søndag, marts 31, 2019

Snydt for en lys morgenstund

I disse dage trænger jeg til søvn, mere end vanligt, for jeg får faktisk mine syv timer de fleste nætter før arbejdsdage. Så weekendens fridage bruges til at gå tidligt i seng inden klokken 21, og så vågner jeg af mig selv ved seks tiden. I morges vågnede jeg, så på mobilen: 6.20, men lyset udenfor stemte ikke. I går var der lyst ved denne tid. Sammenhængen gik først op for mig, da jeg kom ud på badeværelset og så på det lille vækkeur. Det er ikke synkroniseret med verden udenfor gården, så det viste 5.25.

lørdagens morgenvandring

Nåh ja, i dag starter sommertiden. Øv, det betyder, at lyset først for alvor får magt, når jeg parkerer min bil på sygehusets parkeringsplads tyve i syv i morgen tidlig. Jeg har ellers nydt de lyse morgener herhjemme, efter vi kom hjem fra Finland. Heldigvis kommer de snart igen.

EU har taget en beslutning om at afskaffe de to tider, det mangler dog en afstemning i Minister-rådet, og det får først konsekvens i 2021, hvis det godtages. EUlandene må selv bestemme, om de vil holde sig til sommertiden eller vintertiden. Herhjemme er der delte meninger, om hvilken tid vi så skal holde fast i. DGI stemmer for sommertid, for det giver længere lyse aftener til fritidsaktiviteter. Dele af erhvervslivet stemmer for vintertid, for det giver flere lyse timer i vinterhalvåret. Jeg ved ikke, hvad jeg helst vil have. Hvilken tid ville du stemme for?

pause før der blev fejet
 I går blev gårdspladsen gået gennem for ukrudt, de sidste vinterkrukker blev tømt, højbedene fik fjernet vinterblomsterne, fliserne op langs stuehuset blev fejet, og det føltes godt at være ude i den friske luft. Samtidig har de tidlige morgener betydet morgenvandring på 4 km for mit vedkommende, det har været skønt.

God søndag til dig, hvad mon du fylder i din dag i dag?

søndagens morgenvandring
12 kommentarer:

 1. Jeg/vi vil fylde den med en eftermiddagsvandring langs Gundsømagle Sø sammen med Inge & Hasse og forhåbentlig få øje på en masse fugle.
  Jeg er mest stemt for at beholde sommertiden. Jeg synes det bliver alt for tidligt mørkt om vinteren, så en times mere eftermmiddagslys ville være dejligt - vi mørkehygger bare igennem om morgenen i stedet for :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, hvor lyder det bare hyggeligt. Jørn og jeg har også været ude med hundene, så er der ikke tid til at holde øje med fugle ;-)
   Som pensionist kan jeg godt forstå det valg, vi andre vil bare få frygtelig længe med mørkt om vinteren, når vi starter klokken syv med dagens arbejde.

   Slet
 2. Sommeren har så mange lyse timer, at det er vinteren, der skal prioriteres. Ellers er det hip som hap for mig - bare vi slipper for at skifte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, og som jeg lige har skrevet til Ellen, er det også gået op for mig som sygeplejerske, at jeg hellere vil have vintertiden permanent. Bare tanken om en formiddage, hvor der nærmest aldrig bliver lys (overdrivelse fremmer forståelsen) på afdelingen, lyder afskrækkende for mig :-)

   Slet
 3. Hedder vintertid ikke også normaltid? Jeg går ind for normaltid. Du har været flittig og udendørs. Det har vejret også indbudt til.
  Man plan (mine planer er fleksible - det er pensionistens privilegium) var havearbejde. Men så bestemte jeg mig for at cykle en tur og nyde mirabellehegn, som snart er afblomstret. Johanne ville gerne en tur på børnebiblioteket, som er en herlig legeplads. Jeg skulle aflevere bøger, så vi var der et par timer. Senere på eftermiddagen havde jeg en kaffeaftale hos mine gode venner. Det var en dejlig søndag, men ikke efter planen :-) Der bliver andre dage til min lille have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jo men i medierne beskriver de det som vintertid, så ingenting er vist normalt mere :-)
   Det lyder rigtig hyggeligt, og haven er der jo altid.

   Slet
 4. Jeg stemmer for normaltid.

  Døgnet får ikke fler lyse timer bare fordi vi sætter urene en time frem, folk kan jo bare stå op om morgen i stedet for at sove det halve af dagen væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tine, vi er flere. Hvornår folk står op handler jo også om ens indre kropsur, så jeg kan godt forstå B-mennesker eller dem, der først møder klokken ni, de får jo tilsvarende senere fri.

   Slet
 5. Det bliver dejligt at slippe for at skifte tid. Jeg stemmer for normaltid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det gør det. Om det er tidsskiftet eller andet, der har sørget for, at jeg kun har sovet halvanden time i nat vides ikke, men træls er det ;-) Normaltid får også min stemme.

   Slet
 6. Jeg foretrækker den helt alm. tid, det er nok den, du kalder vintertid :) der bliver så mørkt om morgenen, når vi går over til sommertid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, enig, jeg savner mine lyse morgener i disse dage.

   Slet