville nå en kop varm kakao, inden vi skulle videre på vores tur. Hvis du vil læse mere om den første dag på snescooter, kan du gøre det her.
14 kommentarer:

 1. Wow, det er da helt fantastisk. Sikke en oplevelse, I har haft.

  SvarSlet
 2. Fascinerende, og sikken et arbejde at lave det hele! Der er vist også et ishotel i Sverige.
  Jeg startede med at læse Game of Thrones, men gik død - fandt den for langtrukket og springende. Filmatiseringen derimod fangede mig. Helt usædvanligt synes jeg, at den er bedre end bogen. Træet med de røde blade har en religiøs betydning i seriens univers, men jeg har glemt navnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det må være et kæmpe arbejder. Der er flere mindre ishoteller i Finland og mindst et i Sverige.
   Min søn og svigerdatter er helt bidt af Game of Thrones, så jeg må spørge dem :-)

   Slet
 3. Det er da helt vildt fantastisk og imponerende. På billederne kan det godt ligne hvid marmor. Var der koldt at gå rundt derinde?
  Sikke en fantasi, så smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kisser, vi var så imponeret over det. Der var koldt, vi gik i vores termodragter og havde hue og pandebånd på.

   Slet
 4. Det er da fuldstændig vildt fantastisk at se det ishotel. Min søster har sovet i et på Grønland, men der var ikke gjort nær så meget ud af det som her.
  Træet er et Weirwood :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er gald for at billederne kan vise jer hvor fantastisk det var. Og tak, så kender jeg navnet på træet :-) Ser du serien?

   Slet
 5. Jeg har set 1. sæson og gider nok ikke rigtig se resten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg er aldrig kommet i gang og gør det nok heller aldrig :-)

   Slet
 6. Fantastiske billeder fra ishotellet. Jeg ser ikke serien.. Men udsmykningen er utrolig flot.
  Sikke er tur I har været på👍👌

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, tak og vi snakker stadig om turen :-)

   Slet
 7. Det er da lidt uhyggelige ansigter, som du også selv skriver - ikke rare at vågne op til. En tidligere kollega og hendes mand fejrede deres sølvbryllup med en tur på ishotel, og de havde godt nok meget og meget varmt tøj med for at kunne overnatte der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg var vildt imponeret over hotellet, men jeg tror ikke jeg ville sove der :-)

   Slet