mandag, marts 11, 2019

Og hør lille mor, hvad har du i din kurv i dag

Hvis du er fra min tid og har haft forældre, der som mine elskede at synge masser af børnesange med deres børn, vil du kunne fortsætte: kyllinger, kyllinger, gæs og høns og en dejlig hane med sporer.

Overskriften skulle findes til det indlæg, jeg havde i tankerne, og pludselig dukkede ordene op og bagefter fortsættelsen med melodi tilsat.

Inspireret af Skørelivs indlæg om den version af os selv, vi er og den version af os selv, vi gerne vil være, har tankerne kredset om det, vi vælger at være  eller at putte i vores liv. Jørgen skrev over hos Ellen: Hvis man ønsker noget, man ikke har, må man gøre noget, man ikke gør. Mette i Alene i Vildmarken ridsede ind i en bjælke: Når du tænker på noget, skal du gøre det (frit fra hukommelsen)

Og alle disse små ord har fået mig til at tænke og også handle anderledes, så søndag blev en skønnere dag end lørdag

Lørdag sorterede landmanden og hans medarbejder hele dagen, og jeg fik lavet det, jeg skulle. Dvs ordnet lidt kontorarbejde og vasket tøj, men alt det, som en fridag kunne indeholde af gode ting, det som man bliver glad af at gøre, det gjorde jeg ikke. I stedet for lagde jeg syvkabaler og så serier, ikke fordi jeg ville, men fordi det var det eneste, jeg kunne tage mig sammen til. Til sidst fik jeg dog sparket mig selv ud og fik fjernet julekæderne i buskene og LEDlysene i lanternerne.

Jeg keder mig, når jeg ikke arbejder ( og det må man ikke sige, men det er vist det nærmeste, jeg kan komme den følelse, jeg går med) Arbejdet kan være det, der skal gøres på gården, så som løn, kontor, regnskab og vasketøj. Det kan også være oprydning og madlavning (det sidste er jeg ekspert i at hoppe over det aller laveste gærde, jeg kan finde, fordi jeg som tidligere skrevet har mistet al lyst til madlavning til os to). Arbejdet som sygeplejerske fylder mig med tilfredshed og glæde. Så det kommer nemt til at fylde al min fritid. Det har det ikke fået lov til i lang tid, fordi det ganske enkelt går ud over min søvn. Jeg har brug for dage, hvor jeg måske tænker på sygepleje, men jeg fordyber mig ikke i det.

Jeg kan så mange ting, ikke på ekspertniveau, men sådan at jeg ville kunne nyde det og måske endda blive bedre. Jeg kan spille guitar og jeg mindes de år, hvor jeg var FDFleder og hvor guitaren ledsagede mig til møder. Jeg kan spille klaver, jeg er godt nok rusten, men jeg tror på, at jeg godt kunne træne det op, og jeg har det skønneste gamle klaver stående. Jeg kan sy og har mønstre liggende på kjoler, som jeg godt gad sy. Jeg kan strikke og har flere projekter, der er tæt på en afslutning. Jeg kunne også dyrke bagning eller madlavning, for jeg er god til at lave mad. Jeg holder af at læse bøger. Jeg holder af at dele mine oplevelser på bloggen. Jeg holder af at fotografere, men det er længe siden, at jeg har gået en tur med det formål at finde det smukke i hverdagen omkring mig. Jeg elsker at vandre, og jeg gad godt udforske de mange vandreruter omkring mig.

Kort sagt, der er så meget, jeg kunne fylde min fritid med, og så vælger jeg at lægge kabale, som ovenikøbet fremprovokerer smerter i min højre arm. Og se serier, som gør, at min krop bliver mere og mere doven. Jeg er udpræget et gruppemenneske, et socialt menneske. Alting er sjovere at gøre sammen med andre. Jeg har dog også brug for roen og stilheden alene, men i rette dosering. Jeg er bedst til at få udrettet noget, når jeg er sammen med andre. Min kære landmand har det lige modsat, han er altid i gang med ting, han elsker at gøre alene. Og de ting, han elsker at gøre alene, fører ham så ind i fællesskaber, som han nyder, men han har ikke behov for dem.

Så i går fokuserede jeg på det, jeg ville blive glad for. Gran og lystræerne blev fjernet udenfor huset. Højbedene blev gået igennem for ukrudt. Landmanden knoklede alene i kartoffelhuset, han vil ikke sige nej til ordrer i en sæson som denne, og medarbejderen skulle ikke arbejde en søndag. Vi hyggede os med formiddagste sammen, og jeg huskede at skønne på tosomheden. Bagefter drog jeg med en god korveninde til kor, vi skulle indspille tre sange i et studie i Aalborg. Der er mange kor om budet, og vi vil gerne give flere koncerter, så det her er en måde både at blive bedre på og at få lavet lidt reklame for koret. Vi hyggede os vældigt både på ud og hjemturen samt med de andre i koret. Jeg var dog træt efter tre timers intens sang, hvor vi konstant stod på et betongulv i et tæt studie. Vi måtte ikke bevæge fødderne, som vi plejer, for det ville gå i lyden, så mine ben syrede helt til.

Hjemme igen fik jeg stoppet landmanden, for han var blevet helt optaget af, hvor mange kartofler  han kunne nå på en søndag, helt alene. Vi fik sen eftermiddagste sammen og bagefter indløste vi landmandens fødselsdagsgave til mig fra sidste år. Jeg havde nemlig opdaget, at den snart udløb. Så nu har vi også set A Star is Born. Sikke skøn musik, sikke skøn skuespil og hvor jeg dog tudede til sidst. Landmanden syntes også om filmen, mest på grund af musikken. Han så med det samme, at Bradley Cooper var selvsamme skuespiller, som spillede hovedrollen i American Sniper, som vi så sammen for år tilbage. Og den film var nok mere hans kop te, men han faldt dog ikke i søvn trods det meget sene tidspunkt, filmen var først færdig kl 23.

Mandag er fridag med mange gøremål, så jeg øver mig i at gøre det, jeg tænker på. Solen skinner lystigt, frosten knitrer i græsset og det her indlæg skal udgives, så jeg kan fokusere på resten af mandagen. God mandag til dig.

med i gavekortet var også en burger på Burger King :-)

6 kommentarer:

 1. Hvor er du bare god til mange ting, Lene - du hylder vist lidt det samme princip som jeg: Hellere være lidt god til meget end meget god til lidt. Okay - vi er jo så lidt begge dele, for vi er/var meget gode til vores arbejde og lidt gode til mange andre ting, der hører fritiden til.
  Den største forskel er - som vi har været inde på så tit, at jeg arbejdede for at leve, og du lever for at arbejde :-)
  Jeg håber du trods det nyder din fridag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tusind tak. Ja jeg tror vi ligner hinanden der :-)
   Og jeg gad godt finde en anden balance, hvor jeg også arbejder for at leve. Jeg har nydt fridagen, tak.

   Slet
 2. Det satte mange tanker i gang, - jeg er glad for mit arbejde som lærer, og jeg bruger mange timer på det. Og det gør, at de ting, jeg gerne vil i min fritid, dem er der ikke så mange kræfter til. Det savner jeg. Så jeg bilder mig ind, at jeg sagtens kan få mine dage fyldt med gode ting, når jeg går på pension. Jeg har vist ikke, i samme grad som du, brug for mit arbejde. Men man kan jo ikke vide....
  Det er i hvert fald vigtigt, at man kender sig selv og finder et godt indhold, når man skal pensioneres.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg tror også sagtens du kan få tiden fyldt ud. Du er meget aktiv med håndarbejde, og du har fem børnebørn. Jeg er meget familiemenneske, så havde jeg børnebørn, ville de nok fylde en del af tiden :-)

   Slet
 3. Det er dejligt at have ydet et beskedent bidrag til at du tog dig noget til som du sætter pris på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, jeg får så mange gode ord fra jer, som jeg kan tænke videre over :-)

   Slet