fredag, marts 08, 2019

Hjernetræning

Jeg øver mig. Nogen siger, at man er gammel, når man skriver på mobil med en finger, så jeg skriver lige nu indlæg med to tommelfingre. I forvejen bryder jeg mig ikke om at skrive indlæg på mobil. Det må være hjernetræning.

I dag har jeg haft den skønneste omsorgssamtale med to børn på 4 og 7 år. Vi tilbyder samtale med børn af forældre, der har haft en blodprop eller blødning i hjernen. De her to var så skønne, og det var tydeligt, at deres forældre havde involveret dem og talt med dem. Og det er jo egentligt hele essensen af vores tilbud : at sørge form, at børnene ikke bliver glemt, og at de får lov at fortælle, hvordan de har oplevet det. Det kan man også kalde hjernetræning  Jeg skulle hele tiden tage udgangspunkt i deres opfattelse og deres fortælling.

Datteren havde forleden skrevet, nok med to tommelfingre, at vi skulle se Hidden Figures. Det ville være en film for os begge.  Ganske rigtig. Den var skøn med seje kvinder, og så byggede den på en virkelig historie om tre stærke farvede kvinders arbejde på NASA, mens man forsøgte at få en raket i rummet. Og så var der skøn humor blandet med alvor. De kvinder dyrkede i den grad hjernetræning.

Og nu nægter mine fingre at være med mere. God weekend til jer.

Opdatering: min projektkollega kalder mig kommanørd. Lidt er der måske om det, jeg kunne i hvert fald ikke have, at der nærmest ikke var kommaer i dette indlæg. Det er der så nu. God lørdag til dig.


6 kommentarer:

 1. Der er intet galt i at være en kommanørd! Der er slet ikke nok af dem :-)
  Der er alligevel så mange ting, der afslører vores alder, så det kun at bruge én finger på mobiltastaturet, er one of those minor details ;-)
  Og Hidden Figures lyder som en god film.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, flere kommaer og færre fingre :-) For mig var det også mere udfordringen, kunne jeg overhovedet finde ud af det. Man siger jo, at hjernen har godt at prøve nyt, det er så en af de ting, jeg har sat mig for at udfordre mig selv med :-) Den film skal I se, den er virkelig god.

   Slet
 2. Det lyder både spændende og givende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. A+K, filmen er værd at se og det er virkelig en gave at få lov til at tale med børn :-)

   Slet
 3. Jeg er også komma-nørd, så tak for kommaerne :)
  Jeg har læst et sted, at hvis man sætter kommaer i sine SMS'er, så er man gammel. Så det er endnu et tegn på, at jeg er gammel (inkl. den med ét-finger systemet på mobilen, jeg har næsten ti-finger system på alm. tastatur).
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Mette :-) og jeg skriver også næsten med tifingersystemet(seks fingre) og må erkende,at mine hænder ikke ret gerne vil være med til to tommelfingre, det belaster mine led.

   Slet