lørdag, august 04, 2007

EN BUKET MARGUERITTER

Endemålet blev Himmelbjerget, det sjove var ikke at tage den lige vej derned, så kortet blev studeret, og vi plukkede nogle margueritter hist og pist.

Først tog vi vejen gennem Aalborg, Skalborg og Svenstrup og så videre til Støvring, hvor vi stødte på den første marguerit, som ledte os igennem Rebild, Skørping og ned gennem Rold skov, Hadsund og langs Mariager Fjord.

Vand er skønt både at kigge på og at indtage. Og over på den anden side af fjorden gik køer og græssede ned til vandet.


Vi drog videre med margueritten som følgesvend og nærmede sig min hjemstavn. Tjele Gods har jeg mangen gang rundet, når vi skulle tage 200 km mærket henover en vinter. Her var et cafeteria, som solgte æbleskiver, og det var passende stop midt på 25 km turen for en flok blå pigespejdere. I dag er der ikke et cafeteria, så frokosten blev ikke indtaget her.

Så gik det ned mod Øbakker og Viskum , her hoppede vi lige fra margueritten og fandt dens navnesøster længere nede ved Tange sø, hvor en tepause med chokoladespisning måtte til.


Så forlod vi margueritterne og sagde tak for nogle dejlige veje, de havde ledt os på og drog til Silkeborg, hvor vi fandt en god pølsevogn med en lækker kyllingesandwich.

Himmelbjerget blev indtaget, det er et dejligt område, og mange familier havde brugt det gode vejr til at holde storkomsammen på den store plæne ved Himmelbjerget.


Vi fik os en is og tog så en dejlig lur midt på græsset, undskyld hvis vi snorkede, men vi slappede så godt af.


Klokken var blevet mange, hjemme ventede grise og en traktor på landmanden, så vi tog motorvejen op gennem Danmark.

10 kommentarer:

 1. Sikke en skøn tur I har haft. Hvor er der dog smukt ved Himmelbjerget. Jeg havde helt glemt det. Vi burde snart køre derned. I følgeskab med en marguerit eller to :-)

  Tak for turen, Lene :-)

  SvarSlet
 2. Åh ja - der er så smukt ved Himmelbjerget. Vi var der for et par år siden.

  Og vi skal snart derop igen - med Brunos firma. Jeg glæder mig allerede :-)

  Turen ud langs mariager fjord er også meget, meget skøn. Min yndlingsplet der hedder Bramslev Bakker... prøv den... ;-)

  SvarSlet
 3. En gang for mange år siden oplevede jeg en af mit livs smukkeste solnedgange på toppen af Himmelbjerget. Tak for erindringen:)

  SvarSlet
 4. Kære Lene. Jeg har sendt en pris videre til dig. Se min side:)

  SvarSlet
 5. Himmelbjerget og omegen er noget af det dejligste, jeg har boet et par år i Silkeborg, men brugte det lidt for lidt. Til gengæld har jeg engang været til et bryllup, hvor vi sejlede fra Ry til bjerget med en hjelebåd og fik violinspil og champagne undervejs. Festen foregik ved foden af bjerget , og det var en utrolig smuk dag!

  SvarSlet
 6. Rebild, Rold skov, Skørping - men det er jo "mitt" Danmark. Det høres ut som en deilig tur. På Himmelbjerget har jeg aldri vært,- så da har jeg noe godt i vente.

  Ha en fin søndag.

  SvarSlet
 7. Kunne se turen for mig, da jeg selv er meget kendt på kanterne, især ved Mariager Fjord, meget køn strækning, jeg aldrig blir træt af både nord- og sydsiden af fjorden.

  Puk

  SvarSlet
 8. Velbekomme Liselotte, pluk I bare en marguerit eller to, de er bekendtskabet værd ;-)

  Lizelotte, glæd dig bare, der er stadig smukt. Og Bramslev bakker må jeg prøve.

  Velbekomme Sifka, en solnedgang kunne jeg godt tænke mig at prøve :-)

  Tusind tak Madame, jeg er meget beæret :-)

  Nina, det må have været en utrolig smuki oplevelse, jeg har også prøvet at sejle til Himmelbjerget.

  Tak i lige måde Hege. Vidste du at der er en nordmand, der har skrevet om Danmarks 100 højeste bjerge ;-) Han har højdeskræk, så vores bjerge var nemmere at gå til ;-) Du må derned.

  Puk - der er utrolig smukt ved Mariager fjord

  SvarSlet
 9. Lene - dejlig tur; du er bare en vaeske aegte "Rockin' Girl blogger..."

  SvarSlet